סיבוב במכונית....

freedom rider

New member
ניסוי של פיזיקאים....

היי, גודל המדגם שלך קטן מדי. תאונה אחת? נו באמת. אני מבקש שתעבדי על הנושא בסופ"ש ותחזרי אלינו עם מדגם יותר גדול.

איייייל

New member
עדיף ניסוי של מתמטיקאים?

"תהי תאונה..."

ailag

New member
|נזק תאונה שלך מינוס נזק תאונה שלי|

קטן מאפסילון לכל דלתא לה |אתה מינוס אני| קטן מדלתא. *ריבוע מלא*

voguemaster

New member
הלו, קלאסית 1 הספקת לשכוח ??

רק חיכוך ??? מה בין החיכוך לבין הכוח הצנטרפוגלי או הרדיאלי (תלוי איך מסתכלים על זה) ??? החיכוך פועל בניצב לכח הצנטרפוגלי וגורם לגלגול ללא החלקה (גל"ה מקלאסית 1
). זאת הסיבה שהגלגלים מסתובבים. הכוח הרדיאלי הוא למעשה ההשפעה של סיבוב ההגה. אני אסביר. כשאנחנו מסובבים את ההגה של המכונית, הגלגלים מסתובבים ורוצים להמשיך בכיוון נסיעה אחר. זה גורם לכח שפועל על המכונית (יותר נכון מומנט, אבל לא קריטי) ומסובב אותה. היות ולמכונית יש תנע כי היא בתנועה, ופתאום היא משנה כיוון, אנחנו מרגישים את הכוח הצנטרפוגלי המדומה (מה לעשות, הוא כזה). עכשיו, במידה ואנחנו מסתובבים במעגל רגיל וברדיוס קבוע, אפשר לעבוד עם משוואות תנועה מעגלית. בכל מקרה, הכח גדול יותר ככל שהמרחק גדול יותר. זה לא רק נובע מהמשוואה אלא גם מהיגיון פשוט. ככל שאת רחוקה יותר, המהירות שלך צריכה להיות גבוהה יותר כדי לשמור על אותה מהירות זוויתית. מהירות גדולה יותר == כוח צנטרפוגלי גבוה יותר. השיפוע של הכביש עוזר לבטל חלק ממנו ע"י כח שיש רכיב של כח המשיכה שמקטין אותו. בכל מקרה, הקו הנכון הוא הנתיב הפנימי. אם נדבר על מהירות זוויתית שווה בין מישהו שנוהג במעגל ברדיוס קטן, ואחר שנוהג ברדיוס גדול נגלה (הפתעה!) שהמהירות של זה במסלול עם הרדיוס הקטן, קטנה יותר. פחות כח, פחות סיכון.

voguemaster

New member
אבל!

אם נוהגים במהירויות שוות (לא במהירויות זוויתיות שוות) אז הכח קטן יותר עם המרחק (F=mv^2/R, אם R גדל, F קטן. אנחנו הרי מדברים על V קבוע).

Dr.Drek

New member
עדיין אין תשובה.

אז איך עושים סיבוב טוב? מה יקח הכי פחות זמן? מה הכי פחות יפעיל כח על החבר'ה במכונית? איך צריך לעשות אופטימלית? מסלול פנימי/חיצוני?

Oren Oren

New member
בצורה הכי מיטבית

לא נוסעים לא בחיצוני ,ולא בפנימי... בקו ישר!!(תסתכל מה נהגי מרוץ עושים בסיבובים ..זה הכי יעיל) אולם אם אין אפשרות להשתמש במלוא רוחב הכביש ,אלא רק במסלול פנימי או חיצוני..אז לא ניתן לתת תשובה בגלל שבמסלול הפנימי הסיבוב יעשה בזמן הכי קצר ואז הנוסעים ידבקו לדפנות. ובמסלול חיצוני העומס על הנוסעים קטן אולם הזמן להשלים את הסיבוב גדול יותר. במרוצי מכוניות תוכל לראות שהמכוניות מנסות "ליישר את הסיבוב" ע"י תימרון ב כ ל רוחב הכביש שעומד לרשותם... אורן

תיקתקית

New member
אין לי מושג וחצי בפיזיקה

אבל כשאני רואה שאלה כזאת אני מנסה לדמות למצב יותר פשוט: לכן חשבתי עם חבל שמחוברת לו אבן בקצה, ומישהו מסובב אותו במעגלים. נדמה לי שברדיוס קטן (המסלול הפנימי) האבן תגיע יותר מהר כי המסלול קצר, אבל היא לא תצבור מספיק תאוצה (והיא אפילו עלולה "ליפול"..). ובבמסלול החיצוני, המשקל שלה יגרום לה לתפוס תאוצה, תוך כדי ניצול הדרך..אני בטוחה שאני מדברת על מושגים מאוד בסיסיים בפיזיקה ולא מחדשת כלום, וזה אפילו לא נשמע לי כמו פיתרון לבעיה - רק בגלל שצריך להחליט, מה הגורם המכריע: אורך המסלול או (משקל? מסה?) של הגוף. נגיד שלנוצה עדיף להיות בפנימי, ולמטיל ברזל - בחיצוני. אם אני מדברת המון שטויות - אני מתנצלת, יותר מאשמח אם תתקנו אותי, אבל במושגים פשוטים, כי אני לא מכירה נוסחאות בפיזיקה.

לא המון שטויות, אבל לא מדוייק...

נסי לדמיין את אותה אבן שקשורה לחוט... ומסתובבת. האם זה יהיה נכון לומר שכל נקודה בחוט תשלים מעגל אחד בזמן אחר ? בוודאי שלא. ברדיוס קטן הדרך אכן קצרה יותר... אבל המהירות תהיה נמוכה יותר... הזמן הוא אותו זמן....

Deathatred

New member
המהירות הקווית בתנועה סיבובית

נתונה ע"י v=wr. אם נניח w קבוע (בקירוב טוב) עולה שככל שתגדיל את המהירות תברח יותר החוצה (למסלול החיצוני יותר) - כלומר, כש v גדל, אזי גם r גדל. הכוח אינו נגרם ע"י התנועה עצמה אלא הוא גורם לתנועה. כל עוד v פרופורציוני ל w הכוח שישנו הוא בדיוק רדיאלי (מבחינתך הוא מאזן את הכוח הצנטרפוגלי) אבל כאשר v גדול יותר מידי מ wr הכוח הצנטרופגלי עולה על הרדיאלי ואז אתה עף החוצה(או מבחינת מערכת נייחת - הכוח הרדיאלי שהחיכוך מספק לא מספיק חזק כדי לקיים תנועה מעגלית.

למעלה