סט סירים של....

Drill Bit

New member
סט סירים של....

SALAD MASTER
אהלן!
דבר ראשון, למען הסר ספק, אין לי שום קשר מכל סוג לחברה זו. בבית אנו משתמשים בסירים הכי פשוטים שיש לאוכל הכי פשוט שיש ושהוא,לטעמי, פשוט הכי טעים. בכל מקרה...חבר הראה לי את הסירים האלו והגדולה שלהם היא....
הכרומיום ותרכובות ברזל נוספות לא מתפרקות ועוברות למזון...עשוי טיטניום כירורגי.
הבישול לוקח פחות זמן...יש הולכת חום יותר טובה.
המחיר לסט התחלתי 12000 ש"ח.
עשיתי אצלו ניסוי והרתחנו מים עם סודה לשתיה בשני הסירים בכמות שווה. הטעם של המים מהסיר הפשוט היו בטעם של ברזל מהסיר טיטניום רק קצת מליחות של הסודה. שאלתי היא...האם מישהו מכיר את הסירים האלה??? יש איזו דעה על העניין?
תודה רבה למגיבים וסליחה שיצא קצת ארוך....סורי.

עומר TT

New member
דעה? שבשביל 12,000 שקל

הסירים האלה יצטרכו לא רק לבשל לבד את האוכל, אלא גם להגיש אותו אלי לשולחן ולנקות את עצמם בסוף.
ושיגידו תודה שהם לא צריכים גם ללכת לסופר לקנות את המצרכים.

Drill Bit

New member
אני.....(וגם אולי פתרון)

לא שוקל כל כך מהר לקנות. מצד שני אני יודע בוודאות שיש בנירוסטה שני מרכיבים עקריים בריכוזים משתנים....כרומיום וניקל...שניהם לא נחמדים בכלל ומשתחררים בכמויות מאד קטנות לאוכל. היום ניסינו (יותר נכון אישתי ניסתה) לבשל מרק בסיר זכוכית. יצא מצויין. כנראה שזה הפתרון היחסית זול ויש גם מחבתות.
תודה רבה על התגובה. סופ"ש מהנה!

עומר TT

New member
לא יודע לגבי ניקל

אבל ממה שאני קורא הכרום לא מהווה בעיה בכמויות שבו הוא עשוי להגיע למזון ולמעשה הגוף האנושי זקוק לכמות קטנה שלו בשביל לתפקד.

trilliane

Well-known member
מנהל

urilei

New member
ונגיד שזה נכון?

אתה שוקל ברצינות להוציא 12000 ש"ח על סט סירים?
אני מבשל בסירי נירוסטה די פשוטים (לא זבל מבסטה בשוק, אבל נירוסטה מהתחום הבינוני-נמוך של המחירים - נעמן, איקאה, ייבוא של שופרסל וכו').
בתחום הנון סטיק אני מקפיד יותר על מותגים נחשבים ותעודות ותו תקן. לא שזה באמת מבטיח משהו, אבל אני מודע לכך שמדובר בתחום בעייתי ושווה להשקיע קצת בשביל ביטחון יחסי (כאמור, עדיין לא מבטיח כלום, אבל חברה בינלאומית מסודרת כנראה מקפידה יותר ממפעל מדבקות סיני).

prizman

New member
אני חובב סירים בפרט וכלי מטבח בכלל

וקונה בד"כ כלים בטווח המחירים שמעל הבינוני כאשר מנסיוני ישנו מחיר שהוא עבור איכות ואותו אני משלם בשמחה
ומחיר עודף עבור פוזה שאני לא מוכן לשלם.
עברתי עכשיו על מדף הסירים שלי, היקר ביותר נמכר כרגע בישראל ב 600 ש"ח. זה בהחלט סכום יוצא דופן עבורי לשלם עבור
סיר למרות שכנראה הוא ישרוד עוד עשרות שנים אחרי. הוא מיועד למטרה שלא היה לי עבורה סיר אחר ולמעשה לא זוכה
לשימוש מרובה.
אבל עדיין אפילו עם סיר כזה נדרשים 20 סירים כדי להגיע ל 12,000 ש"ח.
במקרה דווקא קניתי אתמול סיר של חברה אמריקאית כלשהי שיש לי כבר ווק וסיר נוסף שלה כבר כמה שנים והם ללא פגם,
ציפוי "נון סטיק" כולם. על סמך נסיון העבר ישמש אותי כנראה לפחות 5 שנים, עלה כ 150 ש"ח, זה נראה לי יחס עלות/תועלת סביר.

בכלל כתפיסה אישית, חברה שמנצלת פחדים בריאותיים של לקוחות כדי למכור מוצרים במחיר מופרז חשודה בעיני גם בנושא
איכות המוצרים שהיא מוכרת.

3תיתי

New member
זה מזכיר לי את "מחבתות הבריאות" שכל כך ניסו לדחוף

שהתבררו כלא כל כך בריאות. וגם טענו שהן עם ציפוי שמונע הדבקות המזון לנצח. שטויות במיץ עגבניות. לא שווה כלום. הסופרים מנסים להפטר מהן במחירי רצפה, כי אנשים הפסיקו לפול בפח.

Drill Bit

New member
העניין הוא....

לא אם נדבק או לא אלא אם עוברות מתכות לאוכל.

urilei

New member
גם ה"נדבק" הוא עניין ענייני למדי...

הבטיחו לנו ציפוי חזק מאוד ששורד לנצח. בפועל הציפוי נשחק אחרי תקופה יחסית קצרה (אפשר היה לראות הבדל אדיר בביצועים של הציפוי כבר אחרי חודשיים-שלושה של שימוש לא אינטנסיבי ואפילו בלי מדיח כלים).
אם החומרים רעילים או לא קטונתי מלקבוע, אבל ציפוי שנשחק כ"כ מהר בהכרח גם עובר למזון (הרי לאנשהו החומר עבר, לא?).
אני כמובן מדבר על נאופלם, אבל גם מוצרים דומים הציגו ביצועים ברמה דומה.

נומלה

New member
אני בדעה שמי שיש לו - יכול להתפנק

ואם יש לך ואתה רוצה לקנות פרארי בבקשה. ואם אתה רוצה לקנות סירי פינוק בבקשה. אני לא חושבת שזה מתנה יותר טיפשית מסט תכשיטי יהלומים של שטרן שאפילו אי אפשר לבשל איתם.

Drill Bit

New member
באופן אישי....

אני מחפש משהו שניתן לבשל בצורה סבירה לילדים בלי לחשוש שאני מרעיל אותם. נראה לי שמצאתי את הפתרון הזול.....סירים ומחבתות מזכוכית. אתמול אישתי ניסתה לבשל בסיר זכוכית והיה ממש טוב. אני צריך לבדוק את עניין המחבת:)

ligal mezger

New member
לגבי הרעלת הילדים...

אל תדאג לכך... הם יורעלו ממשהו אחר, שוקולד/קולה/אוויר/מכשירי חשמל וכד'
אי אפשר לנהל אורח חיים ולפחד כל הזמן מהרעלה, לדעתי קניית סירים ברמה בינונית ומעלה מספיקה בהחלט. הורים שלנו בישלו בסירים בלי ידיעה מה יש ומה אין שם ורובנו יצאנו בסדר

urilei

New member
ההורים שלנו לא בישלו בנון-סטיק...

אין חשש ממשי מסירי נירוסטה פשוטים אלא מכל הציפויים ה"מתוחכמים" למיניהם

ligal mezger

New member
זה לא העניין.... הרעילו אותנו בדרכים אחרות

פעם לא הייתה מודעות, אמא שלי עישנה בכל ההריונות וזה לא היה משהו חריג... בסופו של דבר לא קרה כלום.
אני פשוט בדיעה שכל דבר הוא מרעיל וכל דבר הוא מסוכן ולכן פשוט צריך להפסיק להתרגש מכל שטות שמפרסמים, הרי לכל פרסום יש אינטרס שאנחנו לרוב לא יודעים אותו.

3תיתי

New member
דוקא מעבר ברזל למזון הוא יתרון

חקרו, מדוע בזמן הרעב הגדול באירלנד, כשאכלו רק תפוחי אדמה. התמותה היתה קטנה מהצפוי. גילו שהסוד הוא סירי הברזל, בהם בישלו.

Drill Bit

New member
זה נכון לגבי.....

סירי פוייקה שעשויים מיציקת ברזל. לא לגבי סירי הנירוסטה שבהן יש כרומיום וקדמיום.

למעלה