סיבות לאובדן תיאבון?

ספר יקר

New member
סיבות לאובדן תיאבון?

שלום!

אני בן 21, גובה 183.
לפני 8 חודשים התחלתי בטבעונות (עפ״י תפריט שהותאם ע״י דיאטנית בתחום) במשקל 75 ק״ג, ובמהלך 6 החודשים הראשונים של הדיאטה החדשה הורדתי בהדרגה כ-9 ק״ג.
אלא שבחודש וחצי האחרונים הורדתי עוד 2 ק״ג, כשהפעם זה בעיקר-על פי התחושה שלי- בעקבות ירידה לא מוסברת בתיאבון. אני לא מרגיש חלש, וממשיך להתעמל כרגיל (הליכות 3-4 בשבוע, פילאטיס פעמיים). אולי טיפה עייף וישן יותר.

המשקל שלי עדיין בטווח הנורמה: 64.5 , אלא ש:
א. בכ״ז במשקל די נמוך זה (ביחס לגובה), הורדת אותם 2 ק״ג בתקופה כזו היא די משמעותית (לא?)
ב. אני חושש שהירידה (המתונה אומנם) תמשיך...

האם יש סיבה לדאגה? אילו בדיקות מומלצות?

תודה רבה!

פצית219

New member
לדעתי זה לא תקין, אתה רזה מדי וממשיך לרדת

תוסיף לתפריט שומנים כמו אגוזים, אבוקדו, שמן זית.

ספר יקר

New member
לא מסכים איתך

אני מקפיד מדי יום לצרוך כמות שומן (בריא) שפי שהמליצה הדיאטנית. מדי יום אני אוכל:
1. חופן אגוזים ושקדים
2. 2 כפות טחינה גולמית
3. כף גרעיני דלעת
4. מעט שמן שיש במזון

אני מבין שעלי להוסיף למסת הגוף, אבל למה שזה יהיה בצורת שומן? הרי צריכת השומן המומלצת היא ביחס לכל קילוגרם, ואם כבר, עם הירידה שלי במשקל גם כמות השומן המומלצת עבורי לצריכה צריכה לרדת, ולא לעלות..! (כרגע אני לא מוריד אותה)
אני חושב שאני צריך להעלות בצריכת חלבונים ו/או פחמימות.

פצית219

New member
זה נכון, אבל אתה אומר שאין לך תיאבון ואם ככה

אז עדיף לאכול דברים כמה שיותר מרוכזים בקלוריות. אבל אני מסכימה עם ההמלצה של התזונאית למטה, נראה לי שאתה צריך יעוץ מקצועי.

תשובה

לגובה שלך והמשקל שתארת, ירידת המשקל של 9 קג זה הרבה מאד !!! הייתי בודקת שוב את נושא ההתנהלות התזונתית שלך. משקל של 64 קג - אומר שאתה רזה על גבול של תת משקל. כמו כן יש צורך לבדוק רמות של B12 ברזל ופריטין ע"מ לוודא רמות וצורך לתסף ב-B12 על בסיס קבוע.
מומלץ לחזור לייעוץ מקצועי

ספר יקר

New member
בדיקות הדם היו תקינות לחלוטין בבדיקה לפני

חודש וחצי.
הברזל, ויטמין B12 (לוקח תוסף דרך קבע) -תקינים.
לגבי פריטין, אם זה מה שנקרא בבדיקות Fe-Iron , אז גם הוא נבדק ותקין.

בכל מקרה, אני לוקח לתשומת לבי את הערתך בנוגע לירידה הגדולה ואפנה לייעוץ. השאלה היא, עד כמה זה בידי הדיאטנית להתמודד עם חוסר תיאבון. זה לא בתחום הטיפול של רופא משפחה?

למעלה