"סיבה: מקרה אסון" (ט)

"סיבה: מקרה אסון" (ט)

(אין לי מילים יפות להוסיף על זה. לחדרי מיון יש אמת משלהם. תפרו ואחר כך בכיתי ובכיתי ובכיתי)

clastic

New member

איך את עכשיו?

someone343

New member

יקרה..
מהשורה היחידה שכתבת, כואב לקרוא על מה שאת חווה עכשיו
עדכני אותנו מה איתך ..

מה קורה עם טיפול?

נשמע שאת נמצא בדיאלוג (מונולוג?) אינסופי, את חותכת ופוגעת ולרגע מישהו מטפל אבל כדרכם של חדרי מיון, רק לרגע. הם לא יושיעו אותך ולא ימנעו את הפעם הבאה. מה שאולי כן ימנע הוא טיפול, ארוך, רציני, מיטיב. למען האמת, ולמרות שאני זוכרת את המאמצים שלך בנושא, לא ברור לי למה עוד לא מצאת מסגרת. יש לא מעט אפשרויות. למה את עדיין לא בוחרת?

//

מה שקורה הוא שאני ברשימת המתנה. מקום אחד דחה אותי, אחר הסכים לטפל בי כ-BPD, אחרי האבחנה הזאת עוד מקום דחה אותי, ועכשיו אני מחכה ברשימת ההמתנה של הרביעי. אני לא *בוחרת* בזה ככה. [אני כן בוחרת לנהל מונולוג בחדרי מיון. אני יודעת. ולא, הם לא מושיעים, אבל אחות אחת הסתכלה עליי במבט חומל והפסיכיאטר שם התבדח איתי על שטויות כאילו לא חיכיתי שיתפרו אותי, באשמתי. התבדח והכיר במה שלא אמרתי]. בחרתי לפני שנה לחיות אחרת ואני מחכה לעזרה כי - מתברר - אני לא מצליחה לבד. הלוואי, הלוואי שתאמיני לי - ולא רק את - שאני מנסה, מאוד.
(אם ידוע לך על אפשרויות שלא ניסיתי - אשמח מאוד לשמוע עליהן)

את מזהה נימה של resentment

כי כמה אפשר להתעלל בעצמך, והאם כל מה שאת אומרת/כותבת/חושבת על טיפול הוא כיסוי לאיזו התאהבות בשיטת החתוך ותפור של החודשים (שנים?) האחרונים? והאם מישהי שמעמידה את ה well being שלה מעל הכל (כפי שנדמה לעיתים קרובות מהדברים שאת כותבת כאן) באמת יכולה להרשות לעצמה להיות ללא טיפול? אז אני אוהדת קטנה מאוד של אשפוזים ומאמינה שכל עוד הפגיעה העצמית שלך אינה אובדנית כדאי ורצוי שתחסכי את זה מעצמך (דגש: כל עוד הפגיעה העצמית שלך *אינה* אובדנית), אבל חושבת גם שהגיע הזמן למחול על כבודך, להבהיר למשפחה שלך מה המצב ולבקש כסף לטיפול פרטי או חצי פרטי. שם לאף אחד לא יהיה אכפת מה האבחנה שלך. אגב, אני מבינה את הנחמה ב טייטל "אסון" כסיבת הפניה, אבל אל תטעי, גם האחות וגם הפסיכיאטר, אלא אם כן מושגים כמו cptsd מוכרים להם, הסתכלו עליך וראו הפרעת אישיות גבולית. לא כי זה בהכרח מה שיש לך אלא כי ככה המערכת פועלת, ו"אסון" עדיין אינה אבחנה פסיכיאטרית. מה שאני רוצה להגיד הוא, אל תתאהבי בפתרונות מיידים, ובעיקר אל תתאהבי במקומות שמעניקים אשליה של טיפול, במקום את הדבר עצמו.

שנים,

ולא. זה לא כיסוי. אני לא מבינה את נימת ה-resentment כשברור (לי, גם אם לא לך) שאני עושה הכל בשביל טיפול ראוי (אני לא לא הולכת להבהיר דברים למשפחה שלי מטעמי כבוד, איבדתי כל טיפה של כבוד עצמי כבר מזמן). אבל החיים יותר מורכבים מהקונקרטיות הזאת ועל רצף הדחייה-התאהבות אני לא בדיוק בהתאהבות אבל בהעדר פתרון *זמין* אחר אני בוחרת - לא באהבה, לי בשמחה ולא מתוך שמחה - באשליה של הטיפול.
(מקווה שאני ברורה, ואת יודעת שאני אוהבת אותך, זאת רק הנימה - הלגיטימית, מן הסתם - שקשה לי איתה. תודה לך.)

את לא חייבת להודות לי אם נעלבת או שאת כועסת

אני מצדי אעשה מאמץ להבין שלא הפורום ולא אני נוכל לקצר עבורך תהליכים, sad but true. בינתיים, אני מקווה שתמצאי דרכים אלטרנטיביות (יש כאלה) שימנעו ממך להגיע כל פעם למיון. את מסכנת את עצמך יותר מבמובן הגופני. וכן, אני אמשיך להתעקש שכל עוד לא מדובר בפסיכוזה, יש לך לפחות מידה של בחירה. כל כך עצוב לדעת שתחליפי הטיפול ("טיפול") האלה הם מה שאת בוחרת.

לא נעלבתי ואני לא כועסת

אני מודה כי טולטלתי ועזרת לי לחשוב (כתמיד). אולי זה נראה שאני עקשנית ולא מקשיבה אבל בעצם, אני מאוד כן.
[הדרכים האלטרנטיביות שאני מכירה - אין לי הרבה אבל יש לי כמה - הולכות לקרות, בגדול, מחר]

אל תשנאי אותי לנצח?

אני לא שונאת אותך

ואני לא מכירה את מלוא מורכבות התמונה, אבל ככה ממרחק נראה שלמרות המילים היפות, את יותר רוצה לפגוע בעצמך (broadly defined) מאשר לעזור לעצמך. אז יש תקופות כאלה, ואני מקווה עבורך שהן ילכו ויתמעטו ויעלמו כליל תוך כדי או בעזרת טיפול.
מיון (כמו גם אשפוז) הוא חיים מחוץ לחיים האמיתיים. התמכרות אליהם היא מסוכנת. אני לא אומרת שאת מכורה (כאמור, אני יודעת מעט מאוד), אבל כן חושבת שכדאי לך לחשוב על זה, ולהיזהר.

אז מה הטעמים שבגללם את לא מספרת?

אני מסכימה עם מעין.
את אומרת שאת עושה הכל בשביל טיפול, אבל את עושה הכל חוץ מהדבר היחיד שיכול להביא לך טיפול עכשיו ומיד. אני לא יודעת מה המחיר המשפחתי והרגשי שאת מפחדת ממנו, ואני מניחה שיש כזה, אבל גם מכירה מעצמי ומאחרות המון פחדים נוראיים שהתבדו, וגם המון כאלו שהוכחו כנכונים אבל היו שווים את העזרה המיידית והמקצועית שהתקבלה, לא בחינם.

אשליה של טיפול היא לא טיפול היא אשליה.
עצוב לי לקרוא אותך ועצוב לי לחשוב עלייך בוכה שם בבית החולים.
אם זה עוזר, גם אני מרגישה המון חמלה ודאגה אלייך.

כבר ביקשתי עזרה.

לפני שנים. לא קיבלתי אותה ואני עדיין משלמת את המחיר. יש פחדים נוראיים שמתגשמים ולא שווים את מה שמתקבל בסוף. כבר הייתי שם ואני לא שורדת עוד אחד כזה (כאמור, אני עדיין משלמת את המחיר של הקודם).
תודה...

מחירים משפחתיים זה קשה

בדיוק היום חטפתי עוד כאפה כאזת
השאלה היא האם המחיר שאת משלמת עכשיו בזה שאת לא מבקשת עזרה שווה את זה.

simplistic

New member
תחזיקי מעמד

But if somebody left you out on a ledge...
If somebody pushed you over the edge
If somebody loved you and left you for dead
You got to hold on to your time till you break
Through these times of trouble

(מאחד השירים האהובים עלי)

למעלה