סיווג בטחוני

• פותח הנושא ShayP
  • פורסם בתאריך

ShayP

New member
סיווג בטחוני

שלום. הוצע לי שדרוג במקום העבודה למשרה נחשקת. העניין הוא שמדובר במשרד בטחוני\מודיעיני ביותר, והם דורשים סיווג בטחוני. הכל בסדר איתי, אין בעיות פליליות ואחרות מלבד נקודה אחת קטנה- לא סיימתי צבא כמו בן אדם, ועשיתי "הצגות" בשביל להשתחרר על פרופיל 21 נפשי. האם מישהו פה עבר סיווג בטחוני ויודע לומר האם מדובר בקירטריון נחוץ? תודה.

MaD-d0g

New member
תלוי על מי אתה נופל

אם המראיין שלך היה קצין מורעל בצה"ל או בן אדם שמבין שהמסגרת הזאת לא מתאימה לכל אחד. אני ממליץ לך ללכת לפורום סדירים (165) ולברר על השפעות פרופיל 21 נפשי באזרחות. יש בטאגליין שם כל מני מיתוסים שמנפצים

The MarBar

New member
זה מובן מאליו

השאלה שלו הייתה איך מתייחסים לזה בתהליך של סיווג בטחוני (שלמראיין הוא שקוף. הוא רק יודע אם עברת או לא עברת את התהליך). אני לא יכול להגיד אם אני יודע אם זה יפסול מיידית או לא. אבל זה ללא ספק נורה אדומה

aerox

New member
לי אין שירות צבאי

לא בגלל 21 ולא נפשי בעיה בראותית ומראש אני אומר לך יש בעיה עם סיווג בטחוני למי שלא מתגייס לצבא . וביחוד שזה פרופיל 21 נפשי !

ShayP

New member
היתי בצבא שנה

ועל פי מה מסתמך הידע שלך שיש בעיה עם סיווג בטחוני למשתחררים על 21 נפשי?

ShayP

New member
השאלה היא האם זה קריטריון נחוץ

כברירת מחדל! (ואז עושים ג'סטה לחריגים ...) או שזה לא עיקרון נחוץ כברירת מחדל וכל מקרה לגופו.

shed

New member
----> לדעתי חבל לך על הזמן

אני לא רואה איך לוקחים בן אדם עם 21 נפשי למשרה במשרד בטחוני הדורשת סיווג. לא רק בגלל הנקודה הבעייתית בתחום הסיווג הבטחוני (ואין ספק שזה ישפיע ויפריע לקבלת סיווג), אלא גם במישור של קבלת העבודה עצמה. אני לא הייתי ממהר לקחת אדם שהעיד על עצמו שהוא "לא בסדר" על מנת להשתחרר מהצבא.

MaD-d0g

New member
באיזו דרגה השתחררת ../images/Emo35.gif

סרן

H N 1

New member
מה זה קשור?

אני השתחררתי רב"ט ואני חושב כמוהו. מה עוד שהניסיון מראה שזה מה שקורה בד"כ, יבואו שני אנשים, אחד שהשתחרר מהצבא בגלל בעיות "נפשיות" והשני לא... את מי יקבלו?

shed

New member
חס וכרפס סרן, מה השתגעתי?

אין לי שום דרגה על הכתפיים, ובכל זאת, כאשר אני מראיין אנשים לעבודה (ואני מחפש בן אדם כבר כחודשיים) חשוב לי לדעת שהם לא רק תכנתים טובים אלא אנשים טובים. אדם שמודיע לי בצורה ברורה שהוא העיד על עצמו שיש לו בעיות נפשיות על מנת להשתחרר ממטלה זו או אחרת מדליק אצלי את כל הנורות האדומות האפשריות. מלבד העובדה המצערת שכנראה אין לו בעיה לשקר במצח נחושה, אני בספק האם זה האדם שאני רוצה לסמוך עליו שבשעת משבר ידע לתת את הכתף שהחברה צריכה באותו רגע קריטי. אני מדבר מנקודת מבט של אדם בצוות פיתוח, האנשים המראיינים במוסדות בטחוניים (אני יכול להעיד רק על רפאל) הרבה יותר מקובעים בחשיבתם ממני. מבחינתם אדם שהתחמק משירות צבאי, התחמק מחובתו האזרחית.

ezaton

New member
לגיטימי

וסביר להניח שאתה צודק לחלוטין. אבל מאידך, איך היית מתייחס לאדם בן שלושים שעשה שטויות בגיל 20? האם היית נותן לו (ולו מחמת הספק) א ת הקרדיט שאולי במהלך עשר השנים האחרונות הוא השתנה? נעשה אחראי? אחרי הכל, עשר שנים בגילאים האלו זה המון המון זמן, ואנשים משתנים. אולי הוא עצמאי או מבריק מכדי להתאים למערכת הצבאית, וזאת הדרך שהיתה הקלה מכולן כדי לצאת משם? אני עשיתי צבא, ועושה פעם בשנה מילואים כמו כלב שמירות, אבל אני לא אוטומאטית שולל אנשים שנמנעו (באופן זה או אחר) משירות צבאי. זכותו של אדם, ובראי הזמן, הכל מתעמעם.

ShayP

New member
סלח לי, אבל אתה מקשקש שטויות

כל בר-דעת שגדל בישראל יודע שלא כל האנשים מצליחים לשרוד במסגרת צבאית, ומאחר והפתרון הכמעט יחיד להשתחרר מהצבא במצבים חריגים כאלה הוא קב"ן, ישנם רבים שעושים זאת. אני אגב השתחררתי אמנם דרך קב"ן, אך מאחוריי סיפור אישי הזוי ביותר שגרם לכך שרציתי להשתחרר בכל מאודי. כמוני עוד רבים אחרים שבעקבות סיבות רבות לא התאימו למסגרת הצבאית ונטשו. בקשר לעניין הצבא, עשה לי טובה. גם אני ראיינתי אנשים בעבודות קודמות, ומאחורי כמה שנים טובות בנושא הIT. עניין הצבא לא עולה בשום(!) ריאיון, לא מתעכבים עליו, לא מסתכלים עליו. אולי אפילו להיפך, עובד שלא עושה מילואים חודש וחצי בשנה הוא עובד משתלם יותר לחברה. אז מספיק עם הפטריוטיות הנוזלת , לא כאן המקום. מדובר בעסקים ובמקצוע, והצבא לא משמש כפרמטר בנושא הזה. במוסדות בטחוניים אכן מדובר בפרמטרים נוקשים יותר בנושא, אך גם שם ישנם לא מעט מקרים חריגים וכל מקרה נשקל לגופו. בכל אופן, כמראיין וכמרואיין אני יכול להעיד שאף פעם לא נשאלתי בקשר לעברי הצבאי, זה לא עניין אף אחד. ולידעתך, לך כמראיין אסור בכלל לנבור ולהתעכב על העבר הצבאי מבחינת החוק. אז חדל קשקשת ברשת בבקשה. תודה, ולילה טוב.

antidot

New member
זהו שהוא לא

מספיק טח לעבור על השאלון שאתה צריך למלא עבור סיווג בטחוני בשביל להבין שהנקודה תזכה להתייחסות מעמיקה. אין מה לעשות, חריגות תמיד יזכו להרמת גבה. כבר פסלו אותי בעבר על זה שאין לי MCSE (דההה). הרימו עליי גבה על כך שעזבתי ביוזמתי את קורס קצינים ממש לפני הסיום (מוסד בטחוני, אגב). קיצר, תהיה מוכן לכך שתאלץ לענות על לא מעט שאלות לא נעימות וכדאי מאוד שהתשובות יהיו שקולות וענייניות ותהיה מוכן לקבל את העובדה שמוסדות בטחוניים לא פעם יעדיפו מישהו עם פרופיל "לא חריג ויציב" למרות שיש מועמדים שמתאימים יותר מבחינה טכנית.

ShayP

New member
פספסת אותי..

התייחסתי לנושא ה"מה עשית בצבא" כקריטיריון ונושא שלטענת הכותב מדברים עליו בראיונות עבודה, ועל כמה זה חשוב לבוסים וכו'... הזכרתי בפירוש שאין ספק שמוסדות בטחוניים יתנו לכך יותר דגש, למרות שכאמור כל מקרה לגופו.

antidot

New member
שואלים

וגם אני בזמנו שאלתי. התשובה יכולה לעזור לי להבין מה מתבשל בקנקנו של היושב מולי. לי אישית היה יותר חשוב להבין את השיקולים מאחורי בחירה כזאת או אחרת - פטריוטיות לא יותר מדי עניינה אותי.

shed

New member
לא מעניין אותי מה עשית בצבא

(אלא אם מדובר ביחידה טכנולוגית הקשורה למשרה המדוברת), אבל כן מעניין אותי שעשית צבא. הנה ציטוט מדבריך: "כל בר-דעת שגדל בישראל יודע שלא כל האנשים מצליחים לשרוד במסגרת צבאית" - נכון. ואדם שלא הצליח ל"שרוד" במסגרת הצבאית (אפשר לחשוב כמה זה קשה) לא עושה עלי רושם גדול מדי מבחינת יכולות בין אישיות ויכולות עבודה בצוות. אני לא בטוח שהוא זה הבן אדם שאני רוצה לשבת איתו באותו חדר 9-10 שעות ביום (להיות איתו יותר שעות מאשר עם אישתי). בנושא המילואים: "עובד שלא עושה מילואים הוא עובד טוב יותר לחברה" - תתפלא, אבל יש כאלה שחושבים אחרת. בכל מקרה, לפי התגובות שלך כאן, זו תהיה תגובתי האחרונה בנושא, כי אין לי כח ואנרגיות לעוד flame. אני מאחל לך שתמשיך ותתקדם בעבודתך.

למעלה