סידן

סידן

האם צריך לקחת תוסף סידן? בבדיקות דם אחרונות היה בנורמה. הפסקתי לאכול מוצרי חלב לגמרי (כבר שבועיים), ואני לא אוהבת טחינה *גולמית* אז לא צורכת ממנה (וגם לא סרדינים), ולא אוכלת דברים שמועשרים בויטמין D. (ולא מרבה לצאת בשמש בקיץ בגלל עור רגיש). אילו עוד מקורות יש לסידן? אני אוהבת חטיפי שומשום אבל זה שומשום קלוי וכבר אין שם סידן. ראיתי שיש בחטיפי חלווה קצת ברזל וסידן, ובחומוס\טחינה של אחלה. האם סידן מחלב סויה או טופו נחשב\נספג? (אני חוששת לקחת תוסף סידן וויטמין D, שניהם ידועים כמעודדים עצירות). האם טופו זה חלבון מלא ואפשר לאכול במקום בשר? האם טופו עדיף על פני טבעול? מה בעצם לא טוב בטבעול 5% שממליצים להגביל ולא כל יום?

לוגלו

New member
את יודעת שאפשר להפוך טחינה *גולמית*

לממרח טחינה? אני משתמשת ב"חמאת שומשום" של חברת ליב, בערך +-800 מ"ג סידן ל100 גרם מוצר. עולה בערך 10 שקל ל500 גר' בעדן טבע שמים בכלי כמה כפות, מוסיפים קצת מים ומערבבים שיבלע, מוסיפים שוב מים ומערבבים שיבלע... עד שמגיעים למרקם הרצוי. סוחטים פנימה לימון, קצת מלח, שן שום, פלפל שחור, קצת כמון/פפריקה, פטרוזליה. ממש פשוט להכין, 5 דקות, ואפשר להכין כמות ליומיים מראש

כמה זמן מחזיק?

לאחר ההכנה כמה זמן זה מחזיק בלי שיתקלקל? כי אני לא אסיים קופסה ביומיים

לוגלו

New member
כמה ימים

אפשר להכין למשל רבע קופסא בכל פעם ואת הקופסא הפתוחה לשמור במקרר.

ממתי בודקים חוסר בסידן בבדיקת דם?

מאף פעם. הבעיה של מחסור בסידן לפי מה שמפחידים היום את כולם, זה האוסטאופרוזיס- עצמות חלולות. וזה בספק נגרם בגלל שלא צורכים סידן לפי ההמלצות שיש היום.

לוגלו

New member
לא מומחית אבל

אני לא מומחית אז לא עומדת ב100% על כך שדברי לא כוללים טעויות. העניין הוא שיש מנגנון בגוף שנועד לשמור על רמה תקינה של סידן בדם. אם הוא לא מקבל מספיק מהתזונה- הוא לוקח מהעצם. לכן בדיקת דם לסידן רק מראה שהמנגנון תקין ואין בה להעיד על תזונה עם חוסר בסידן. יש לבצע בדיקת צפיפות עצם כדי להעיד על רמת סידן.

הכמות שיש בדם היא מיזערית ביחס למה שיש בעצם

כמות הסידן שמומלצת ליום זה בשביל העצם, זה לא בשביל סידן בדם.

Gidi Shemer

New member
כן ולא

אתה לחלוטין צודק שכמות הסידן בדם היא מיזערית ביחס לכמות הסידן בעצם, אבל החשיבות של רכוז הסידן בדם היא עצומה. להיפוקלצמיה או להיפרקלצמיה (חוסר או עודף, בהתאם) יהיו השלכות מאד חשובות על מערכת העצבים ומערכת השרירים, לא רק על העצמות. נכון הוא שאצל בן אדם בריא בלוטת הפאראתירואיד תאזן את רמת הסידן, בין אם ע"י שליטה על הפרשות ובין אם ע"י פירוק ובניית עצם, אבל כשלמישהו חסר סידן בדם- חסר סידן בדם וצריך לטפל בכך.

בעצם כל הזמן יש תהליכים של הרס ובניה

הבעיה האמיתית זה אוסטאופרוזיס. עצם חלולה מידי. אני לא לא ראיתי ואני גם לא חושב שיש מחקרים שמראים שמחסור מסויים בסידן גורם לעצם חלולה. העצם מטיבעה מכילה חללים בתוכה כמו ספוג. אבל רק שהחללים האלה גודלים יותר מידי ומתחברים בניהם אז יש את המחלה המסוכנת הזאת. מבחינה מדעית ופיזית, עצם שאתה מפעיל עליה אומס, תיהיה חזקה וצפופה יותר. אז מהבחינה הזאת יש רק דרך אמיתית אחת לגרום לעצמות חזקות יותר. אגב, שטיפת המוח לגבי סידן ואי צריכה שלו בילדות שמשפיע אחר כך בגיל מבוגר, היא מצחיקה. כבר אמרנו שבעצם כל הזמן יש תהליכים של בניה והרס. והעצם מתחלפת לחלוטין בערך כל 10 שנים. זאת אומרת שכל 10 שנים יש לך למעשה שלד חדש.

Gidi Shemer

New member
אתה הכרזת שהבעיה העיקרית היא אוסטאופורוזיס,

אבל כמו שכתבתי לך- ריכוז נמוך או גבוה של סידן בדם משפיע על הרבה יותר ממערכת השלד. לגבי ההערות שלך בעניין האוסטאופורוזיס, אני אמנע מדיון ארוך שבו כנראה לא נסכים על הרוב. אני רק אומר שכדאי לך לקרוא קצת על רככת וספיגת סידן. יש בדברים שלך משפט אחד שהוא נכון- "מבחינה מדעית ופיזית, עצם שאתה מפעיל עליה עומס, תיהיה חזקה וצפופה יותר". כל השאר מוטעה, בין אם באופן חלקי או מוחלט.

זה לא אני, זאת הרפואה. זאת הבעיה שבגללה

התחיל כל הבלגן של הבהלה לסידן. רככת זה בכלל קשור לחוסר ויטמין D בעיקר בעבר, בארצות שאין בהם שמש.

אתם במקרה צמד הליצנים הקבוע שהולך בייחד

בסדרות האלה? כי גם כאן אתם באם תמיד בייחד

לגבי הבדיקות

צפיפות לעצם. אפשר לבקש את זה מרופאה גם אני צעירה? נראה לי שבדרכ עושים אותן לנשים בגיל המעבר מחשש לאוסטאופורוזיס.

לוגלו

New member
לא יודעת איך באזרחות. אני נשלחתי בצבא גיל 19

בעקבות תוצאות TSH PTH חריגות.

כנראה שאין טעם לבדיקות

התוצאות מחושבות ביחס לגיל ואם את צעירה פשוט אין למה להשוות אותך מכיון שנשים צעירות לא נמדדות ובצדק.

למעלה