סיבה לטירדה

סיבה לטירדה

שימו לב סביבכם, גם כשלאנשים יש מספיק סיבות להיות שמחים, הכל מסתדר בחייהם, הם מוצאים, תוך זמן מאוד קצר, אם הם רוצים בכך, עוד סיבה להטריד את מוחם ולהרגיש לא טוב. למה אנחנו לא יכולים פשוט ליהנות מהחיים ליותר משעה בלי למצוא עוד בעיות? למה אנחנו כל כך מכורים לבעיות. פשוט השבוע, יצאתי ממשבר די רציני, הכל נפתר ואז בחנתי, ספונטנית, תוך כמה זמן אני אמצא בעיה חדשה שתטריד אותי. 10 דקות. לא יותר. ומצאתי משהו חדש שהטריד אותי. כמה שאנחנו מיומנים בלסבול. מגע הקסם

ראשית כל תודה לך...

על התייחסותך לשאלתי. עכשיו לגבי לסבול,ראשית הכול באיך שאנחנו רואים את הדברים כי בכל דבר יש טוב ורע ובחירה שלנו את מה להעצים את הטוב או את הרע,אם בכלל אפשר להגדיר מהו טוב ומהו רע? בחברה שלנו ישנה אמונה(מכשילה ושלילית לדעתי)כי החיים קשים וצריך לסבול כי לצערי הנורמות בימינו די עגומות. עכשיו, אני מקווה שיצאת ממשברך ואצ מרגישה טוב והפקת מה שאת צריכה להפיק משיעור זה,ולהודות שזומן לך שיעור,אמנם שהגיע כמשבר אבל שיעור. הרשי לי לספר לך משהו אצלי,בתקופה האחרונה אני מזהה אצלי מן משברים שמגיעים וממשיכים יותר מ10 דקות, ודי מבלבלים אותי ,מה לעשות? להשתגע? לקחת למקום שירסק אותי? חבל, כי אפשר גם לקחת את זה למקום של שיעור שממנו אני רק ילמד. שבת שלום

sovlanit

New member
מגע קסם 1,

ראשית,חג שמח, שנית--אולי אנחנו מיומנים בדאגנות ובכניסה לחרדות יותר מאשר בלסבול?! הרי ,לא מלמדים אותנו מגיל 0 לחשוב בצורה חיובית כדרך חיים. המשפטים המושמעים כוללים את המילים "צריך/ה" "חייב/ת" במקום "אני בוחר/ת" ... אחד המשפטים הנפוצים הוא "החיים זה לא פיקניק" [מי קבע?ולמה?] אז,את כבר הגעת למודעות רבה באשר ליכולת שלך להנות ופתאום לחזור לדפוסי חשיבה ישנים ולא בהכרח מודעים... אז,עם המודעות הזו יקירה אני בטוחה שתצליחי ל"החליף קלטות" ולחשוב חיובי ת מ י ד. שמחתי גם לגלות שאת נהנית בצבא. האם כבר עברת דירה .? מאחלת לך אושר ונחת

sunshine2004

New member
"מיומנות לסבול" ../images/Emo122.gif

נושא חשוב...עם תשובות לא ברורות... אחד הדברים החיוביים שאני יכולה להגיד על מערכת החינוך בארץ זה שמלמדים את התלמידים "מיומנויות" שונות של למידה - דבר שלא היה קיים כשאני למדתי...(פשוט המילים "מיומנות לסבול"...הזכירו לי את בית הספר
בכל מקרה, אני באמת חושבת שיש משהו בהתעסקות שלנו עם בעיות שמגיע מהילדות, מהבית, מבית הספר, מהסביבה... שיצר אצלנו מן תחושה של "להיתקע" במחשבות של סבל, לחפש בעיות... והאמת היא שאם מחפשים לא צריך לחפש יותר מדי עמוק... תמיד אפשר למצוא וליצור בעיות... זה מתחיל במחשבה קטנה שיוצרת כדור שלג גדול. (אנשים צריכים להאמין יותר באושר
) אולי זה חלק מהגדילה...המודעות להתרכז בדברים חיוביים. הרבה אנשים חושבים שאם אין בעיות, אין דברים מסובכים...אז לא ממש חיים, זה כבר הפך אצלם הרגל לחפש בעיות... גם לכאן נכנס נושא המשקפיים
הוורודות... לפעמים אנחנו שוכחים את הצבעים האחרים עלינו... שבת שלום לכולם

אנילה1

New member
../images/Emo143.gifיש לנו האפשרות לבחור.

במדינה שלנו בוחרים בסבל. זה מתאים לעמינו לבכות. על חורבן הבית. על השואה (אפשר לזכור בלי כל הבכי). לפני כל חג שמח יש תענית. תמיד נזכור שהיינו עבדים, שהיינו מוכים שהיינו בגולה 2000 שנה. שהערבים שונאים אותנו, שכל העולם שונא אותנו. אתם יכולים להוסיף עוד. למה שנחשוב שאפשר הפוך? לראות טוב בכל משבר. להנות מהחיים, לא ליצצר בעיות ללא הפסקה. לפהסיק את הזימזום בראש ששום דבר לא בסדר. להפסיק לחשוב שאם רק משהו אחד יסתדר אז הכל יהיה בסדר. לחיות היום כאילו אין מחר. אם תבחרו לחשוב חיובי תרגישו טוב, אבל לא תהיו חלק מהעם. לכן אתם בוחרים לחשוב שלילי. אז כולם מבינים אתכם. ואז אתם אומרים כמו כולם, אלה החיים ואין מה לעשות. ותחשבו על זה. חג שמח

באותה מיומנות אנחנו יכולים ללמוד

להיות שמחים לחיות בהרמוניה ובשלמות עם הסביבה אז שבת קסומה לך שולחת עם המון שמחה אהבה ואור ממני ליידיסנו

איל באש

New member
מכיוון שאנחנו מרוכזים בחוסר

מרוכזים במה שאין לנו. שנתחיל לומר כל יום תודה על מה שיש החיים שלנו יוכלו להשתנות, ואז מלחיות ולחפש חיזוקים חיצוניים על מנת להרגיש שמחה ואושר, נהיה מחוברים אל השפע הפנימי שלנו שאיננו זקוק לחיזוקים מבחוץ ולא נחפש את האושר כי נהיה מאושרים מעצם היותנו.

למעלה