סיבוכיות

shiffit

New member
סיבוכיות

T(n) = T(n/4) + T(3n/4) +1 במה הפונקציה הזו חסומה?

GuestOfHonor

New member
אם אני לא טועה - log n

אפשר לוודא הריגה בעזרת 'שיטת ההצבה' (באינדוקציה) או בנפנופי ידיים בעזרת עץ.

shiffit

New member
אז זהו שזה מה שאני חושבת

אבל בפיתרון של אוניברסיטת תל אביב אומרים שזה n ואני לא מצליחה להבין למה

GuestOfHonor

New member
אני זוכר במעומעם

שהראו לנו במבנה נתונים דוגמא עם שליש N ושני שליש N והראו בעזרת עץ קריאות שזה חסום תטה של log n. אבל כיוון שאני במיעוט ולא באמת ניסיתי לפתור את זה אני מקבל את דעת הרוב
.

danby

New member
כמו צאן לטבח

תמשיך לקבל את דעת הרוב מבלי לחשוב עליה ונראה לאן תגיע.... קונפורמיזם זה לחלשים (בעיקר בראש).

GuestOfHonor

New member
כמו צאן לקבע

במקרה אני קצת סומך פה על החבר'ה בפורום שידעו לתת תשובה נכונה לבעיה פשוטה, ולכן חוסך לעצמי את ה5 דקות שלוקח לוודא את זה באינדוקציה, בעיקר לאור המבחן שיש לי מחר. חצוף.

GuestOfHonor

New member
תלמד לתת אותה

ולא להיכנס באנשים שאתה לא מכיר על סמך הודעה אחת שראית. חצוף * 2.

danby

New member
תקרא לי חצוף * 17

זה לא יעזור לך. עדין אתה לא יודע לקבל ביקורות. גם אם היא נוקבת וחריפה. ויכול להיות שאני לא יודע לתת ביקורות, וכן, בקריאה לאחור היא אולי היתה אישית מבלי שאני אכיר אותך כדי לכתוב את מה שאמרתי. אני עדין חושב שלקבל עמדה של "הרוב" מבלי אפילו לחשוב עליה זה אחד הדברים הכי גרועים שקיימים (באופן כללי בחברה שלנו). אני מתנצל אם נפגעת מהאופן שבו נאמרו הדברים - אבל אני עומד מאחורי המהות שלהם (גם אם זה בלי קשר לאופן בוא הם נאמרו). קונפורמיזם זה לחלשים.

gil levi

New member
אתה צודק וטועה.

לא לקבל את דעת הרוב במובנת מאליה זה כלל חשוב בדמוקרטיה וגם בליברליזם, אבל יש מרחק גדול מאוד בין הסכנה (האמיתית) של הליכה עיוורת אחרי הרוב בעניינים מהותיים לבין שאלה קטנה על נוסחאות נסיגה....

danby

New member
זאת בדיוק הבעיה

אני לא מסכים גם איתך. לקבל דעה של מישהו אחר ולא משנה מהי מבלי לחשוב עליה היא בעייתית ולא משנה מה גודל העניין. הרי גודל זה עניין יחסי. מה שהיו אזוטרי מחר יהפוך לאקוטי ולהפך. צריכה להיות סיבה טובה מאוד כדי לקבל את דעת הרוב מבלי לחשוב עליה. במיוחד כשהרוב לא ממש צודק....

אמיתי ר

New member
O(N)

אין לי כרגע זמן לפרט - אבל אולי אם יהיה לך את החסם, תוכל להמשיך הלאה

shiffit

New member
משהוא יכול לפרט לי יותר

אני צריכה הסבר כי אני לא מבינה למה

ron369

New member
ברור שזה N

הנקודה היא שבכל רמה בעץ הרקורסיה, סכום הקלטים של ה-T-ים הוא קבוע (N).

shiffit

New member
אז זהו

שאם היה מדבור ב - T(n)= T(n/4) + T(3n/4) + n התשובה הייתה בוודאות nlogn ועדיין בכל שורה יש n סכום העלים

inferno3

New member
לדעתי זה logn

באמת כמו שאמרו בכל רמה בעץ מגיעים ל-N( לא בכל רמה,כי קרוב לסוף חלק מהקודקודים נעלמים) גובה העץ הוא :
log 0.75(n) now we need to sum up all levels sigma 1 to log0.75(n) n and we're done.​

inferno3

New member
תיקון

הבסיס של הלוג הוא אחד ושליש ולא שלושה רבעים,זה עדיין יוצא אותו דבר.

forge

New member
אכן מדובר ב- טטה של N

אכן יש פער שלא ניתן להתעלם ממנו בין החסם העליון לתחתון. (לוג 4 של N לתחתון ולוג 4/3 של N לעליון). אולם, נבחין כי העץ שמתקבל הוא עץ מלא (הרקורסיה מגיעה לכל איבר פעם אחת בלבד) מס' העלים בעץ הוא N => מס' הקוד' הפנימיים הוא טטה של N => מס' הקוד' הכולל הוא טטה של N =>הזמן הכולל הוא טטה של N מ.ש.ל

למעלה