סיבה לדאגה?

JustMarried

New member
סיבה לדאגה?

אנחנו נשואים חצי שנה והיו לי כבר חמישה מחזורים מאז שהחלטנו לנסות להצטרף לחוג המשפחות המורחבות כן, כן, עדיין ללא הצלחה. לפני שנתים וחצי בערך עשיתי בדיקות הורמונליות ואולטרה סאונד בשיל השקט הנפשי כי המחזור שלי לא היה סדיר. הUS יצא בסדר גמור (זקיקים בשחלה והכל) אבל במיפוי ההורמונים ה- TSH יצא ב - 0.12 יחידות מעל הנורמה. נראה לכם שאנחנו צריכים להתחיל לדאוג, או שעדיין לא להתיאש? מישהו / מישהי יודע/ת מה המשמעות של ההורמון TSH ומה המשמעות של החריגה הזו? תודה! המודאגת

עמית@

New member
עד כמה שידוע לי TSH הוא לא

הורמון אלא בלוטת בתריס- ובלוטת תריס לא מאוזנת עלולה לפגוע בכניסה להריון- אני מציעה לך לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא להמשך הבירור- ניתן לאזן אותה בקלות יחסית וזה יקל על ההמשך- וחמישה חודשים הם עדיין לא יותר מדי זמן (במובן הרפואי- לא במובן הנפשי הלחוץ שלנו...) ובטח ובטח לא להתייאש עמית

TSH

לילה טוב לכולם!!!!!! אני אחרי טיפולים של IVF והיום אני אמא לתאומים בן ובת בני חצי שנה ורק אחרי לידה גיליתי שיש לי TSH-6.7. אז תגשי עם תוצאות לרופא להמשך הבירור...... רצ"ב התמונה של התאומים שלי.... הלן של עמית ויובל

רוני@30

New member
אני לא יכולה להתאפק -

כשעשיתי את ה-ivf באיכילוב, בעלי ואני כל הזמן היינו עסוקים בלהמציא שמות לתאומים שיהיו לנו (ולא יהיו לנו, ד.א.) - אמרנו שנקרא להם עמית ויובל - עמית ע"ש פרופ´ עמית שעשה את השאיבה, ויובל ע"ש ד"ר יובל שעשה את ההחזרה... הלן - נכון שאצלך זה במקרה? התאומים חמודים מאוד מאוד, והשמות שלהם נפלאים כשלעצמם! רוני

הי רוני

תודה תודה ובהצלחה!!!!!!1 אני עשיתי את הטיפולים במדיקל בהרצליה. השאיבה עשה לי פר´ עמית והחזרה דר´ קוזובסקי. בעלי קרא לה במקרה עמית ויובל על שם של אבא שלי ז"ל. הלן.

JustMarried

New member
קודם כל, תאומים מקסימים!

דבר שני, ה-TSH הגבוה קשור לצורך שלך ב-IVF? או שהייתה סיבה אחרת שמצאו לזה? (אני לא מצפה שתפרטי ממש אם את לא מעוניינת, אני פשוט רוצה לדעת אם יש לי סיבה לדאוג...)

נועם@בת

New member
TSH, הורמון בלוטת התריס.

קשה לדעת מה משמעות הסטיה. אם הטווח הוא 4.4-4.6 אז 0.12 זה סטיה שאולי צריך להתייחס אליה. אבל אם הטווח הוא גדול, הרי 0.12 זה סטיה שולית. אם כל יתר הבדיקות ההורמונליות היו תקינות, והביוץ סדיר ונצפו זקיקים, אני הייתי מתעלמת מן התוצאה הזאת. בהצלחה
נועם

JustMarried

New member
טווח הנורמה הוא 0.3 - 5

ולי יצא 5.12 אחרי כמה זמן להתחיל לדאג (האמת שנראה לי שאני כבר די דואגת, ושדאגתי עוד לפני שהתחלנו לנסות...)

נועם@בת

New member
לפי זה הסטיה היא שולית בהחלט

והיא יכולה להיות מקרית לחלוטין, ולא תופעה קבועה בכלל. מתי לדאוג? לויד´ת, כשהילד יחזור מאוחר מבילוי
כשהילדה תבוא לבקש ממך גלולות
כשהבן השלישי יתגייס ויתעקש להיות קרבי
לדאוג זה טוב, כי את כבר בדרך הנכונה להיות אמא
ועכשיו ברצינות. טוב שאת עם היד על הדופק, אבל אל תלכי רחוק מזה. אחרת סתם תקלקלי לך ולבן הזוג שלך את החיים. אם את מתחת לגיל 30-35, מקובל לפנות לרופא רק אחרי שנה של נסיונות לא מוצלחים. אלא אם כן קיימת בעיה ידועה כמו מחזורים לא סדירים, בעיות הורמונליות, ניתוחים גניקולגיים בעבר וכו´. מה שחשוב זה לזהות במדויק את יום הביוץ, ולעשות אהבה יום יומיים לפני, ובאותו יום. שכן הביצית חיה 24 שעות, והפוריות שלה הולכת ויורדת עם השעות. רק מפגש מוצלח של זרע-ביצית יביא להריון. שיהיה בהצלחה
ואל תשכחי, עדיין זה נקרא לעשות אהבה
נועם

JustMarried

New member
תודה ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

יש דרך לזהות את הביוץ? טיפים? האם יש משמעות לזה שהמחזור שלי הוא באורך 35-37 ימים? ושתבוא ההרחבה לכולן מהר...

נועם@בת

New member
המחזור שלך הוא בהחלט מחזור סדיר

ואת כנראה מבייצת ביון 31-33 בערך. תנסי לבדוק כאן על מאמרים בנושא ביוץ, אני זוכרת שיש שם כמה, אבל אין לי כוח לחפש עכשיו
מצורף קובץ של הודעות בנשוא ביוץ שלוקט בפורום הישן של IOL. אם העברית הפוכה תשני לעברית ויזואלית. בהצלחה נועם

סנדרה 33

New member
טעות קטנה ביום הביוץ

מבייצים לרוב 14 יום לפני הופעת הווסת ולכן סביר שהביוץ ביום 21-23 ולא 31-33 למרות שהכל אפשרי.

dandushx

New member
בהצלחה../images/Emo39.gif

לפי תגובות שאני מקבלת אין לך מה לדאוג . גם אני נישאתי לפני חצי שנה ומזה 3.5 חודשים אנו מנסים להתרחב,עדיין ללא הצלחה . אז לא להתייאש

JustMarried

New member
שאלה נוספת...

ידוע לי שביום הביוץ רמות הפרוגסטרון גבוהות במיוחד. האם יכול להיות שזו הסיבה לבחילות שיש לי בערך שבועיים לפני המחזור? האם זו יכולה להיות אינדיקציה חלקית לביוץ?

הפרוגסטרון מתחיל לעלות ביום הביוץ

והוא ממשיך ועולה למשך 10-14 יום, ואז, אם אין הריון שמחזיק אותו גבוה, הוא יורד בחדות וזה פחות או יותר מה שגורם למחזור להגיע. כך שאם הפרוגסטרון היה גורם לך לבחילות ביום הביוץ הן היו אמורות להתגבר אחריו. ובכל אופן, בחילות לא יכולות להוות אינדיקציה לביוץ.

למעלה