סט סירים של....

3תיתי

New member
לא רק פויקה!

יש סירי יציקה ומחבתות גם. ויש לי גם פלאנצ'ה מצויינת מברזל יצוק. מלבד זאת, מה עם סירי אמייל?

prizman

New member
מתגעגע לפלאנצ'ה שהייתה לי בישראל, מפלצת של 15 ק"ג ברזל יצוק.

היום יש לי מחבת פסים מברזל יצוק ואחת רגילה כנ"ל.

רוני1955

Active member
סיר פלא.

החומר ממנו עשויים הסירים ה"מופלאים" האלו זו נירוסטה רגילה בתוספת טיטניום. תוספת הטיטניום נועדה לעכב קורוזיה בטווח טמפרטורות של 425 עד 810 מעלות צלסיוס.
מתי פעם אחרונה מישהו בישל בחום כזה?

Drill Bit

New member
מה שאנו....

עשינו זה הניסוי הבא....שמנו כמות שווה של מים עם סודה לשתייה בשני הסירים (רגיל והפלא). הרתחנו וטעמנו את המים. בסיר הרגיל אפשר היה להרגיש טעם מתכתי חזק ובסיר הפלא לא. נשאלת השאלה.....למה הם מדגימים את זה דווקא עם סודה לשתייה? הרי אף אחד לא מבשל איתה. שעושים את ההדגמה רק עם הרתחת מים ההבדל לא מורגש. דבר נוסף..שלא קשור לעניין הטעם הוא שבסיר הפלא אי אפשר לעבור את 85 C.
יש שסתום שמתריע ואז נדרשים להנמיך את האש את שההתרעה "נרגעת".אותי יותר מטריד עניין החומרים שעוברים למזון.
תודה רבה על תגובתך.
סופ"ש מהנה!

MightyKnight

New member
אז רגע - אם משאירים את הסיר על הגז,

החום נעלם באופן "פלא"? זה סיר הפלא? אם באמת זה משאיר את המים על 85 מעלות ולא מאפשר רתיחה (ולא נמצאים במקום גבוה עם לחץ אטמוספרי נמוך) הסיר הזה ראוי לנובל לפיזיקה.

Drill Bit

New member
מה שקורה....

שיש התרעה, סוג של שסתום שעחרור לחץ, שמתריע אז צריך לקום מהספה ולהנמיך את האש.

ה ש מ ש

New member
פשוט לא מאמין--באמת קיימים סירים ב12 אלף ש"ח?

ממתכת?.יש קונים לסירים כאלה?.צריך להיות דפקט אמיתי על מנת לקנות סירים כאלה.זה לא מרצדס שקונים בשביל להוציא לשכנים את העיניים.את הסירים האלה אף אחד לא רואה אז גם אין משמעות לרושם.

Drill Bit

New member
כמו שכתבתי....

מתחיל ב 12 נגמר באיזור ה 60 לפני מע"מ לסט המקצועי. אבל...העניין הוא לא מה רואים אלא דווקא מה שלא רואים...מתכות באוכל.

רוני1955

Active member
העברת חומרים למזון.

כשעושים סגסוגת של מתכות, התאחיזה בין המתכות השונות מתבצעת בחום מאד גבוה, בסביבות 1000 מעלות צלסיוס. איך שלא נסתכל על זה, טמפרטורת הבישול לא משפיעה בכלל על המתכת. לי אישית מאד קשה להאמין לכל הסיפורים על "נדידת" מתכות מהסיר לאוכל. אני גם מתיחס מאד בספקנות לכל מיני "מחקרים" שמפורסמים על ידי החברות שמיצרות את הסירים המתחרים.
אני לא מדבר על סירים ממתכות רכות כמו עופרת, שידוע שהיא שימשה לסירי בישול וגרמה להרעלה. צריך לזכור לגבי זה שטמפרטורת ההיתוך של עופרת היא מאד נמוכה יחסית, והחום מהאש של המדורות שעליהן בישלו, השפיע עליה.

Drill Bit

New member
אז....

מה קורה עם הסודה לשתייה? יוצא טעם ממש חזק ומר של מתכת.

אני מאמינה

שיש שתי אפשרויות, בגדול, בחיים. או שאדם עובד קשה, הולך בדרך הארוכה וחוסך את הכסף, או שאדם משלם כסף לאחרים כשהוא לא רוצה לעבוד קשה בעצמו.
למשל, אם אני אלך בחום, גשם, ברד, לסופרמרקט היותר רחוק - אני אחסוך כסף על הקניות ועל המשלוח, אבל שילמתי במאמץ של ההליכה לשם. אם אני רוצה לחסוך את המאמץ של ללכת לסופר, אני אשלם יותר כסף כשאני אזמין משלוח מרשימת הסופרמרקטים הקצת יותר יקרים. ובחזרה לענייננו: אתה הולך לעשות את אותו הדבר עכשיו. אתה הולך להוציא 12 אלף שקל על סיר, כי זה חוסך ממך את המאמץ להשיג ידע. אלה לא דברים מסובכים להבנה, אבל כן מצריכים זמן. זה עניין של החלטה אישית ויכולת. כמו שאם שם המשפחה שלי הוא תשובה למשל, אין שום סיבה שאי אבזבז זמן במוסך אם הפורשה התקלקלה, פשוט נוציא את היגואר, מה שבמקרה הזה יהיה מובן לגמרי. עכשיו השאלה הפשוטה היא האם שם המשפחה שלך הוא תשובה. אם כן, עזוב שטויות ולך תקנה סט סירים גם במאתיים אלף שקל. אם לא, אז כמו שאר מעמד העובדים תשלם בזמן ותלמד את החומר ותחליט בצורה מיודעת אם הקנייה הזאת מוצדקת מבחינתך או לא ועד כמה.

3תיתי

New member
הדוגמא לא ממש מתאימה

כי מי מבטיחה שבאמת הסיר הפלאי ונשגב, לא מוציא מתכות לאוכל? שלא לדבר על כאב הראש המטוקרף שקראתי כאן- שאסור לעלות מעל 85 מעלות. אז איך מרתיחים? כל הזמן עומדים ושומרים על הסיר? מה זה, זה?!

לגבי סירי זכוכית- יש לי כאלה. הם נחמדים מאד, אבל שבירים, וגם הטמפרטורה בהם נשמרת זמן רב, כלומר צריך להתרגל לא לשרוף את האוכל. עכשיו, עם הכיריים-אינדוקציה, חדלתי להשתמש בהם. וגם ככה, לא השתמשתי בהם כל כך הרבה. לא יודעת מדוע.

להכל יש פתרונות

על סירי הזכוכית המבשלת שומרת (היו לי כאלה, סיוט) ומרתיחים מים ב- 85 מעלות בעזרת כוח המחשבה. או הומאופתיה. אני לא בטוחה מי מהם.

איבדתי את

רשימת החומרים שמפחידה אותך. אבל הנה ערכת עזרה ראשונה ללחוצים:
כלל האצבע, הגס, הכללי, אומר שאם אתה מוצא את מה שמפחיד אותך בטבלה המחזורית, רוב הסיכויים שאתה כבר בלעת, בולע, תבלע ואין לך שום אפשרות להימנע מלבלוע את זה בריכוזים משתנים- בדרכים מגוונות. זו הצפירת ארגעה הכללית. כמובן שתמיד אפשר לעבור לגור בכוכב אחר, ואז מקבלים את מה שיש שם בשפע ולא את מה שיש בכדור הארץ. אבל עד אז, בגדול, ככה זה. צפירת הארגעה השנייה היא שבמשך הרבה מאד זמן המין האנושי לא ידע לאבחן מה יותר מזיק לו ומה פחות מזיק לו בריכוזים גדולים או קטנים. וככה יצא שאנשים השתמשו ביומיום שלהם במשך מאות שנים בדברים כמו עופרת לבישול והולכת מים, כספית, ורדיום. ואתה יודע מה, אנשים עדיין משתמשים בכל מיני דברים, אחרים, ביומיום שלהם בלי לדעת על זה יותר מידי. והנה, הפלא ופלא, תוחלת החיים רק עולה. שרדנו כמין, אנחנו פה. במקרה וערכת העזרה הראשונה לא עובדת, חוזרים לשיטה המקורית, לנשוף ולשאוף לתוך שקית, לאט.

trilliane

Well-known member
מנהל
דעתי היא שזה סכום מופרך לשלם על סירים...

ומכיוון שגם אין לי 12,000 ש"ח פנויים (ולו היו לי, הייתה לי רשימה ארוכה של דברים לעשות בהם, וסירים לא היו בה אפילו בתחתית...) זה לא רלוונטי.
לא משנה עד כמה הסירים האלה מופלאים, זה פשוט לא סכום שהייתי מוציאה עליהם.
לא רואה שום בעיה לבשל בסירים פשוטים, זה מה שאני עושה, ואני חיה בסדר גמור.

אבל היי, אני לא שופטת; מי שיש לו כספים כאלה ומתאים לו, שיהיה לבריאות.

לא נתקלתי מעולם במותג הזה בחנויות

ובשילוב עם המחירים האלו, זה נשמע כמו תרמית פירמידה/שיווק רשתי. אני הייתי מוותר על התענוג.

prizman

New member
יש לי עבורך בשורה טובה ואחת עוד יותר טובה.

הטובה, מבדיקה ברשת עולה כי אכן יש חברה כזו.
הטובה יותר, ע"פ אותה בדיקה נראה שההשערה שלך לא בהכרח רחוקה מהמציאות והשמיעה שלך תקינה כנראה.

Drill Bit

New member
תגובה לכולם....

דבר ראשון... תודה לכולכם על התגובות והדעות.
דבר נוסף......מעבר לעניין המחיר (שאני לא מוכן לשלם)...רמת ההדבקות של המזון למשטח....פרמידה, כן או לא....וכו. האם מישהו יכול להסביר את עניין הטעם מר/מתכתי החזק (תנסו בעצמכם 2 כוסות מים וכפית סודה לשתייה) שנוצר על ידי הרתחת מים בריכוז הזה ומורגש בסיר רגיל ובסירי הפלא לא?
מה הטריק של הסודה לשתייה במערך זה?
תודה לכולם.

זו שאלה לפורום כימיה, לא לפורום צרכנות

וזה גם לא ממש משנה, זליגה לכאורה של מתכות לאוכל זה דבר שבודקים במעבדה בצורה מקצועית, לא בשעשועים מאולתרים בבית כשבכלל לא ברור על מה הם מעידים.
&nbsp
כמו כן יש לציין שלא מדובר ב'ניסוי' אלא ב'הדגמה' שמטרתה למכור מוצר יקר.

למעלה