סיבה?

סיבה?

שלום ניב וכל שאר חברי הפורום. אני כמעט בת 18, שוקלת 54 על 168. בזמן האחרון התחלתי לאכול הרבה יותר ממה שהייתי רגילה. ממש בליסה מתמדת- כאילו אני חייבת לאכול כל הזמן... חשבתי שהסיבה היא הלחץ מהבגרויות וכו´, אבל סיימתי כבר את כל הבגרויות שלי, אני כרגע בתקופה ממש לא מלחיצה ועדיין אוכלת כאילו אין מחר... מה לעשות? עשיתי אפילו בדיקות דם כדי לראות עם חסר משהו והכל יצא תקין... תמיד אכלתי ארוחות מסודרות, עם כל אבות המזון ועכשיו כל היום אני מול המקרר, הבטן שלי מתנפחת מרוב אוכל וההרגשה בהחלט לא נעימה. אפשר לשלול את גיל ההתבגרות כסיבה, כי ההורים שלי דיי נמוכים (161, 175), ונראה לי שמיציתי את התפתחותי. רציתי לשתף אותך בתפריט שלי, כדי שאולי תמצא בו חוסרים או סיבה לבליסה. אני אוכלת כמעט אותו דבר בכל יום רק מחליפה בשעות בארוחות הביניים (הרבות) כלומר, אני יכולה להחליף בין תירס למעדן בשעות וכד´: נא לא להיבהל.. בוקר (בסביבות השעה 10:00): פרוסה אחת (אני אוכלת לחם מקמח מלא) +גבינה לבנה 5% + נס קפה בניים (11:30): שתי פרוסות+ משולש גבינה מותחת. ביניים (12:00): מעדן "דני" וניל צהריים (13:00): בדרך כלל בשרית, פעם בשבוע דגים + בערך שתי כוסות של תוספת (אורז, פסטה, כוסמת, שיבולת שועל וכו´)+ צלחת ענקית של ירקות מבושלים. ביניים (14:00): פרוסה אחת+ גבינה לבנה+ ירקות חיים. ביניים (14:30): מעדן "דני" וניל ביניים (15:30): כשתי אשכולות ענבים. ביניים (16:00): כוס תירס ביניים (17:00): פרוסת עוגה ביניים (17:30): סלט+גבינה לבנה ערב (18:30): שתי פרוסות לחם+ שתי חתיכות גבינה צהובה או כוס וחצי חלב עם קורנפלקס. מלבד מה שציינתי, אני אוכלת כשליש קופסה של קורנפלקס 750 גרם (אני לא מודדת, אלא אוכלת מהקופסה, אבל הקופסה מתרוקנת כל שלושה ימים ואני היחידה בבית שאוכלת ממנה) זה יוצא שאני אוכלת בסביבות ה- 3000 קלוריות, יכול להיות אפילו יותר, ואני עדיין מרגישה צורך לאכול עוד, למרות שאני כבר "מפוצצת". אני לא משמינה בינתיים... מה לעשות?

Nut420

New member
תגובה

שמעי, עם את לא משמינה בינתיים אז מה הבעיה ? סה"כ הייתי ממליץ לוותר על הדני וניל ולהמעיט בכמויות הקורנפלקס והגבינה, אבל עם אין בעיה של השמנה תעשי מה בראש שלך.. ועם את מרגישה מפוצצת, למה להמשיך לאכול ? לא צריך לאכול עד שאת מרגישה מפוצצת.. עם את מרגישה צורך לאכול עוד אפילו כשאת מפוצצת, תתאפקי ! אין מה לעשות בקשר לזה..
ו
יותר טוב מ
ו

אבל זאת כל הבעיה...

למרות שאני מרגישה "מפוצצת" ושהכל עולה למעלה, אני ממשיכה לאכול, עד שאני פשוט נשכבת על הבטן במיטה לכמה דקות כדי שהכאב יעבור, וגם זה לא עוזר כי אני מתחילה שוב... אף פעם לא הייתה לי בעיה כזאת, העובדה שאני לא משמינה היא עניין זמני, לדעתי, וגם לא כל כך אכפת לי להעלות קילו שניים. אני מנסה לחשוב על סיבה שזה בא לי עכשיו, ואני לא מוצאת... כי דווקא עכשיו הכל רגוע... אם אני יוצאת בצהריים אז המצב אפילו יותר גרוע כי אז אני אוכלת את כל מה שפספסתי בבת אחת. בקשר לגבינה ולדני וניל- אם אני אוריד אותם, וזה לא שאני יכולה להוריד אותם, אבל אם אני יוריד אותם, לא יהיה חסר לי מקורות סידן בתפריט? אני בכוונה אוכלת דני וניל ולא שוקולד, כי אני לא יודעת אם יש קפאין בדני שוקולד או לא... זה לא כל כך פשוט להפסיק...

Nut420

New member
שטוית!

\קודם כל בדני וניל יש כמות די מזערית של סידן, ואין הבדל גדול בין דני שוקולד לדני וניל, שניהם מגעילים ולא אמרתי לא לאכול בכלל גבינה, אלא רק לאכול פחות וחוצמזה עם את כל יום אוכלת קורנפלקס עם חלב לא תהיה בעיה של סידן. בקשר שזה שאת מרגישה מפוצצת יש לי פתרון פשוט מאד, תאכלי פחות !

מצטערת, אבל אני מעדיפה התייחסות נוספת לנושא

לידעתך, בגביע דני יש כ170 מ"ג סידן, שזה לא כל כך מעט... ולא זכור לי ששאלתי את דעתך האישית על מוצר. אם היית קורא היטב את מה שרשמתי בהודעה היית מבין שכתבתי כאןכדי לראות אם יש סיבה שאני לא יכולה להפסיק, אז העצה שלך דיי לא במקום. בכל מקרה, אני מודה לך על הניסיון לעזור...

girman

New member
לגמרי לא נכון

קורנפלקס עם חלב לא מספק את הסידן שצריך, גם לא דני- כל אלה הם מזעריים בסידן, צריך לאכול 7 דני ביום כדי לקבל את הסידן הרצוי, ואף אחד לא אוכל 7...

Nut420

New member
אני מסכים ..בערך

בחלב אין מספיק סידן ? ובמה כן יש ?

girman

New member
לא שאלתי אם אתה מסכים

אין כאן מסכים או לא - יש עובדות.. רוב החלב- דלים יחסית בסידן לעומת מזונות עשירים יותר. מה עשיר? גיבנות קשות או חצי קשות בעיקר, בהם יש לפעמים פי 8 סידן מאשר בחלב. חלב הוא מקור מצויין, אבל צריך לצרוך 5 כוסות חלב רגיל ביום כדי לקבל מינון מספיק טוב של סידן, בעוד מספיק לצרוך 2 מנות של גבינות קשות כדי לקבלאת אותו המינון

קצת סדר בנושא החלב והסידן.

כאשר מאכל מסויים מכיל 15%(גביע דני) -20 %(כוס חלב) מהצריכה היומית שלנו לא ניתן לבטלו ולהגיד עליו זעום. חלב הוא מקור חשוב מאוד לסידן. כדי להגיע לצריכת הסידן המומלצת מחלב צורכים רק 580 קלוריות. לעומת זאת מגבינה צהובה 1350. מגבינה מלוחה 5% שומן 690 קלוריות אם כל הסידן יבוא ממנה. את צריכת הסידן סופרים במשך כלל היום. אם לדוגמא שתיתי 500 מ"ל חלב וניל ולחמניה לארוחת בוקר. קיבלתי 600 מ"ג סידן מהחלב ו 50 מ"ג סידן מהלחמניה. ובצהריים רבע עוף + אורז + סלט יווני ומנגו לקינוח אז קיבלתי 10מ"ג סידן מהעוף ו3 מ"ג סידן מהאורז (על זה אפשר להגיד זעום). עוד כ10 מ"ג מהירקות בסלט 50 מ"ג מהגבינה שעל הסלט ו 20 מ"ג מהמנגו. סנדוויץ´ עם גבינה מותכת. 120 מ"ג מהגבינה (מועשרת) ומהלחם 40 מ"ג. כפי שאתם שמים לב רוב הסידן בא מהחלב וממוצריו. למי שלוקח את התפריט הזה כתפריט ראוי כדאי לשים לב לכך שהתפריט הזה הוא חלקי מאוד. אין בו את כמות הסידן הדרושה ולא את כמות הויטמין C. חסרה בו ארוחה.

bana

New member
תערכי לך

יומן רישום של מה שאת אוכלת כל יום ותסמני בכוכביות את "התוספות" שלך לתפריט היומי. זה יתן לך מדד של כמה את אוכלת ואולי של גם מה שחסר לך ושגורם לך לתחושה שאת צריכה עוד. שאלה, את אוכלת יותר לפני קבלת המחזור? הצעה: תנסי להחליף את מעדן דני בריוויון... אני חושבת שזה מכיל יותר סידן, פחות סוכר ואולי גם יותר ממלא.

ליליאוז

New member
אכן, נראה כמו הפרעת אכילה!!!../images/Emo18.gif

נראה כמו תוצר של בעייה נפשית. זו לא בושה! גשי דחוף לטיפול בבעיות אכילה.

עטרה ב ט

New member
ללכת דחוף לאנדוקרינולוג

זה הרופא שמומחה להורמונים ולבדוק אם הכל בסדר. אם את אוכלת הרבה יותר ויש לך דחף לאכול הרבה יותר, אולי ההורמונים שלך השתגעו וזה דבר שיכול לקרות בגיל שלך. האם המחזור שלך סדיר ? האם היציאות שלך סדירות ? איך מצב הרוח ? שווה לך לבדוק תפקודים הורמונליים ותפקודי בלוטות וכל זה.

למעלה