סיביל טרולוני.

ספירלי1

New member
סיביל טרולוני.

ב"ה בהתחלה הדמות שלה הייתה סתם מוזרה ומופרעת, אבל מצד שני היא צודקת לפעמים. כל הקטע של הגרים, בסוף הארי'לה באמת פגש גרים, את סיריוס ! נוויל אכן שבר את הכוס המזורגגת שלה, אין מצב שהיא הצליחה לקלוט את זה רק מהצצה חפוזה, איך-שלא-קוראים-לה-נו..לבנדר! <יש לי הצתות..> פחדה לקבל בשורה מפחידה והיא אכן קיבלה אותה, ואפילו בתאריך הנכון! הרמיוני אכן עזבה בסביבות הפסחא, והארי מאוד סבל בשנה ה6, אבל הוא היה מאושר ביותר עם ג'יני, לא? ויש כ"כ הרבה דוגמאות קטנות שנכנסות בספרים ואני פשוט לא זוכרת כרגע שזה מפחיד. כל מי שבא להגיד לי שהיא סתם מטורפת כמו שהארי ורון חושבים-תחשבו על זה: בהתחלה הארי לא האמין לקסמים ולא ידע שהם קיימים, ובסוף הוא גילה שזה נכון. ובעולם של הספר , אם יש קסם זה אומר שיש כל מיני סוגי קסם, לא? ועכשיו על הדמות שלה באופן כללי, כמו שאמרתי בהתחלה טרולוני סתם נראת כמו שרלטנית זקנה ומטורללת,אבל הדמות שלה עזרה לעלילה, אפילו בספר הראשון שהיא נזכרת בו היא הביאה את הנבואה של העוזר של אדון האופל, וככה הארי ידע בכלל שזנב תולע יצטרף לוולדמורט <ולא הופתע שראה אותו בספר ה4> היא ממשיכה להראות מטורללת עד הספר ה5 , שהתברר שהיא זאת שנבאה את הנבואה, ובזכות הנבואה הזאת העלילה התקדמה מאוד. בספר השישי, עדיין מטורללת מתמיד,ועכשיו גם נשמעת כשתיינית היא ספקה מידע מאוד חשוב להארי-1)משהו קרה בחדר הניחצות 2) האשם ב,נגדי את זה ככה, האשם בסימון הפוטרים היה סנייפ,שסיפר לאדונו על הנבואה, אבל למרבה המזל לא שמע אותה עד הסוף. לסיכום,טרולוני היא הדמות הכי מטורללת שקיימת בספר אבל היא הדמות השולית שהכי עוזרת לספר. <מחר אני לא בבית כל היום, אבל אני אראה את הכל ביום שני!>

יש בזה משו...

היא גם ניבאה את ``המגדל מוכה הברק`` כשמאלפוי העיף אותה מחדר הנחיצות. אני גם חושב שיש בה משו יותר מסתם שרלטנית זקנה. אגב, היא ניבאה את המוות של הארי יותר מדי פעמים כך שקשה לי להאמין שזה לא יתגשם!

בספר השישי אחרי שהיא שמעה

את מאלפוי בחדר הנחיצות צוהל אז הארי פגש אותה בדרך לדמבלדור שקרא לו כדי שהם ילכו למערה שבה נמצא ההורקרוקס אז הוא פגש אותה ודיבר איתה.

לא נראה לי שיש מישו (נביא) שמנבא כל

הזמן.. זת'ומרת- היא כן נביאה, אבל מנסה לנבא הרבה, וזה לא מצליח לה.

black robe

New member
אני,אישית, התחלתי להאמין לה...../images/Emo63.gif

טוב, אולי לא בהכל, אבל בהחלט היא צודקת בהרבה דברים: תפתחו עמוד 180: "שניים עלה - קונפליקט", היא מילמלה בעודה חולפת על פני המקום שבו כרע הארי במחבוא. "שבע עלה - בשורה רעה. עשר עלה - אלימות. נסיך עלה - גבר צעיר וכהה הסובל ממצוקה, שאינו אוהד את השואל -" עכשיו, אם תחשבו עלזה: צריכים שני אנשים כדי לעבור את כל הדברים שקרו במערה. יש שבעה הורקרוקסים לוולדמורט. דמבלדור שתה עשרה גביעים מהשיקוי הנורא. נסיך: סנייפ. ובהחלט סנייפ לא אוהד את השואל (ובמקרה הזה: טרלוני) , אם חושבים על זה. לא יודעת, טרלוני התחילה להפחיד אותי קצת עם כל הנבואות שלה... וגם, איך היא ידעה שהארנב של לבנדר/פרוואטי עומד למות? וגם, איך היא ידעה שמישהו יעזוב את כיתת גילוי העתידות? וגם, איך היא ידעה שנוויל עומד לשבור את הספל ההוא? אני לא אומרת שכל מה שהיא מנבאת נכון, כי בהחלט לא. היא אמרה על הארי שהוא נולד בחורף והוא בכלל נולד בקיץ, אבל הרבה דברים ממה שהיא אומרת נכונים.

היא לא ידעה שנוויל עומד לשבור,

פשוט ידוע שלנוויל אין כמעט בכלל בטחון עצמי, וכשהיא אמרה לו את זה הוא איבד לגמרי את הבטחון שלו עד שהוא בטעות שבר את הספל. היא לא ידעה שהארנב שלה ימות- ראה הוכחה של הרמיוני(סורי אין לי כוח לרשום..) היא גם לא ידעה שמישהו יעזוב, זה סתם נבועות זעם שהיא מוציאה מהשרוול..

בדיוק אבל בדיוק

אלה בטח היו המילים של הרמיוני!!! את גדולה!!!!

black robe

New member
להזכיר לך, זה היה השיעור../images/Emo63.gif

הראשון שלה איתו, אז היא בכלל לא ידעה שאין לו ביטחון עצמי. על הדבר השני: בבקשה תביאי לי את הציטוט כי הספר השלישי לא איתי. שלישית: היא בכלל לא הייתה זועמת כשהיא אמרה את זה.

מה שקרה כאן הוא עוד תחום רוחני

קלפי טארוט. ומה שהיא מנבאה זה נקרא תיקשור. וקריאה בבדולח זה בחיי אני לא יודעת... והספרים שהיא אמרה להם בפירוש חלומות זה כמו אצלנו שיש בחנויות ספרים "כלים לפרש חלומות"... עכשו חסר רק שרולינג תעשה עליה איזה תחום רייקי או הילינג אהה וגם שיחזור גילגולים שתעשה על הארי שיראה מיהם בכלל האנשים שהיו בראי של ינפתא ועל עברו משאר הגילגולים אולי בכלל הוא קשור איכשהוא אל אחד מהמייסדים כמו קרוב משפחה או משהו כזה סופרת אלוהית (אישתו של אלוהים בשר ודם) אמרתי כבר?

3SEP

New member
האמתי, הקטע אם נוויל זה חלק

מהנבואה שמגשימה את עצמה, לימדו את זה אותנו בפסיכולוגיה בבית ספר, היא אמרה לנוויל שאחרי שהוא ישבור את הכוס שיקח אחד אחר אז מכן נובע שתי אופציות או שהוא ישבוא או שהוא לא ישבור ואם הוא ישבור אז הנבואה הגשימה את עצמה (או משהוא בסגנון
)

City Of Angel

New member
יש משהו בדברים שהיא אומרת ../images/Emo221.gif

המורים ורוב התלמידים די מזלזלים בה בגלל שהם מזלזלים במקצוע של גילוי-עתידות (הבנו כבר שדמבלדור מעסיק אותה רק כדי לשמור עליה בהוגוורטס), אבל חוץ מנבואות האמת שלה (שכמו שדמבלדור אמר, מסתכמות ב-2) היו לה עוד כמה עתידות שהיא תיארה במעורפל, כמו המגדל מוכה הברק. אם תשימו לב תראו שגם פירנזה ניבא כמה וכמה דברים נכונים. מסתבר שהמקצוע הזה הוא לא שטות גמורה.

ספירלי1

New member
מישהו יכול להזכיר לי את עניין המגדל

ב"ה מוכה הברק? אני ממשלא זוכרת..

למעלה