סידור לפי האלף-בית

bnayal

New member
סידור לפי האלף-בית

איך ניתן לשלוף רשומות מבסיס הנתונים ואחר כך וסדר אותן לפי האלף-בית?

WebKiller

New member
זה פשוט...

order by לשדה שהוא CHAR או VARCHAR, אם אתה מעוניין לייעל את הסידור, שיתבצע מהר יותר, אז עדיף שתשתמש באינדקס בשדה זה. חשוב לציין, לא ניתן למיין TEXT

bnayal

New member
אה אה, טוב ../images/Emo13.gif ושאלה

מה ההבדל בין char לvarchar? ואיפה אני יכול לקרוא על הסוגים של הנתונים בבסיס נתונים?

crazypr

New member
ההבדל בין char ל varchar

שניהם גדלים היכולים לאכסן משתנים מסוג אותיות, מספרים וכו' כאשר האורך של כל אחד מהם יכול להיות בין 0 ל 255. ההבדל הוא בדרך השמירה שלהם בבסיס הנתונים (לפחות ככה זה ב mysql). משתנה char תמיד יתפוס את הגודל שלו כי כשהוא נשמר מוספים לו רווחים בסוף עד שהוא מגיע לגודל, ככה שאת אורך המשתנה יהיה 30 ותאכסן בו רק 2 אותיות הוא יתפוס כאילו אוכסנו בו 30 אותיות. כשאתה שולף מבסיס הנתונים הרווחים בסוף מורדים אוטומטית. לעומת זאת ב varchar הוא שומר רק את האותיות שצריך ומוריד את הרווחים לפני השמירה. ככה שמשתנה של 2 אותיות לא יתפוס לך 30 (במידה וכך מוגדר השדה), אלא רק גדול של 3.(האות האחרונה מציינת את אורך המשתנה). אם אתה צריך לשמור משתנים על רווחים בסוף, תשתמש ב text או משהו דומה. כל הדברים לגבי סוגי משתנים ב mysql. אתה יכול ללמוד מהתיעוד
http://www.mysql.com/documentation​
סוגי המשתנים זה פרק 12

bnayal

New member
זה לא מסדר לפי האלף-בית כמו שצריך

זה בסדר עד שזה מגיע לה'... רעיון

yuvallb

New member
קידוד של mysql

אני חושב שכתבו על זה פה לפני כמה זמן, אם מישהו יכול להביא את המידע המדויק, אני אשמח. העניין הוא ש mysql משתמש בקידוד מסוים, (ברירת מחדל היא latin) ואם הקידוד אינו עברית (או unicode??) אז המיונים לא עובדים טוב. זה נשמע בדיוק מה שיש לך. או שתמיין עם PHP (פחות טוב) או שתקנפג את mysql לקידוד המתאים (הכי טוב) מקווה שעזרתי למרות המידע המעורפל...

bnayal

New member
מה זאת אומרת מקודד?

בעמוד הראשי של הphpmyadmin יש בחירה כזאת, שם בחרתי בעיברית, כן... איך עושים זאת בעזרת PHP?

i s o T o p

New member
פשוט מאוד תהפוך את התא לבינארי

כל מה שצריך לעשות זה להפוך את התא המסויים לסוג בינארי(binary) וזה יסדר לך תבעיה. בהצלחה.

crazypr

New member
Blob אבל אל תשתמש בזה...

זה לא דרך טובה לעשות את זה. פשוט תשנה את הקידוד ב Mysql. אם הבסיס נתונים לא יושב אצלך אתה צריך לשנות דרך השרת מה שיש ב phpmyadmin זה השפה שתראה את זה (או שאני טועה??)

למעלה