סיאנס

EagerResearcher

New member
סיאנס

שלום רב. הנושא שארצה לדון בו בהודעה זו, הוא הסיאנס. אני שם לב שדשו בנושא הזה באתר פעמים רבות ולא מאורגנות, אז עדיף, לפי דעתי, לארגן את הכל בדיון אחד. אארגן את נושא הדיון לכמה שאלות מנחות לצורך נוחות: חלק 1:איך סיאנס קשור למאגיה? אני מצייר את כל עניין הסיאנס כסוג חדש של "בילוי". משעמם ביום שישי בערב? אין כוח ללכת לקולנוע?? ניפגש אצל יוסי(שם בדוי) ונעשה סיאנס! ועכשיו לחלק שקשור למאגיה: יוסי וחבריו לא יודעים דבר וחצי על מאגיה (ברוב המקרים), אפילו את פירוש המילה! אז איך הם יודעים לבצע סיאנס? מסרטים, מחבר של חבר, מאתרי אינטרנט שמספקים להם דיסאינפורמציה (ואז הסיאנס הוא סתם מפגש אצל יוסי). חלק 2: יוסי לומד, מתאמן ומרגיש מוכן לעיסוק פרקטי. במה אתחיל? שואל את עצמו יוסי.. לפי מה שאני מבין מאימרותיהם של מנוסים ויודעים יותר ממני, אחרי לימודי מאגיה, צריכה להתפתח באדם מודעות עצמית גבוהה יותר ממה שהיתה קודם לכן. כמו כן, האנשים המנוסים חוזרים ואומרים שסיאנס הוא מסוכן, כי אתה בעצם לא שולט במי שאתה מזמן. נחזור ליוסי. למה אחרי שהוא למד את עקרונות המאגיה, הקשיב לעצות של מנוסים ממנו, ופיתח מודעות עצמית גבוהה, ירצה לעשות סיאנס, לאחר שהוא יודע את כל הסיכונים הכרוכים בכך?? חלק 3: למה בכלל לעשות סיאנס? למה קיים צורך כל כך עז לתקשר עם המתים או עם ישויות אחרות תוך כדי לקיחת סיכון משמעותי (קבלת קללה, רדיפה..), כאשר יש שיטות יותר בטוחות לעשות זאת? צורך אישי? חיפוש אחר ריגושי? ריטואל חברתי (כתשובה למה עשית השבוע :"..סתם הייתי אצל יוסי ועשיתי סיאנס עם החברה.. אתה יודע.. כרגיל..", וכתגובה: "יו!! איזה מאגניב!! אני אספר לכל החברים שלי שיוסי הוא מאג רב עוצמה שמתקשר עם המתים!!"). ולסיכום, השאלות: 1. למה סיאנס קשור למאגיה? 2. למה העוסקים במאגיה, עושים לפעמים סיאנס? 3. מה הצורך שממלא הסיאנס? אני מבקש שתגיבו לדיון הזה, ואפילו אם יש צורך תשנו אותו כך שיהיה יעיל ומדוייק ככל האפשר. אני ניסיתי לעשות את הדיון פורמלי ככל האפשר כדי שהוא יהיה אמין ככל הניתן.יש בדיון חלקים שנראים כלועגים, או מקצינים. ההקצנות בכוונה, אך הלעג בא כדי להפוך את הדיון לחי יותר, ואין בכוונתי ללעוג לאף אחד. הצגתי את הנושא כי אני רוצה להעשיר את חברי הפורום ואורחיו. שלכם, איתמר.

למעלה