סידור חדרים

סידור חדרים

אבחון לעצמי טרם עשיתי אבל ברור לי שיש לי בעיה בהתארגנות סידור הבית הוא משימה מאד לא אהובה וכרוכה באנרגיות רבות ועכשיו כשהילדים גדלים זה הופך יותר ויותר קשה רעיונות למשהו שיעזור לי בנושא?........

r i p l y

New member
כן......

אם את לא אוהבת את זה אז תחלקי את זה למשימות קטנות.. כל פעם שימי משהו במקום... את בדרך לחדר הזה אז כבר תיקחי את השמיכה (נגיד) שזרקו או להקדיש זמן לעשות ככה וככה. עם השיש. לחלק לחלקים קטנים בקיצור. ואם את אוהבת מוסיקה לשים ברקע אני נהינית לשמוע אמ וי אז מה הבעיה כבר לסדר באותו הזמן...? יום טוב לילה טוב. ושבוע מוצלח!

הנה רעיון קטן../images/Emo62.gif

שאני מיישמת עם הילדים שלי, אנחנו לוקחים דף, נכנסים לחדר ופשוט רושמים כל מה שנראה לנו שצריך לעשות דוגמת: 1. לסדר את קלטות הוידאו על המדף. 2. לאסוף את הקוביות אל התיבה. וכולי וכולי ואחר כך מתחילים לעשות את הדברים לפי סדר הכתיבה כאשר אנחנו מוחקים כל מטלה שסיימנו. ופתאום מגלים שהחדר מסודר, או שצריך לכתוב עוד משימות. בהצלחה

דליה.ד

New member
תראו, תראו,

אני נמצאת בעיצומן של ההכנות לפתיחת שנת הלימודים. ופתאום מצאתי עצמי כל כך מוצפת מכמות הדברים שעלי לעשות שאני מתחילה משהו, ופתאום מתחילה משהו אחר וקופצת לדבר השלישי ולרביעי, בלי לסיים מה שהתחלתי והבלגן מרקיע שחקים! זה בוודאי מה שקורה לילדים שלנו, שמופצצים בגירויים, מתחילים משהו ולא מסיימים...והתחושה של : "אלוהים, בחיים לא אספיק!" אז החלטתי לעשות סדר,החלטתי על כמות מטלות ביום, הקצבתי זמן לכל מטלה, ועשיתי סדר מה קודם מה אחר כך, אם נשאר זמן אני "לוקחת הפסקה" כדי לנוח ושוב להתארגן, אתמול בעקבות זאת היו לי הספקים מדהימים! וזה כל הקונץ: סדר וארגון.

ayagu

New member
סידור חדרים.

מאחר ואני לא מסודרת. ( את הבית אני משאירה פתוח כי אם יבוא פורץ הוא יגיד כי כבר היו כאן וינוס על נפשו...) אני מבינה ללבך. לפעמים שאין לנו ברירה אנחנו מסדרים( למשל לקראת בואו של הסבא אוהב הסדר) . ועכשיו ברצינות: קטנטונת ואני משחקות במשחק המשימות. כל אחת נותנת לשנייה משימה מוגדרת בזמן מוגדר: למשל: סופרים עד חמישים ובזמן הזה צריך לאסוף את הברביות לקופסא שלהן . משימה אחר כך היא לאסוף את הצבעים וכדומה. חוץ מזה פעם בשבוע מגיע העוזר המחונן שלנו אז תמיד יש תקווה.

../images/Emo4.gifנשמה אני כבר בלי חודש (עוזרת)

וזה אכן הביא לשיא שלוש עוזרות היו אמורות לבא - ישראליות ושלושתן הבריזו לי ואחת מהן היום . והכי מצחיק שהיא התקשרה אלייי על מנת לבקש עבודה וכלן מהישוב שלי !!!!! חייבת להודות יש פה מוסר עבודה ירוד בהחלט בשטח עוזרות הבית יש לך מישהו בשבילי?.............

למעלה