שווה ציטוט....
היישר ל"ספר השטויות והאמונות הטפלות בספורט הביליארד" שאני אכתוב יום אחד.... אם המכה יותר "בריאה" עם טיפ רחב יותר אז למה לא לשחק עם מקל "פול" עם טיפ של 13 מילימטר
הרי המכה תהייה הרבה יותר בריאה..... ככל שקוטר הטיפ קטן יותר כך הדיוק גבוה יותר
הסיבה שיש מבחר של קוטר טיפ הוא העדפה אישית של שחקן, יש שחקנים שנוח להם לשחק עם טיפ קטן יותר ואחרים מעדיפים רחב יותר. עיניין הפטריה הוא פשוט, טיפ מאבד את צורתו תוך כדי משחק, טיפ רך יאבד את צורתו מהר יותר מטיפ קשה. 99.9999% משחקני הסנוקר משחקים עם טיפ רך משתי סיבות: 1. טיפ רך מאפשר שליטה קלה יותר בכדור הלבן 2. בגלל הגודל הפיסי הקטן של הטיפ במקל סנוקר (להבדיל מפול), טיפ קשה היה מרגיש קשה מידי, כאילו שאין טיפ... (סטייל מקל פתיחה של פול) מכיוון שבעצם המכה יש אפקט של דחיסה של הטיפ ומכיוון שהעץ שמאחורי המקל לא יכול גם להדחס, הטיפ משתטח ו"נמרח" לצדדים, מה שנותן את צורת הפטריה. הבעיה היא שבגלל שהטיפ שמתמשים בו למשחק הסנוקר הוא מאד רך ובנוסף הקוטר קטן מאד, הטיפ מאבד את צורתו מהר מאד, כך שרוב השחקנים פשוט משאירים אותו כך.... להבדיל משחקני פול שבחיים לא תראו "פטריה" על מקל פול של שחקן מקצוען. המכה לא "בריאה" יותר גם בגלל שבעצם אין מקל מאחורי הטיפ באזור הפטריה ואם הפגיעה בכדור הלבן תהייה עם הצד של הטיפ אז כמעט ולא תעבור אנרגיה לכדור ולרוב המכה תסתיים בתופעה שנקראת miscue (בארץ קוראים לזה קיקס....) מה שגם אם הכדור הלבן קרוב מאד לדופן והשחקן צריך לגשר על הדופן אז עצם העובדה שהטיפ לא מיושר עם המקל ימנע מהמקל לנוע בצורה חלקה וישרה על הדופן.... שלא לדבר שזה יכול לשגע (אותי בכל מקרה) שהטיפ בולט מקו המקל בזמן שמכוונים.... אצלי הטיפ תמיד מטופח ומסודר גם במקל סנוקר שלי (שאמנם לא רואה הרבה שימוש) ואם זה אומר להחליפ טיפ בפרקי זמן קצרים יותר אז אין מה לעשות, אלו החיים....