אני אשמח ,בתור זה שרשם -להסביר
תראה, סטראקצ'ר, כידוע לך הוא פקדון כמו כל פק"מ לטווח מסויים, אלא שבניגוד לפקדונות שקליים למיניהם שם הריבית היא קבועה\משתנה, אבל תמיד מובטחת, כאן הריבית מותנית בארוע כלשהו שאמור להתרחש בשוק כגון, מדד של בורסה כלשהי, שערי מט"ח ועוד כהנה וכהנה. רוב הסטראקצ'ים מציעים שני מצבים אופציונלים; 1. התרחיש אכן ארע - ולכן אתה תזוכה בריבית כלשהי (חשוב: בדר"כ הריבית שתקבל היא אחוז מסויים מהמדד שעלה או סכום קבוע מראש ולא את מלוא הסכום שהיית מקבל מהשקעה ישירה באותו גורם בשוק ההון!) 2. התרחיש לא אירע, - ואז לצערך תקבל רק את הקרן המקורית (מוצמדת, ולפעמים לא מוצמדת לכלום, ובכל מקרה תוך אובדן הריבית האלטרנטיבית) הבנק בעצם, עד כמה שאני מבין משחק באופציות, הוא אוסף סכום נכבד מהציבור, קונה אופציות, ובו בזמן מאחורי הקלעים עושה איתו אי אלו עסקים (כמו עם כל פקדון חיסכון אחר), ובכל מקרה מרוויח מהעניין. עצם זה שסגרת כסף בבנק עושה טוב לבנק ולא משנה כמעט באילו תנאים. אבל אם כבר מדברים על תנאים חשוב לשים לב לתנאים: בדר"כ פקדון מובנה מושתת על תרחישים של שתי ברירות מאד מאד ספקולטיביות או גבוליות; נניח, עליה של מדד הניקיי באחוזים ניכרים (לא כל כך מתמצא בבורסה היפנית, אבל) אם למשל התחזית הפופולרית בקרב האנליסטים היא שהבורסה בטוח תעבור את ה10% השנה, התנאי של הפקדון יהיה למשל עליה של 30% במדד (וכמובן אתה תקבל רק 60% ממנו או ריבית של 7-8% וכיו"ב). למה הבנקים התחילו לשווק את זה חזק? עד לא מזמן קרנות נאמנות רבות היו בבעלות הבנקים ויועצי ההשקעות היו מוכרים אותן ללקוחות . אם היית הולך ליועץ בלאומי היית יוצא קרוב לוודאי עם קרן של פיא או פסגות, מפועלים היית יוצא עם פקן או להק, ממזרחי עם עמדה ,ומדיסקונט והבינלאומי עם אילנות ודיקלה. היום החגיגה הסתיימה ועכשיו הבנק צריך לחשוב על דרך חדשה לגנוב את דעת הלקוחות בגזרת שוק ההון וסטראקצ'רים השתלטו על חיינו. לדעתי האישית בלבד, ואני לא יועץ השקעות כמובן ,אם חשובה לך השקעה סולידית פשוט תבנה לעצמך את הסטראקצ'ר, אפילו ,כך: קנה קרן שקלית קצרה או פק"ם בסכום X וב 15%-5% מהסכום הכולל קנה את המדד שהוצע בפקדון המובנה באמצעות ת.סל או קרן, וכך התשואה האפשרית תהיה גבוהה בהרבה, והסיכון ישאר זהה או קרוב מאד לסטראקצ'ר שהבנק מציע, ואתה תצא שמח וטוב לב מכך שהבנק לא דפק אותך

יכול להיות שאפשר לעשות את זה גם עם אופציות באופן עצמאי, אבל אני לא מבין כמעט באופציות מעו"ף אז נשאיר את ההסבר למישהו שמתמצא, אם כן. ההבדל היחיד בינך לבין הבנק הוא שהבנק יכול לעשות את זה בדרך שהוא עושה את זה ובכל מקרה להרוויח בגלל היקף הפעולות העצום שלו ביחס ללקוח פרטי. זהו, (קח את כל מה שאמרתי בערבון מוגבל מאד - אני חסר הכשרה מקצועית או השכלה פיננסית רישמית) פתוח לביקורות, ולדעות נוספות שלך, אסף