סידן

סידן

שלום ד"ר קרן! מה שלומך? לחברתי בת גילי(25)לא היה מחזור ב-6 השנים האחרונות והסתבר שהיתה לה בלות מוקדמת
. היא ביקשה לעשות בדיקה לצפיפות עצם (עליי לציין שהיא נאלצה להאבק כדי שיסכימו...) והתוצאה היתה 77%. שעד כמה שאני מבינה זה כמו של אישה זקנה... שאלתי היא אם גם אני צריכה לדאוג מאחר שבשנים האחרונות ובעצם מאז המחזור הראשון עברו הרבה מאד חודשים בהם לא הופיע מחזור כלל. האם יתכן שיש השפעה על צפיפות העצם? כדאי לבדוק או לקחת תוספים? חוצמזה, בנתיים אני מרוצה מהדיאן, אין לי תופעות לוואי (גם אין תופעות חיוביות עדיין לגבי השיעור והפצעים) והכי מוזר זה שאני יודעת מראש מתי יגיע המחזור...
כל טוב! ותודה רבה על הסבלנות והתשובות!

בלות מוקדמת

שלום טל, מאד עצוב סיפורה של חברתך. נתקלים במקרים כאלה מפעם לפעם, אבל זה תמיד קורע לב, כי כל נושא הקמת משפחה הופך להיות מאד פרובלמטי. עדיין היא תוכל להרות מתרומת ביצית אבל זה לא פשוט. החברה שלך צריכה אותה התיחסות שאישה מבוגרת צריכה. מה שקרה הוא שבגלל גילה הצעיר והבעיות ההורמונליות שמלוות אותה כבר זמן מה, היא לא הצליחה לבנות את מאסת העצם שלה למלוא הפוטנציאל שלה. היא חייבת הן טיפול הורמונלי והן תוספי סידן. יש אולי סיכוי לשפר את זה, דווקא בגלל שהיא צעירה. בכל מקרה טיפול הומרונלי בגילה היא חייבת. לגביך, סבלנות. אני מקווה שזה יעזור, אבל צריך סבלנות. העיקר שאת מרגישה עם זה בסדר, כך לפחות לא תסבלי עד שתראי את התוצאות.

לא צירך לפהחיד אותך

שלום טל, אף פעם לא מזיק לקחת תוסף סידן למי שלא צורך כמויות ממש בריאות. אם אין סיפור משפחתי מובהק של אוסטאופורוזיס, את לא צריכה לדאוג יתר על המידה. תדאגי לצרוך 1000 מ,ג ליום, בין אם המזון או מזון+תוספים, אורח חיים בריא, בלי עישון, פעילות גופנית סדירה, וקרוב לוודאי שהכל יהיה בסדר. תמיד ניתן לעשות בדיקה של צפיפות עצם. אם כי בגילך, חוץ מתוספים, אני לא מאמינה שיתנו לך שום דבר. בניגוד לחברה שלך, לך לא חסרים אסטרוגנים. גם אם אין לך מחזור, אסטרוגנים יש לך. מה שלא עולה הוא הפרוגסטרון בגלל חסר ביוץ, ובגלל זה חסר המחזור אבל זה מקרה שונה מזה של חברתך.

למעלה