סיוד בעת עזיבת דירה

bananasplit27

New member
סיוד בעת עזיבת דירה

אני עוזבת דירה בשכירות ומחוייבת על פי החוזה לצבוע את הדירה עם עזיבתי.
מכיוון שמדובר בדירת שותפים אני אחראית לצביעת חצי מהדירה, בגלל דין ודברים עם השותפה, הדבר ייעשה ללא שיתוף פעולה מצידה (של השותפה). אמרתי לבעלת הבית שאצבע מחצית מהדירה והיא תסדיר את החצי השני עם השותפה, בעלת הבית אמרה שהיא לא מוכנה לכך ושהיא עצמה תצבע ואחזיר לה מחצית. אני כמובן יכולה לצבוע את החצי שלי במחיר נמוך בהרבה ממה שתדרוש בעלת הבית. האם היא יכולה לחייב אותי לשלם לה על צביעה למרות שאני מוכנה לעמוד בהסכם ולמלא את חלקי בו?

אפשרות אחרת שהצעתי היא לצבוע את כל הדירה, כאשר החצי השני יעשה בתשלום. בעלת הבית אמרה שתשלם לי לפי הסכום שיוותר בצ'ק הבטחון של השותפה אחרי קיזוז חשבונות שלה. מבדיקה עלה שהסכום שיוותר לה נמוך מזה אותו אני אמורה לשלם עבור צביעת הדירה על ידי בעלת הבית (1,000 ש"ח במקום 1,250 ש"ח) ואת זה היא מוכנה לשלם לי. האם אני אמורה לספוג את כמה מאות השקלים האלה או שעל בעלת הבית לשלם את ההפרש?

אשמח לעזרה.
תודה!

bananasplit27

New member
בנוסף לצ'ק הבטחון יש בידיה צ'ק

של חצי שכר דירה של השותפה, שכן אנחנו עוזבות באמצע החודש. כלומר יש בידיה כסף נוסף שלה, דבר אותו לא ציינה בפני במהלך פגישתנו.

u 1000

New member
צריך לקרוא את החוזה ביניכן

השאלה שצריך לברר (באמצעות החוזה) היא האם יש לך אחריות על הדירה כולה או על חלק בלבד (ואם על חלק בלבד - מהו).

סביר להניח שניתן יהיה לתבוע את השותפה (יהיה צריך לחשוב מי צריך לתבוע והאם כדאי בכלל לתבוע) וזאת בהנחה שהשותפה התחייבה גם היא לצבוע את הדירה.

למעלה