סידורי קדם שחרור

• פותח הנושא 2noa2
  • פורסם בתאריך

2noa2

New member
סידורי קדם שחרור

היי, אני משתחררת בעוד כחודש, רציתי להבין אחת ולתמיד אילו סידורי ביטוח לאומי, קופ"ח וכו' אני צריכה לערוך לפני השחרור?

rasmus girl1

New member
....

את יכולה לעשות את זה רק בשחרור עצמו... קופ"ח אי אפשר להירשם עד שאין תעודת שחרור,בשחרור תגשי לסניף שהיית בו לפני הגיוס ותראי להם תעודת שחרור,ברוב הקופות חולים יש שנה חינם לחיילים משוחררים אז אל תשכחי לציין את זה..זה תהליך שלוקח בדיוק 5 דק' ועושים את זה בקבלה. אם את לא רוצה להיות בסניף שהיית בו לפני הגיוס אז את צריכה ללכת לדואר לשלם כמה שקלים או משהו כזה,לא בדיוק יודעת. ביטוח לאומי-את מבוטחת עד סוף החודש של החודש שבו השתחררת,לאחר מכן את צריכה להגיע לסניף של ביטוח לאומי שם הם ממלאים איתך טופס מסויים. בהצלחה.

orend123

New member
שימי לב- אין מתנות חינם

לקופ"ח, גם אם לא תיגשי עד שבאמת תצטרכי, בכל מקרה הזכאות שלך נשמרת, את פשוט מגיעה לשם לחתום מחדש על ההוראת קבע. מס בריאות בכל מקרה יורידו לך במשכורת. בנוגע ל"שנה חינם" שמבטיחים, אז קודם כל, זה רק על הביטוח המשלים. שתיים, אותה שנה התחילה מהיום שמלאו לך 18, ועד שהתגייסת, שם הלכו ימים. ומהרגע שהתשחררת ועד סוף הזכאות לשנה, מתקזזים לך שאר הימים. שימי לב בסיום ה"שנה חינם" הביטוח המשלים מתחדש אוטומטית בתשלום! מצב קצת מוזר, אני זוכר בוודאות שמהיום שהשתחררתי ועד שהתגייסתי, לא היה לי "מכבי זהב", או שלא הייתי בכלל בקופ"ח, אבל לא הפריע להם לא לומר לי שאני זכאי לזה, אבל עכשיו הם ירוצו על כל אחד שרק מתקרב לכנס משתחררים... "שנה חינם" עלאק... (בקשר לביטוח לאומי, במידה ואת לא עובדת תוכלי להתקשר אליהם לקו הארצי וישלחו לך פנקסי תשלום הביתה).

rasmus girl1

New member
מה?

אתה בטוח שזה מתקזז לי? למה הם לא מציינים את זה באף מקום? זה ממש אדיוטי,כי זה באמת לא שנה זה בדיוק 5 חודשים במידה וכן התקזז.. ובקשר לביטוח לאומי-התקשרתי אליהם כשהשתחררתי והם אמרו לי שצריך להוריד מהאתר שלהם טופס מסויים,להדפיס,למלא,לשלח בדואר ואז רק הם שולחים את הפנקס..ותאמין לי שהטופס הזה בכלל לא מובן! יותר פשוט לגשת לסניף..

orend123

New member
בטוח 100%

גם אני התעצבנתי על זה, גם שהם צועקים בקולי קולות שנה חינם, וגם שכשהיה לי חינם לפני השירות אף אחד לא טרח לציין לי את זה... ביטוח לאומי- אני איתך באותה סירה, מעצבנים, אני מהשיחרור ישר עבדתי ועכשיו אני באוניברסיטה: קח טופס תצלם אישור תחתים מזכירות תלך להצהיר ותשלח לסניף שלך. שיחפשו אותי.

למעלה