סיגריות ועוד

פלאפי26

New member
סיגריות ועוד

אותי מעניין לדעת איך קרה שסיגריות הוכרזו כחמץ ע"י רב אחד וכשרות ע"י רב אחר. מעניין אותי גם איך הרבנות מחליטה - על סמך אילו קריטריונים למי לתת אישור יהדות ולמי לא.מוזר לי שאנשים יכולים לחטט לי במגירות בעמדה האישית שלי בעבודה ועוד נפגעים כשמוצאים שם "חמץ".האם כל הדברים שנעשים ע"י הדתיים במדינה מראים על יראת שמיים כלשהי או להיפך מסלפים ומעוותים את כל מה שיכול להתקשר לערכים טובים,אלוהות,מצוות וכו....

אורי216

New member
מנטרת הדת החדשה !!

המטרה מקדשת את האמצעים. בשבת שלפני החג קפצתי לראות את סבתא שלי , ולהפתעתי מצאתי את עצמי מכין קפה בקומקום חשמלי. כששאלתי איפה המיחם , ענתה שהוא כשר לפסח והיא לא רצה להשתמש בו עד החג. מותר לה ......... לא ?

מתלבט13

New member
חילוקי דעות כמו בכל מקום

לחם הוא חמץ באופן מוסכם. כאשר יש דברים שההרכב שלהם ךא ברור, והמשמעות שלו לפי חוקי ההלכה אינה ברורה, יש חילוקי דעות אישורי יהדות, שובץ אם יש ערך לקביעת ההלכה, היהדות נקבעת לפי מי האמא והסבתא וכו'. הנושא באישורי יהדות אינו מה אתה חשושב שאתה, אלא האם מבחינת אלה שמשנה להם אם אתה מוגדר כ"יהודי" לפי ההלכה, אתה אכן יהודי. מה שמרגיז הוא שהחוק מחייב להתחתן ברבנות. אבל זה שהדתיים מתנים את הגדרת היהדות לפי כל מיני כללים, זה לגיטימי בעיני. שאלת הערכים וכו', היא שאלה ארוכה יותר, ולא אכתוב עליה בעיצומו של חג.

פלאפי26

New member
תגובה למתלבט13

או קיי כשמביאים לרבנות תעודת גירושים של ההורים מבית דין רבני ותעודת פטירה של הסבתא שנקברה כדת וכדין בבית עלמין יהודי,2 עדים וכ"ו והם טוענים שזה לא מספיק?ומאידך מקרה של מישהו אחר שהשיג אישור יהדות לאשתו הנוצריה? על פי ההגדרה יהודי הוא מי שאמו יהודיה ואם הפרט הזה כבר לא מספק אותם הם גם לא יידעו לומר מה כן-מנסיון אישי.יש הרבה מקרים של אנשים יהודים שלא קיבלו אישור יהדות בכלל או הוגדרו כ"בן של יהודיה" מה שלי אישית נראה אבסורד כי אם האם יהודיה כאמור גם הילדים.

מתלבט13

New member
בירוקרטיה מטמטמת

זה לא קשור לדת. אכן, איכות העבודה בבתי הדין הרבניים בארץ אינה מהמשופרות. מכיון שהיו המון זיופים בתעודות יהדות וכו' יש דיינים שחשדנים מאד. והרוב המכריע של הדיינים אינו מנוסה בתעודות יהדות וכו' מה שגורם לסיפורים קפקאיים.

spag

New member
אותי זה לא מעניין

אני בתל אביב הלילה מי בא להפגש? תרימו טלפון

אני הפסקתי עם סיגריות

לפני שלושה ימים ומאז אני מתמיד, אפילו לא סיגריה אחת, אפילו לא אחרי פטה כבד אלוהי (כמעט הגעתי ממנו לאורגזמה) + סינטה 350 מעולה (מסתבר שלא צריך לנסוע עד לצפון בשביל סטייק טוב) לא עישנתי. בכל מקרה יש לי את כלי העישון האחרים שלי, מהם אני לא רוצה להגמל.

אבזץ

New member
נשמע שאתה נרקומן כבד...

"כלי העישון שלי..." תהא בריא. רק אל תזריק הרואין.

תורה אחת ומשפט אחד?

קרוב שרכש 3 לאפות בהשגחת בית יוסף בראשות עבדאללה יוסוף, התאונן על בנו חניך ראשית חוכמה, שאינו סומך על השגחה זו, ודרש במפגיע השגחת השרברב מחפוצ` או רצאבי. דבר הגובל בדין זקן ממרא כדמוכח משמואל שכפה על רב לאכול שמן עקום

למעלה