סיבוב ההגה עד הסוף

רן88

New member
סיבוב ההגה עד הסוף

שלום לכולם, רציתי לשאול שאלה בנוגע לסיבובי הגה עד הסוף. יצא לי לנסוע עם חברים שאמרו לי שכשאני מסובב את ההגה עד הסוף אני מותח את הגומיות (אין לי מושג אילו גומיות) והן יכולות להיקרע. לפני כמה ימים נסעתי עם חבר אחר שטען שזה יכול לסתום את הצינורות ולדפוק את הברקסים בסופו של דבר. בקיצור, שמעתי כל מיני דברים ובאתי לכאן כדי לדעת האם באמת זה נורא לסובב את ההגה עד הסוף לחלוטין (קורה בעיקר בחניות ובפרסות) ואם כן למה? תודה מראש לעונים.

ats82

New member
ממה ששמעתי...

זה לא טוב כי זה דופק את המסרק הגה מהלחץ שנוצר עליו...

חן 1111

Active member
זה לא נורא בכלל. עושים את זה כשצריך

זה לא יכול לסתום שום צינורות ולא לדפוק שום ברקסים. נכון, זה מגדיל את הבלאי של הציריות והגומיות שלהן, בעיקר אם עושים את זה במהירות, בקפיצות או על כביש משובש. בנהיגה איטית, ולזמן קצר, זה לא מזיק הרבה. נכון שעדיף להימנע מזה אם לא חייבים. מה שכן, עם הגה כוח מאוד לא רצוי להחזיק אותו מסובב עד הסוף. זה מפעיל עומס מיותר על המשאבה. חייבים להחזיר מעט את ההגה.

dvirus01

New member
לדעתי

ברוב המכוניות יש סטופר שמונע היגוי יתר. ממש מרגישים את ההגה נתקל במשהו, ואז אין בעייה לסובב את ההגה עד הסטופר. אבל לאבא שלי למשל היתה טויוטה היילקס (97. שנגנבה, אגב) ושם לא היה סטופר, ואם היית נותן היגוי יתר היית מרגיש מעיין התנגדות של ההגה בקצה המהלך ובמקביל ושומע את המשאבת הגה כח עובדת. לדעתי אם יש לך סטופר- אז אין בעייה, רק תקפיד לא לנסוע במהירויות גבוהות כאשר הגלגלים בשיא הפנייה. עקב עומס צירי והחלקת הצמיגים.

fazer

New member
עכשיו בוא נחשוב בהגיון...

מהנדסי הרכב, הפסיכים האלו, תיכננו משהו שאם עושים אותו הוא דופק את הרכב, ובעיקר הורס את הברקסים... נשמע לך הגיוני? סובב את ההגה, אל חשש - לא יקרה לו דבר כל עוד לא תסע כל היום במעגלים עם הגה מופנה עד הסוף, וגם אז אני לא בטוח. Fazer

ats82

New member
ראית מה &

הם גם תכננו ברקסים שנגמרים ומסננים שמתלכלכים איזה טיפשים הם??? אתה יודע גם למהנדסים יש גבול עד כמה הם יכולים ליצר דברים מושלמים....

Vdrums

New member
יופי, אבל מה הקשר בין מערכת

ההיגוי לבלמים???

dvirus01

New member
לדעתי אין קשר

אבל אני יכול להבין למה חושבים שיש קשר, מערת הבלמים יושבת בגלגל כמובן ולכן גם היא נעה בזמן היגוי. אבל שוב, לדעתי אין קשר.

Metheny

Member
ובנושא דומה, בעייה בעת סיבוב ההגה

כשאני מסובב את ההגה בעמידה או בנסיעה איטית אני שומע מעין קול חריקה. לא יודע אם זה קשור לבעייה הקודמת, אבל כשאני נוסע עם ההגה מסובב מאוד (גם לפני שהוא מגיע עד הסוף), אני שומע רעש דומה. ובעייה שונה (?): כשאני נוסע בסל"ד של קצת יותר מ-20 אלף, אני מרגיש רעד מהאוטו (לא בהגה). מישהו יודע מה זה יכול להיות? תודה.

fazer

New member
התשובה היא פשוט....

בסל"ד של קצת יותר מ- 20 אלף טבעי שהאוטו ירעד...

sopranosax

New member
ככה זה מכונית פורמולה אחת...

גם שם, מאז שירדו מה-V10 אתה לא אמור להגיע לאזור ה-20,000 סל"ד. יתכן שהרעד שאתה מרגיש הוא התפוררות השלדה מהמהירות, התכת חלקים במנוע או הפירוק של האגזוז. אולי משהו באווירודינמיקה. עכשיו, נניח שהתכוונת לאלפיים סל"ד, יתכן שאלו תושבות המנוע או חלק אחר מהשיכוך שאבד מהאפקטיביות שלו. האם זה קיים רק עם או בלי מזגן? מה לגבי ניוטרל? איזה סוג של חריקה? יתכן שמה שאתה שומע זו מסרק ההגה או המשאבה שזקוקים לרצועה או שימון. חריקה משמעותית או משהו קל?

Metheny

Member
../images/Emo6.gif כן, 2000...

התבלבלתי עם האוטו הקודם...
זה קיים גם בלי מזגן. לגבי הניוטרל אני אבדוק. תודה בינתיים.

Metheny

Member
תשובות

לגבי הרעד של האוטו, זה קורה גם עם וגם בלי מזגן. זה קורה בעיקר בהאטה בהילוך, כשהסל"ד יורד לטווח שהזכרתי. אני לא חושב שזה קורה בניוטרל, אבל קשה להבחין, כי בניוטרל הסל"ד יורד מהר וקשה לראות מה קורה בסל"ד הזה. לגבי ההגה, זו חריקה משמעותית, אבל זה באמת נשמע כמו משהו לא משומן.

למעלה