סיד

zook0

New member
סיד

שלום רציתי לדעת איזה דיסק של סיד בארט אתם ממליצים לקנות קודם (לצערנו המבחר קטן כ"כ אבל אני מרשה לעצמי לקנות דיסק 1 כל פעם) אני מעדיף כמובן אלבומים מקוריים ולא אוסף.

jazzis

New member
המלצתי

ללכת על 2 אלבומים באריזה אחת - מחיר אטרקטיבי: THE MADCAP LAUGHS/BARRETT אלה שני האלבומים שלו שכוללים (יחד עם קטעי הבונוס) פחות או יותר את מה שאתה צריך. ראה פרטחם נוספים באתר שלי. אדם

melancholy man

New member
ככה

בהנחה שיש לך כבר את The Piper at the Gates of Dawn של פ"פ, בסך הכל יש לסיד 2 אלבומים (בעצם 3):The Madcap Laughs ו Barrett בנוסף על שני אלו, יש את Opel, שמורכב מקטעים נדירים (יותר ופחות) שסיד הקליט ומעולם לא הוציא. החביב עלי מבין שלושתם הוא The Madcap Laughs אבל אלבומים של בארט צריכים לבוא עם אזהרה, מאוד קשה להקשיב לזה, צריך להתעמק במילים בצורה רצינית, וגם אז, צריך להקשיב עוד פעם, קומוניקטיבי הוא לא. מה שכן, האזנה רציפה לאלבומיו של בארט, חוץ מרצון התאבדות עז, מעניקים לנו גם מבט נדיר לתוך נפש מסובכת וסובלת, בצורה כזו שאיש לפניו לא נתן.

Barrett

דווקא לפי דעתי עדיף להקשיב בראשונה ליצרתו Barrett רק בגלל השירים המעולים שמכינים אותך משהו לקראת האלבום הבא - הם הרבה יותר נגישים למאזין שלא מכיר את יצירותיו ולא יודע מה סיד עלול לעולל לו.. שירים כמו : Baby Lemonade, Love Song, Dominoes הן יצירות מופת שמופיעות בתחילת האלבום וכך עדיף להתחיל לשמוע את סיד באופן הכי כרונולגי שיכול להיות.. אבל גם אני מצטרף להמלצתו של jazzis במיוחד כאשר מדובר על האומן הנ"ל - מכיוון שאני חושב שזה עוזר לשמוע את שני האלבומים כמקשה אחת - וכי היצירות של Barrett לא ארוכות במיוחד והוא השאיר אחריו מעט כל כך.

למעלה