סיגריות סיגריות!!!

כתר 111

New member
סיגריות סיגריות!!!

גם לאחר מאמצי הרבנים להפסיק את העישון לפחות בציבור החרדי בהודעות בעיתונים ועם מאמרים בעיתונים עם דגש על "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" לא רואים שינוי כלל. איך אתם מסבירים את זה ?

כתר 111

New member
אני רוצה רק לציין

שבאמת בישיבות מסוימות מנסים להלחם בתופעה אבל אני מאמין שהתלמידים יודעים איך להסתתר. וזה חמור.

זה כל העניין!

צריך להלחם בזה עוד בישיבה קטנה. צריך להראות להם את הנזקים שזה עושה להם ולסובבים אותם. אבא שלי ז"ל היה מעשן שנים על גבי שנים והיה הפסיק בתקופה מסוימת. כשהייתי קטנה הייתי חולה הרבה בברונכיטיס, שפעות, אלרגיות וכו'. אחרי שאבא שלי ז"ל הפסיק לעשן, זה פחת באופן משמעותי.

הבט...

א.יש ירידה ענקית בכמות המעשנים בזמן האחרון ובכלל בשנים האחרונות יש הרבה פחות מעשנים. ב. אתה צריך להבין שעישון זה לא דבר שבום טראח מחליטים להפסיק לעשן וזהו, זה מאוד קשה לאחד שמעשן להפסיק.

שריקו

New member
רק בגלל שהסיגריות מאוד יקרות

לכן יש ירידה משמעותי וזה גם לא בציבור החרדי.

כתר 111

New member
אני מסכים

שיש ירידה אבל אתה רואה שלא מקפידים על נושא הסיגריות כמו שמקפידים על איסורי תורה אחרים. ב: זה קשה ויש הרבה איסורים שקשים לא לקיימם ואתה יודע שאין ברירה תורה זו תורה .

שריקו

New member
לדעתי זה לא בסדר

כל מה שמפרסמים הרבנים והיתד המודיע וכו. כי מוטב שיהיו שוגגים ולא מזידים.

ח ח ח יתד והמודיע גילו את אמריקה...

כתוב על כל חבילת סיגריות: אזהרה-משרד הבריאות קובע כי העישון גורם למחלות חמורות. ואתה צריך שיתד והמודיע יגלו לך שזה מסוכן ואסור?

asaf2000

New member
"כתוב"

אני לא חולק שיש בעיה עם סיגריות אבל לדעתי כל זה עם כמוצת מסוימת, הרי כל שני וחמישי יוצא איזה מחקר על שוקולד או בשר או קוקה קולה שגורם למחלות פלוניות אלמוניות ואף אחד לא טורח לכתוב עם קולה או על שוקולד "גורם למחלות חמורות", למרות שכבר הוכח קשר בין מוצרים מסוימים למחלות מסוימות, בגלל זה לדעתי אם אתה מעשן בכמות נמוכה אין בזה "ונשמרתפ" יותר מלשתות קולה או לאכול בשר בקר עם הרבה זמן.

יש הבדל גדול בין סיגריות לקוקה קולה

ההבדל הוא שכשאתה שותה קוקה קולה אתה פוגע אך ורק בעצמך. בסיגריות אתה הורס את הבריאות של הסובבים אותך.

asaf2000

New member
בשביל זה

יש חוק שאוסר על עישון במקומות ציבוריים. ולפי זה למה מותר למכוניות להשתמש בדלק שעושה עשן מהאגזוז? אני לא מבין למה הלתבשו על סיגריות היו יכולים למצוא דוגמאות אחרות להילחם עליהם.

הבעיה היא לא רק במקומות ציבוריים

אלא גם בתוך הבית הפרטי שלך. אני בטוחה שישנם אנשים שלא מעשנים. לא מפריע לך שהעישון מזיק עלול להזיק להם לבריאות? בע"ה כשיהיו לך ילדים - לא יפריע לך שחלק מהמחלות שלהם (ברונכיטיס כמו שהיה במקרה שלי) הוא דוקא בגלל העישון שלך? ובקשר למקומות הציבוריים - אף אחד לא אוכף את החוק הזה בכלל. רק לפני כמה ימים הייתי בבית חולים זיו ביחד עם בעלי וביקרנו שם את בן דוד של בעלי. עליתי למחלקת יולדות כדי לבקר כמה יולדות שהכרתי שהיו שם. ליד המעלית - בדיוק מתחת לשלט "אסור לעשן" היו 4 גברים ונשים בני משפחה אחת, נשענו על השלט אסור לעשן ועישנו בחופשיות מבלי שאף אחד, אפילו מהצוות של בית החולים, יעיר להם.

שריקו

New member
אבל אם רבנים פוסקים

זה כבר הלכה אז זה אסור עדיף שלא יפרסמו את זה ומי שישמע ישמע על הפסק אבל לא לפרסם בעיתון

לדעתי זה כלל לא מספיק

צריכים לפרסם שכל מי שמעשן מזיק לבריאות של עוברים ושוים עד כדי רצח. אם אדם רוצה להרוג את עצמו - שיהרוג. אבל את עצמו בלבד. למה צריך הוא צריך לקחת אחרים איתו? אנשים שמעשנים לא איכפת להם שהם מזיקים בריאותית לאנשים אחרים.

שריקו

New member
לאחרונה יש חוקים חמורים למעשנים

לדוגמה שאסור לעשן במקומות ציבוריים ובמטוסים אין מחלקת מעשנים שזה נורא מעצבן אז לא כל כך מזיקים לאחרים

מני 22

New member
לא בעיה.

זה לא בעיה להפסיק לעשן . עשיתי את זה כבר 1000 פעם.

למעלה