סידור תיקיות

alongp

New member
סידור תיקיות

הגיע לי אתמול האיפוד שלי ורציתי לדעת אם ואיך אני יכול לסדר תיקיות כמו שזה מסודר לי במחשב (תקיה לכל אמן)... אשמח אם תוכלו לעזור לי.

LinkTree

New member
לא צריך לסדר תיקיות...

ה IPOD מסדר את הקבצים לפי התאגים שיש בהם ככה שאתה צריך לדאוג שכל הקבצים שלך יהיו עם כל המידע ואז ה IPOD ימיין אוטומטית לפי כל הקריטריונים (למשל שם אמן - סוג מוסיקה - אלבום וכו') (יו - זו ההודעה הראשונה שלי מ LINUX... מזל טוב!)

finding nemo AB

New member
../images/Emo32.gif לינוקס

אתה משתמש בלינוקס? איך הצלחת להתחבר לאינטרנט דרך הלינוקס? לי היה בעיות עם המודם שלי... :(

LinkTree

New member
|OFF| תאמת בקלות

אבל זה לא חוכמה כי יש לי ראוטר של DLINK והוא זה שאחראי על החיוג לכבלים. ככה שאני רק מגדיר להתחבר דרך רשת מקומית ולקבל IP דינמית מהראוטר. אבל אם אתה רוצה לעבור ללינוקס יש מלא אנשים שישמחו לעזור גם לקנפג חיוג מלינוקס. אישית התקנתי SUSE9.2 והופתעתי מהקלות של הדברים כמובן שזה לא חלונות ועוד יש לי אי אילו בעיות אבל זה היה הרבה ותר קל ממה שחשבתי.

AGENT SHESH

New member
בהרבה מן המקרים

הדרייבר הרגיל לא פועל בלינוקס... צריך דרייבר מיוחד ללינוקס. התחברות לאינטרנט בלינוקס זה די שבירת ראש.. אם אתה ממש רוצה לנסות תשאל בפורום "תמיכה טכנית" - הם בטוח ידעו לעזור לך בנושא...

דווקא בנושא של התחברות לאינטרנט

יש שיפורים רבים למשל האשף האינטרנט הישראלי שאני שותף להקמתו עוזר ועושה נפלאות, ויש עוד כלים נפלאים שעוזרים, וזה גם נכון בתחומים אחרים בלינוקס, לינוקס התקדמה המון קדימה, וחלונות נשארה מאחור...

AGENT SHESH

New member
זה לא נראה ככה...

בפעמים שניסיתי להשתמש במערכת הזאת מצאתי אותי מסורבלת, לא ידידותית למשתמש ובכלליות - לא שווה את החלפת מערכת ההפעלה. זה לא נראה כאילו לינוקס התקדמה מעבר לחלונות. בכלל לא. אבל אולי ניסיתי הפצה לא טובה.. (קזית) יש אתר להורדת גירסאות חדשות שכוללות את אשף האינטרנט הזה? אני בהחלט הייתי רוצה לנסות לעבור ללינוקס, אבל לא אעבור אם יהיה מחיר מבחינת נוחות ושטף עבודה.

LinkTree

New member
נק' למחשבה

אני התקנתי עכשיו SUSE9.2 (תאמת מסיבות הסטוריות - היה לי פעם SUSE7 שעבדתי איתו) ואני חייב לומר הייתי מופתע לטובה. למשל דריבר של כרטיס רשת שה WINDOWS לא זיהה אוטומטית הלינקס כן - כולל דקיבר ל BT (אני מסנכרן את הפלאפון שי ככה) זוהה ישר ע"י SUSE ושוב בחלונות לא. זה נכון שיש בעיות בלינוקס שנגרמות אגב בגלל יצרניות (לדוגמא הכרטיס מסך שלי של ATI והדריברים שלה ללינוקס מעפנים לגמרי והיא גם לא ממש מוכנה לעזור לקהילה בלפתוח את ה ממשק לכרטיסים כדי שיוכלו ליצר דריברים בקוד פתוח - אז אני די תקוע קצת עם הכרטיס מסך - למרות שכבר מצאתי מלא מדריכים שאני צריך זמן לנסות ולהגדיר לפיהם את הכרטיס.

קזית חמודה

אבל מדובר בהפצת לייב סידי, עם אפשרות להתקנה להרדיסק אבל היא לא ממלאת את הצרכים ממשתמש ממוצא שרוצה אשפים כמו של מנדרייק וסוזה, קזית מבוססת על דביאן ויורשת ממנה את הכלים הטקטסטואלים החזקים, אבל אם כבר דביאן אז עדיף אובונטו שמוסיפה לדביאן גם אשפים וכלי תחזוקה וניהול גרפיים, לדעתי אם אתה באמת רוצה גש לאחת ההפצות שהמלצתי.

AGENT SHESH

New member
יש שם תמיכה בעברית?

במערכות האלו? נראה לי שאני אוריד את המנדרייק..

finding nemo AB

New member
מערכת הפעלה לינוקס + שאלה על ibook

אלרונד. אני רואה שאתה מבין בזה אז אני ישאל אותך שאלה ותגיד לי מה דעתך, טוב? אני כמשתמש ביתי ממוצע שמשתמש במחשב כגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים (כולל wore excel אקסס וכו'), וגישה לאי מיילים. מה אתה מציע לי לעשות? האם לנסות את הלינוקס? ואם כן איזה גירסא אתה ממליץ עליה, כמבון שעדיף עברית. ואם כבר הדבר הכי חשוב העם יש דריבר למודם usb ALE 130 (שמקבלים מחברות האינטרנט מהיר ADSL), כי זה הדבר הכי חשוב לי מבחינת מחשב, שזה חיבור לאינטרנט.
זה כבר
טופיק ואם כבר אני שואל אותך אז יש לי עוד שאלה. יש לי iBook חדש של apple. עכשיו אני רוצה לחבר לו מקלדת USB, האם כל מקלדת תתאים, כאילו מקלדת USB בסיסה של מיקרסופט (בגלל שאני יודע שלמערכת של אפל יש כפתורים מיוחדים על המקלדת)? ודבר אחרון, האם אתה משתמש או ממליץ על הoffice mac לשימוש בiBook?

תשובות

א. לינוקס מצויינת ועובדת נפלא בעברית, יש מבחר תוכנות תחליפיות לכל תוכנה בחלונות ספסיפית לאופיס יש אופן אופיס, koffice ותוכנות עיבוד תמלילים בכלל. ב. המודם שאתה מדבר עליו הוא ממש אבל ממש גרוע, ויתכן שיש בשבילו פיתרון בלינוקס, אבל עדיף כבר מודם יותר טוב כמו eci ואלקטל. ג. האיבוק יקבל כל מקלדת usb רגילה, אבל המומלצות ביותר הן הלוגיטק שבאות עם סידור מקשים תואם מק וגם כפתור תפוח
ד. אופיס:מק של מייקרוסופט לא עובדת בעברית, לך על מלל או ניאו אופיס (הגרסה המקית של אופן אופיס) ועם יש לך עוד שאלות אני בפורום 603 ויש גם פורום לינוקס 236 בהצלחה.

finding nemo AB

New member
שאלה קטנה...

למה אתה אומר המודם הזה גרוע? לי אישית הוא עובד בלי בעיות אז למה להחליף? ואם כבר אז דבר אחד, אתה יכול להביא לי קישור למקלדת שאתה מדבר עליה? וגם קישור מאיפה להוריד את הניאו אופיס (הראי זה קוד פתוח זה חינם לא?)

כי זה מודם USB,

הUSB פחות יציבים ואמינים, במקרה של תקלה גם פחות קל לאבחן אותה. תעשה לעצמך טובה ענקית ותחליף למודם רשת.

המודם פשוט גרוע

ולא קשור לusb אלא לדגם הספסיפית אולי הוא עובד לך, אבל בלינוקס התמיכה שלו לא קיימת, ואילו מודמים של eci ואלקטל וסמסונג ועוד אחרים עובדים עשר... המקלדת היא פשוט של לוגיטק, גש לחנות של באג ותראה את המקלדות שלהם, ניאו אופיס בבקשה

GoatGuy

New member
מדהים כמה שהשאלה הזו נפוצה.

זה הדבר הראשון שהטריד אותי כשקניתי את האייפוד הראשון שלי - איך אני מסדר את אלפי השירים שלי, כי אני ממש לא רוצה בכל פעם שאני רוצה לשמוע משהו לעבור על 2000 שירים עד שאני מוצא אותו. תוסיף את כל השירים שלך לאייטונז בלי קשר לתיקיות - ותתחיל ליצור רשימות חכמות. File ואז "צור רשימה חכמה חדשה", ושם כבר תראה את האפשרויות שיש לך. לקח לי אתמול למשל בדיוק 25 שניות ליצור לי תיקייה עם כל השירים של סמאשמאות' - אותו זמן כדי ליצור תיקייה ליהודים ותיקייה עם שירים אקראים לפני זמן מה. את רשימת ה"25 השירים הכי מושמעים" כבר מזמן הפכתי ל"iGoat Play" אחרי שהוספתי לה עוד 2-3 שירים שחשובים לי למרות שאני שומע אותם לעיתים רחוקות..

AGENT SHESH

New member
שאלה בנושא

אמרת לגבי הרשימות החכמות... אם אני מסדר את כל הקבצים באייטונז אז הוא מעביר אותם לתיקיה משלו או שמשאיר אותם במקום המקורי שלהם? כי זה יבלגן לי הכל אם זה יעביר...

למעלה