סיגריות סיגריות!!!

הסיגריה גורמת להתמכרות

כשמתמכרים למשהו קשה מאוד להיגמל מזה. אגב, זה לא נכון שלא רואים שינוי. שמעתי על כמה וכמה חרדים שהפסיקו לעשן בגלל שהרבנים הכריזו שזה אסור מלשון "ונשמרתם". לעניות דעתי הפרטית בלבד זה לא רק משום "ונשמרתם" אלא גם משום "לא תרצח". ידוע על הנזקים שמעשני הסיגריות גורמים למי שנמצא בקרבתם.

מתנדב

New member
אני ברוך השם הפסקתי לעשן

לפני 5 חודשים, היה קשה בהתחלה, אבל עם רצון טוב זה אפשרי, והפסקתי בלי טיפול, וכל השטויות שמוכרים היום, הפסקתי באופן עצמאי...

כתר 111

New member
נכון שכמות המעשנים פחת

אבל אם יש מציאות ש"חרדים" לדבר ה` מהלכים ברחוב וסיגריה נעוצה בפיהם זה מראה על זלזול בתורה ובפוסקי הדור שצועקים אסור! אסור! על זה אני מתכון.

פראזניק

New member
יש איים של שפיות

בברסלב, בחב"ד, בגור ובעוד כמה מקומות, כמעט לא תראה בחורים מעשנים. (משום דברי האדמו"רים בנושא)

asaf2000

New member
אגב

הרבי מקרעטשניף מעשן כבד. הייתי באיזו חתונה בגני התערוכה ופתאום ראיתי עשן עולה מה'מזרח' והנה הרבי מקרעטשניף עם סיגריה ביד מתענג מכל שחטה.

כתר 111

New member
עישון ע"י צדיקים

כנראה שזה ברומו של עולם ואנחנו קיטני הדעת לא זכינו להבין, מה לעשות?!

גם גדול המקובלים...

הרב יצחק כדורי נוהג כל כמה שניות לעשן כמדומני מקטרת.

asaf2000

New member
בדיחה על סיגריות

למה לא מברכים "שהחיינו" על הסיגריה הראשונה? אצל הליטאים, כי הראשונה היא בשירותים. אצל החסידים, כי הם מתחת לגיל חינוך.

לביא4

New member
סיגריות -

בוודאי שידוע שסיגריות זה בבחינת "ושמרתם לנפשותיכם". בנוסף לבדיחות - הברכה שמברכים על סיגריה: "ברוך שורף ממונו בידו".... ודיברתם נכון על צדיקים שמעשנים, כאשר הבעל שם טוב היה מעשן מקטרת היה לו גילוי אליהו הנביא, אומרים שהוא היה מכוון אז את כוונות פיטום הקטורת... (קטורת=עישון...)

למעלה