סט גלגלים - התייעצות

סט גלגלים - התייעצות

שלום לכולם, אני חדש כאן, מקווה שהנושא לא נלעס.. ראיתי כאן כמה מומחים, אז באתי. אני רוכב קרוס קאנטרי בסופי שבוע על סנטה קרוז הקלר 2007. ברצוני לשדרג סט גלגלים, לסט אולטימטיבי, מבחינת משקל, חוזק וגלגול מהיר. אני 90 ק"ג, ועל הציר הקדמי להיות ציר רגיל. תקציב 3,000 ש"ח. כיום מותקנים אצלי סט בבנייה עצמית של חישוקי מאויק 317 על נאבות WTB LAZER DISK, חישורי DT. סט יחסית קל, חישוקים זולים. אבל בא לי משהו אולטימטיבי שיעבור איתי הלאה ובתקציב שפוי: מה עדיף: 1. להחליף חישוקים בלבד ולהישאר עם הנאבות (הקלות) ? נגיד ל - 717 או ל - DT ? 2. לבנות סט חדש, נגיד על נאבות HOPE או אחרות וחישוקי מאויק 717 או אחרים ? מי היבואן של הופ והיכן קונים הנאבות? 3. לקנות סט מוכן? מה היתרון בכך?(חוץ מהעשרת חברת הגלגלים) מה מומלץ? קיין קריק? מאויק? ואיך אפש/ר להשיג סט בפחות מ - 6000 ש"ח, נגיד בסך 3,000 ש"ח. 4. האם כדאי להזמין מחו"ל? נאבות? סט בנוי ? אין חשש לפגמים ? 5. מהי הנאבה הטובה יותר: קיס קינג, הופ, DT, מגורה, XTR, WTB? הכוונה: איזו נאבה היא "נצחית" במונחים זמניים, איזו האיכותית ביותר? תודה על התייחסויות

השטל

New member
למשקלך ובקשתך

שקול את הבונטרייג'ר RACE LITE DISC TLR סט קל, מתגלגל נהדר, עמיד מאוד ועם הפטנט הנחמד של בונטרייג'ר לטיבלס/טיובלס ביתי.מחיר "מחירון" לפי האתר של סי.טי.סי - 3200 ש"ח.

השטל

New member
אני רוכב כל דגם ה-RACE

שזה אותו גלגל למעשה למעט הנבות מתוצרת בונטרייג'ר, אני מרוצה ממנו מאוד, אני רוכב XC קלאסי כך שקלות ומהירות גלגול אלו דברים שחשובים לי אך לא על חשבון אמינות, אמנם לא רוכב טכני אך מניסיונם של בוחני אופניים מדובר בגלגלים עמידים גם באספקט הזה (כמובן בלי הגזמה ביחס ליעוד). כבעליו של זוג גלגלים קודם מבוסס חישוקי 317 על נאבות שימנו LX (אחורי) וספשלייזד סטאוט (קדמי) אני בהחלט יכול להצביע על שיפור מורגש ומשמעותי עם המעבר לסט הנוכחי (אם כי לא על אותו זוג אופניים - כך שזו לא השוואה מדוייקת ב-100%). אבל אולי היתרון הגדול הוא בשיטת הטיובלס רדי שעושה טיובלס קל ואמין, במיוחד עם צמיגי בונטרייג'ר היעודיים.

תודה רבה, אכנס ל-CTC

רמי לשם

New member
אני הייתי גם כולל טיובלס כחלק מהדרישות

וקונה חישוק UST של מאביק, בונטרגר או של DT עם ערכת הסבה. הנאבות שלך הם בהחלט סבירות וכך גם החישוקים שלך. מה אתה מתכוון להשיג בשידרוג? למה אתה משדרג? האם אתה קופץ? איזה רוחב צמיגים אתה משתשמש?

לא קופץ, אבל 90 ק"ג במצב נוכחי

רוכב שבילים רגוע, מחפש זו אולטימטיבי, ונראה כי זו הזדמנות לעבור לטיובלס, על כל היתרונות. האופניים שוקלים 12.7 ק"ג.

ido mazor

New member
בדוק גם את ה-XT החדשים

אני משתמש לאחרונה בסט גלגלי XT 2008 החדשים (דגם 775), ומאד מרוצה. טיובלס מקורי, משקל סביר (1700-1750), קשיחות מורגשת (בניגוד לגלגלים קלים יותר שהיו לי בעבר). מחיר סביר בארץ בסביבות 2500-2600 ש"ח אם אני זוכר נכון.

למעלה