סט פורצלן

hadas522

New member
סט פורצלן

שלום, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אך בכל זאת אשאל: קבלתי מדודתי החיה באירופה סט לשתית קפה מפורצלן בן 150 שנה. היתי רוצה להעריך את שווי הסט. האם משהו מכיר שמאי לכלי פורצלן, ואיכן אוכל למכור סט כזה בעתיד? תודה

שלום הדס, ברוכה הבאה.

כן, הגעת למקום הנכון. אני צריך את הפרטים הבאים על מנת שאוכל לענות לך תשובה נורמלית: סריקה של תחתית אחד הכלים, על מנת לראות מי היצרן, ופרטים נוספים שעשויים להועיל לזיהוי. פרוט מלא של הכלים: כמה ספלים, כמה צלוחיות, קנקן, כלי לחלב, כלי לסוכר כלי לעוגיות וכו'. צילום של פריט אחד מכל סוג. פרטים על מצבם: סדוקים, שבורים, שלמים, משומשים או כחדשים. אם אינך יכולה להעלות תמונות, העתיקי את כל הכיתוב בתחתית אחד הכלים במלואו, ותארי לי את הכלים באופן המפורט ביותר שאת יכולה. פורצלן אירופי בן 150 שנה יכול להיות בעל ערך רב, ויכול להיות בעל ערך בינוני, הכל בתנאי שהוא במצב טוב מאוד. רוב הכלים בתקופה ההיא באירופה היו מתוצרת גרמניה, צ'כיה אנגליה ודנמרק. ישנם קטלוגים מסודרים לכולם, ולא צריך מעריך - אפשר למצוא כמעט את כולם במכירות, ולראות כמה מבקשים וכמה משלמים עבורם כיום. תני לי את הפרטים ואשתדל לעזור ככל האפשר.

hadas522

New member
תודה,

אני יאסוף את כל הפרטים (כולל תמונות )ואשלח שוב הודעה לפורום. תודה רבה על הרצון הטוב, הדס

hadas522

New member
להלן התמונות וההסברים:

אז ככה: מדובר בסט לקפה: 6 כוסות שכתוב עליהם 6512/26 לסט יש 4 צלחות שכתוב אותו דבר ועוד 3 צלחות שכתוב עליהם 6512. אני מסוקרנת ביותר, אשמח לשמוע כל כיוון בנושא, המסוקרנת: הדס

Wing Chan

New member
ואם לא תמצאי תשובה פה...

תמיד תוכלי לטוס לאנגליה ולשאול ב- Flog it ואז להתעלף כי תגלי שזה שווה איזה 10,000 ליש"ט

rachelea

New member
תחפשי גם את שמו של היצרן

חשוב לדעת מיהו היצרן. המספרים, ככל הנראה, הם מספרים קטלוגיים של הדוגמא. האם לא מופיע בתחתית אחד הפריטים שם כלשהו? אם כן, אנא תעתיקי לנו את השם כפי שרשום, בלועזית.

hadas522

New member
רגע.. מצאתי משהו..

על התחתית של הכוסות לא מוטבע כלום, רק רשום בזהב את המספר הקטלוגי. אולם על התחתית של הצלחת מוטבע המספר 1280 ומעל הספרה 8 מוטבע עוד 8 בצורה אנכית ומתחת ל8 הקודם מוטבע 2 אנכי. האם זה אומר למשהו משהו. אני רוצה לדעת אם יש בידי נכס או סתם עוד אחד מהפריטים של אירופה במאה הקודמת- יפה אך ללא ערך. תודה רבה על התגובות הנפלאות, שלכם, הדס

broadaxe

New member
משהו לא מסתדר לי

אמרת שש כוסות? סביר יותר שישה ספלים, ואז זהו סט בסיסי לקפה (להבדיל מסט אכילה שיש בו צלחות, מרקיות, לפתניות וכו'). לששת הספלים צריכות להיות שש תחתיות תואמות, חלבון וסוכרון. בהבנתי המועטה של כלי פורצלן, אם אין שם יצרן (נחשב), אז אין מה לדבר, אלא אם מדובר במשהו חריג. כל היצרנים מהדרג הבכיר באירופה (למשל מייסן, רוזנטל, הוצ'נרוייטר, קפו-די-מונטה, וודג'ווד...) חתמו את כליהם בשלל חותמות כולל ארץ המוצא (מלבד מייסן בתקופות מסויימות, אבל תמיד עם חותמת המפעל). זה יכול להיות יצרן מדרג נמוך יותר, או רחמנא לצלן בכלל לא אירופי. ביפן ובסין ייצרו ומייצרים בשפע חיקויים לפורצלן אירופי, כאילו שאין להם מה להתגאות בפורצלן המקומי.

ronmerav

New member
ושכחת להזכיר את הרנד

מהונגריה. בכל אופן אם אין שם יצרן או סמל, זה יכול להיות חיקוי כלשהו. ושאלה נוספת: מאיפה ידעת שהסט בן 150 שנה?

hadas522

New member
אז ככה:

הדודה שלי, בת 92 אמרה שאמא שלה קבלה את זה לחתונה. כל הקטע זה שהמשפחה שלי צוחקים עלי שאני עושה ביג דיל מכלום, הייתי שמחה מאוד להוכיח להם שהם טעו. לכן אשמח לקבל טלפון של אחד מבתי המכירות הפומביות שיודעים להעריך חפצים מסוג זה. תודה

pelly

New member
מנסיוני הדל

ישנם סטים רבים מיצרנים רוסיים, לי יש אחד מיצרן ידוע אך ליצרנים אלו אין כמעט ערך כיום. ליצרנים הבווארים ואחרים יש ערך אולם רק לסטים שלמים לחלוטין או לכלים נדירים מתוך סט. ליצרנים האנגליים יש ערך רב יחסית לעיתים קרובות יותר. בארץ השוק לסטים כאלה הוא זול ולא מפותח אולם באנגליה למשל יש שוק עצום ומסחר ער, כן גם אני מכור לBBC פריים. בתירוש מכירות פומביות יש גברת נחמדה שעזרה לי לבדוק בקטלוגים שלה מה מקור סטים שיש לי, אמרו לי גם שאצל בן עמי אנדרס ישמחו לעזור בשאלות כאלה. פלי

hadas522

New member
הוספת פרטים

האם תוכל לפרט לגבי תירוש מכירות פומביות ובן עמי אנדרס, קצת יותר פרטים: היכן, איפה, מתי ומס' טל'. תודה

broadaxe

New member
אני חושש שאנשים בארץ מקבלים רושם

מוטעה מתכניות העתיקות שמשודרות ב BBC PRIME. לפי מה קבעת שהשוק לפורצלן בארץ לא מפותח? מספיק אם תבקר באחת מהמכירות הפומביות ב"תירוש" כדי שדעתך תשתנה. פורצלן היה ונשאר אחת מההשקעות החביבות על הבית היהודי-מזרח/מרכז אירופי. ליצרנים האנגליים ערך גבוה יותר- באנגליה בלבד! זה נכון לגבי רוב העתיקות שם, אבל באופן טבעי יש העדפה לאומית לייצור מקומי. יש יצרנים צרפתיים באיכות גבוהה, שפחות מוכרים, בעיקר מהעיר לימוז'.

למעלה