סיבות לחוסר חיבה העז שלי לאנגליה..

Julia16

New member
סיבות לחוסר חיבה העז שלי לאנגליה..

אוקיי.. אתם רוצים לדעת למה אני כל כך לא סובלת את המקום הזה? בבקשה. אנשים פה לא מתעניינים בכלום. סטודנטים למשל, כל מה שאכפת להם זמהכדורגל שלהם, הבירות והפלאפונים שלהם. אשתו של אחי הייתה סטודנטית כאן, והיא סיפרה לי על הסטודנטים פה. קודם כל, הם לא רוצים שום קשר עם המורה או עם הסטודנטים האחרים, והם לא מתעניינים בשעור. כשסטודנטים אחרים מגיעים הם לא אומרים שלום אחד לשני, גם אם הם מכירים אותם. אין להם שום קשר אחד עם השני. מקסימןם הם מחליפים שתי מילים עם החבר הכי ´קרוב´ שלהם, וזהו, פשוט שותקים כי אין להם על מה לדבר. שום דבר לא מעניין אותם, זה משעממם אותם, וזה משעממם אותם, רק בירות ופאלפונים מעניינים אותם. הם מתיישבים בסוף הכיתה, עם הפאלפונים שלהם, בודקים הודעות כל הזמן ולא משתתפים בשעור. היא סיפרה לי שפעם אחת המורה נתן שעורי בית, ולמחרת הוא שאל את הסטודטים למי יש שעורים. אף אחד לא פותח את הפה. והיא רואה שכולם הכינו שעורים! אבל לא, זה בושה לפתוח את הפה, לדבר, בכלל, זה פאדיחות להכין שעורים... אחרי זה איזה מישהו איחר לכיתה. אז המורה כזה מעיר לו שהוא הגיע באיחור, והבחור מאדים!... ניהיה ממש עגבניה!.. ולמה? כי המורה הפנה אליו את צומת הלב! עכשיו כל התלמידים האחרים מסתכלים עליו, שיוו! איזה בושה!.... אתם מבינים מזה?!? עכברים קטנים ומסכנים!!! וזה כבר באוניברסיטה, לא בתיכון!! אוקיי, עוד דוגמא. יש פה אולי איזה 15 בני נוער אנגלים יהודים. אז פעם אחת, אחת מהילדות ניסתה לארגן פגישה בבית שלה. אז באו איזה 10 ילדים. אוקיי, באים מתיישבים, אוכלים כיבוד, לא מדברים ביניהם. שוב פעם, פותחים פאלפונים, משחקים בפאלפון. הילדה כזה אומרת, ´נו, תציעו מה לעשות?´ ´איזה פעילויות אתם רוצים?´ שתיקה. אף אחד לא אומר כלום. לאף אחד אין רעיון, או שסתם הם מתביישים לדבר. ושוב פעם, ´נו?´ ´תגידו משהו, על מה אתם רוצים לדבר?´ כלום. שום דבר לא מעניין אותם, לא מעסיק את הראש הקטן שלהם, וגם אם כן, הם מעדיפים להתעלם מזה ולא להגיד. מישהו עוד עלול לצחוק עליהם. אוקיי, חיי משפחה. אין להם כזה דבר. היום ההיתי ביום הולדת של ילדה בת שלוש, שאני עושה עליה מן מחקר כזה לצורך הלימודים שלי. לא משנה.... בקיצור, היה לה יומולדת, אז איך זה הלך? הילדה עם עוד כמה ילדים יושבים במטבח ליד השולחן, אוכלים את החטיפים וסתם עושים שטויות... עכשיו, האמאות עומדות בצד, (כי אין מספיק כיסאות אז הם עומדות...) ביד אחת כוס יין וביד השנייה סיגריה, רוב הזמן פשוט שותקות, כי הרי אין להם על מה לדבר, ומדי פעם מרכלות על איזה מישהי מהחבורה. האבא יושב בסלון על הספה, עם כוס בירה ענקית וצופה בכדורגל. אין כמעט שום קשר בינו לבין האמא או לילדה. אבל זה לפחות מקרה שיש אבא. חצי מהנשים שם הם בכלל אמאות חד הוריות, שאף פעם לא התחתנו, יש להם ילד אחד מהחבר הראשון שעזב אותם וילד שני מהחבר השני שאולי עדיין איתם, והם עוד מצפות לעוד... אבל בינתיים הם לא רוצות להתחתן. הם רוצות ללכת לפאבים ודוסקוטקים, ולהיות ´חופשיות´ מבעלים. ודרך אגב, אם כבר מדברים על ימי הולדת, אז יש לי עוד חוויה לספר. לפני כמה זמן ידידה שלי מהבית ספר עשתה יום הולדת במרכז ספורט עם טרמפולינות. בכל מקרה, היא הזמינה כל מיני בנות שהיא הכירה. טוב, נפגשנו במקום, כמה בנות שהכרתי כבר באו, אחרי זה היא מגיעה עם איזה כמה בנות שהיא מכירה. הם נכנסות, היא לא מציגה אותם, הם לא אומרות כלום, לא מציגות את עצמם, אפילו לא מחיכות. בינן לבין עצמם הם גם לא מדברות, וגם לא עם ילדת היומולדת ונראה שבכלל אין קשר ביניהם. ככה זה בכל זמן הפעילות והטרמפולינות. וגם אחרי זה, כשהתיישבנו לאכול עוגה שהאמא הביאה וכל זה, אנחנו כולם יושבים, בנפרד, אף אחת לא מדברת עם השנייה, אולי רק איזה שתי בנות שמכירות אחת את השניה והתיישבו אחת ליד השנייה מחליפות איזה שתי מילים, ושאר הבנות סתם יושבות, אוכלות וזהו. ודרך אגב, אני גם ההיתי בין היחידות שהביאו לילדה הזאת מתנה. שאר ה´חברות´ שלה אפילו לא טרחו לעשות את זה... טוב, נראה לי שאני יסיים פה... אשמח לתגובות!

מה לעשות, ככה זה.

התרבות שלהם, דרך החיים שלהם, הם יכולים להגיד אותו דבר על ישראל. כמה שאת שונאת את זה ככה הם גדלו ואולי בשבילך זה נראה מוזר אבל הם לא מכירים משהו אחר... מה שאמרת על החברות של חברה שלך הזכיר לי שיחה שהיתה לי פעם עם ידיד שלי (שגר בלונדון) בנושא. היינו בישראל והלכנו לבקר את חברה שלי שעבדה בגלידריה וסתם שבת שם קצת. בכל מקרה, כמובן שישבנו שלושתינו ודיברנו - הרי זה רגיל, אפילו אם חברה שלי והוא לא מכירים אחד את השני. בפריז (וכמו שהבנתי גם בלונדון) אין כזה דבר. אם אותו מקרה היה קורה פה אז ידיד שלי וחברה שלי לא היו מדברים הרי היא חברה שלי, הוא ידיד שלי, אבל בינהם אין שום קשר. זה די מגוחך אבל ככה זה.

sivani

New member
אני מסכימה

כל תרבות נראית שונה ומוזרה לאנשים שבאו מתרבות אחרת. אבל האמת? אני חושבת שהתיאור שלך ג´וליה לגבי האנטיפתיות שלהם אחד כלפי השני הוא די מוגזם... אולי את לא כל כך אובייקטיבית?

Julia16

New member
סיוון..

תאמיני לי שאני לא מגזימה. את חושבת שאני שמחה שזה ככה? תאמיני לי שאם זה היה אחרת ההיתי מתארת את זה כמו שזה, אבל לצערי זה בדיוק ככה. התאורים שלי אולי ישמעו מוגזמים ומוזרים לך, בגלל שזה באמת התנהגות שאת לא יכולה להבין, במיוחד בגלל שאת ישראלית. מישהו שרגיל להסתחבק עם כל אחד, קשה לו להבין איך במקומות אחרים, אנשים פשוט לא מסוגלים להוציא מילה מהפה ולהתחיל לדבר עם אחרים, ובכלל להביע את עצמם. כאילו, איך לעזעזל אנשים יכולים להתנהג בצורה כזאת, ולמה?? אבל ככה זה. אני מניחה שצריך לגור פה ולחוות את זה כדי להבין.. ותאמיני לי, שהלוואי שזה היה הגזמה, אבל לצערי זה הכל אמת ודברים שקרו בדיוק.

רות82476

New member
בעצם את די צודקת ג´ולי!!

אבל לא כל האנגלים ככה!! יש איזה אנגלי שגם כאן בבניין איפה שאני גרה ויש לו בת שבאה בקיץ לבקר אתם צריכים לראות אותה!! כל הקיץ כל מה שהיא עשתה כאן זה להיות בבריכה ולהשתזף!! והיא אפילו לא נכנסה למים שתבינו!! הא כן מדי פעם שמה מוזיקה... ראפ. אחותי כל הזמן ניסתה להעלות איתה נושאים לדבר אבל היא אוהבת שמדברים ולא לדבר כנירא /: כנירא אם לא אוהבים להתחיל שיחות /: וגם כל הזמן היא בדקה הודעות מהפלאפון! בדיוק כמו שאמרת!! זה נוראי... אולי הם כותבים בפלאפון את מה שהם מרגשים אולי הם לא מעיזים להגיד בפנים את מה שהם רוצים\? חח מוזר!! אבל לעומתזאת איתה כאן אחת אנליה שגרה כאן (עכשיו היא חזרה לאנגליה) והיא בהחלט חברתית (היא גם מדברת סםרדית.. כמובן) והיא מדברת הרבה ההפך הגמור מהאנגליה (לא זוכרת תשם שלה:) שהיתה בקיץ... הא אולי זה בגלל ששהאמא שלה היא אוףף שחכתי.. מאיזה ארץ לטינית חח:)

רות82476

New member
נכון...

זה כמו שלאמא שלי ממש היה נירא מוזר שהאטלקים קודם שמים את הרוטס ואחרי זה את הספגטי היא תמיד שמה את הספגטי ואחרי זה את הרוטס /: נשמע מוזר? תרבות !!
כמו שלי נירא מוזר שבבית ספר שלי צריכים להעתיק את השאלות מהספר לחוברת /: ולמה!!?? הא!!? יש לנו אותם בספר למה צריכים אותם גם בחוברת? אוחחח תרבות שונה :) חיחי בישראל אני פשוט ההיתי כותבת את מספר העמוד ואת מספר השאלה /:

chickensoup

New member
את כזאת מצחיקה

את מכירה כמה ערסים אנגליים ומחליטה שכולם כאלה......... אני גרה באנגליה כבר 6 שנים וממש כיף לי פה. או שאת נמצאת בחברה לא טובה או שאת פשוט לא יצרת לעצמך חברים ואת מאשימה את "חוסר התרבות של האנגלים".

Julia16

New member
תגידי, את בסדר?

´ערסים אנגלים´? קודם כל, הם ממש ממש לא ערסים, וכל מי שאני מיסתובבת איתו מהבית ספר שלי, תאמיני לי שלא ערסים כי זה לא סוג הטיפוסים שלי. מותק, אני לא מכירה ´כמה´ אנגלים. אני אולי מכירה כמה מאות אנגלים, אבל בהחלט לא כמה. וכמה שלא הספקתי להכיר, גיליתי ישר שהרוב, או לפחות האנשים הרגילים פה, הם כאלה. בקשר לחברה שאני מסתובבת איתה, אולי היא באמת לא טובה, אבל זה לצערי החברה היחידה שנמצאת פה לראשותי. אני לומדת בבית ספר אנגלי ציבורי, של גויים, והאנשים פה זה אנשים מקומיים פשוטים וככה הם. למען האמת, אני לא מתפלאת שאת לא חושבת כמוני. אם את גרה פה כבר שש שנים, כנראה גם את באופי שלך כבר מתנהגת כמו אנגליה, ולא מרגישה בהבדל, בגלל שאת כבר הפכת להיות חלק מהם.

chickensoup

New member
נו באמת !!!!

לפי מה שרשמת,אפשר להבין שכל האנגלים קרים ולא מעונינים בחברה. לא נראה לך שהגזמת??? טוב לי באנגליה כי מאז שהגעתי ניסיתי להשתלב, ולא חיפשתי דוקא את הדברים הרעים, תנסי את הגישה הזאת ויהיה לך יותר טוב בכל מקום לא רק באנגליה.

MissUnKnown

New member
אוי...

אני הכרתי כמה בני נוער ממכבית הנוער ...והם דווקא היו נחמדים אפילו אחד ידע עברית וזה היה נחמד הם היו פחות סגורים. אני לא מכירה את האנגלים כולכך אזאני לא יודעת מה להגיד. העיניין של השתיה זה ככה בכול העולם ...גם פה וגם בהולנד זה היה ככה...זה מנטליות אחרת וצריך להתרגל עליה.. אני יכולה לראות הרבה חסרונות בזה אבל תמיד צריך לראות גם את הטוב בזה. כן אני יודעת שזה שנמע כמו מה שההורים כול הזמן אומרים..וכו..וגם לי אמרו את זה ותמיד יגידו...אבל את תקועה שמה ...תנצלי את זה... טוב אני לא יודעת מה רציתי להגיד הכול התבלבל לי... בכול מקרה תהיה חזקה

orly 15

New member
אולי הם באמת כאלה אנטיפטים

אבל לא יכול להיות שכולם לא מעוניינים בחברה. אולי את תיזמי דברים, תתחילי נושאים לשיחה, תיזמי מפגש או משהו כזה. זאת תרבות שונה וזה מה שהם רגילים אליו. תראי להם שיש דרך אחרת, שיכול להיות יותר מעניין!

למעלה