סטרפטוקוק

סטרפטוקוק

אני שואלת בשביל חברה. לילדה בת 5 יש הרבה פעמים סטרפטוקוק, והיא מקבלת אנטיביוטיקה. האם יש תחליף לאנטיביוטיקה??

SideKick

New member
אין תחליף לאנטיביוטיקה...

יש תחליף לגישה. אם הגישה אומרת - חיידק השתלט על הגרון של הילדה שלי וצריך להרוג אותו - אנטיביוטיקה עושה את זה נפלא. אולם אם נוקטים בגישה אחרת - בואו נראה מה קורה לילדה ומה באיזון שלה התערער וננסה לעזור לה ולחזק אותה, יש דברים אחרים. באופן מעשי - הומיאופתיה מטפלת נהדר במקרים כאלה. אני מניחה שגם לדיקור יש מה להגיד שם, כמו גם לשיטות נוספות. אבל הכי חשוב - לשאול מה לילדה יש להגיד שם. ענייני גרון נוטים להצביע על חסימה באפשרות ההבעה האישית. מקווה שעזרתי.

למי פונים?

שלום אמא של בנות אם החלטת לפנות לרפואה המשלימה אז כבר עשית כברת דרך לפחות בהבנה, שצריך פתרון מסוג אחר. עכשיו יש בעיה של איזה סוג טיפול-בקו"ח יש רופא מפנה שפותר לך את הבעיה הזאת.....אבל אם את רוצה להבין ולהחליט בעצמך אין מנוס מקריאת חומר בנושא ו/או התיעצות עם חברים שנעזרו. אני הומאופתית ועל התחום הזה אני יכולה לספק הסבר. בברכה עירית

עירית - נכנסתי לפורום בשביל זה

יש לי תאומים בני תשעה חודשים (נולדו בשבוע ה-31) שסובלים מדלקות אזניים חוזרות וגודש קבוע בדרכי הנשימה. נותנים אנטיביוטיקה רק שאין ברירה (החום ממשיך להיות גבוהה והכאבים בלתי נסבלים) אבל לצערנו זה קורה הרבה בשלושה חודשים האחרונים. הלכתי להומאופטית דרך המושלם וקיבלנו טיפול הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה להגיע למצב שהם מרגישים טוב כדי להתחיל את הטיפול (מאמינה מאוד שהדלקת היא סימפטום ולא הבעיה עצמה). היום היה נראה לי שאחד מהם כבר התאושש מהמחלה האחרונה אחרי שחיכיתי יומיים לראות שבאמת אין חום והרגשה רעה והתלחתי את הטיפול ואחרי שעה כבר התקשרו להגיד לי שיש לו חום. לא מאמינה שהרקציות פועלות כל כך מהר וגם לא מסוגלת שיסבלו לכן נותנת אקמול ואם יהיה צורך גם אנטיביוטיקה (תלוי בחומרת הדלקת). האם יש סיכוי בכלל שהטיפול ההומאופטי יעבוד? כמה אפשר ל"משוך" ילדים עם מחלה וזיהום מבלי לתת תרופות? אולי שווה לעשות את הטיפול רק באיזור הקיץ כשיהיו יותר בריאים אבל מה בינתיים? אשמח אם תעזרי לי מנסיונך..

אני אנסה לעזור-

למה את צריכה לחכות שהם יהיו בריאים כדי להתחיל טיפול? מניסיוני הומאופתיה מטפלת גם במקרים אקוטיים, אלא שבמצב כזה צריך קשר רציף עם המטפל כדי לעקוב אחר המינון והתכיפות של מתן התרופה. קשה מאד לסבול דלקות אוזניים לאורך זמן ולכן אם הטיפול לא עוזר תוך יום אין מנוס מאנטיביוטיקה. בענין הורדת החום-אני ממליצה לאימהות לא להוריד חום עד גבול ה-40 מעלות. כשהן מבינות שהחום הוא מנגנון שעוזר לגוף להלחם בחיידקים/וירוסים יותר קל להן להחזיק מעמד מולו. בענין הריאקציה-היא יכולה להגיע מהר אבל איננה אמורה להביא את דלקת האוזניים בצורתה החמורה. יותר הגיוני שהדלקת התחילה עוד לפני שנתת את התרופה. ולא לשכוח את האפשרות שהתרופה לא היתה מדויקת מספיק ויש לשקול את החלפתה. ולשאלתך-אם לחכות לקיץ-זו אפשרות, אבל יש עוד כ-4 חודשים עד הקיץ וכל סיבוב של אנטיביוטיקה לוקח את הבריאות לאחור. המלצתי-להתיעץ שוב עם ההומאופת המטפל ולבחון איתו אפשרויות טיפול בזמן מחלה אקוטית. בברכה עירית

rafiek

New member
עוד בענין הסטרפטוקוקוס

רציתי לשאול מהן הסכנות של חיידק זה מעבר לדלקת בגרון? נכון שזה לא נעים וגם כואב, אבל האם חייבים למגר אותו מיד כשמופיע, או יתכן שהדלקת בגרון תעבור גם ללא טיפול אנטיביוטי או הומיאופטי?

Reomatic Feaver - כך קוראים למחלה

זוהי מחלה אוטו-אימונית וכך זה קורה: סטרפטוקוק A תוקף את הגרון - מחלה לא נעימה אבל לא נוראה. הגוף מגיב
שולח את צבא הנוגדנים. אלו ממגרים את החיידק ללא בעיה והמחלה מסתיימת תוך 2-3 ימים. אלא מה? אנטנות הזיהוי של החיידק (אלו שעל פיהם יודעים הנוגדנים לפעול), דומות להפליא לאנטנות של מספר רקמות בגוף. כך קורה, שלאחר מיגור החיידק, הנוגדנים אינם פורשים עד לארוע הבא, אלא תרים, מאתרים, ותוקפים אחד או יותר מהאברים הבאים: מסתמי הלב, כליות, מפרקים. המחלה שבכותרת מופיעה כשבועיים לאחר דלקת הגרון והיא מחלה קשה וכרונית. מחלה אוטו-אימונית היא מחלה בה הגוף תוקף את עצמו. אנרגטית, זו מחלה קשה כיון שהאדם אינו יודע למעשה, היכן הוא נגמר והיכן העולם מתחיל. האנטיביוטיקה "מחסלת" את החיידק לפני שיש למערכת החיסון זמן להגיב. לכן, מתחילים לקחת אנטיביוטיקה מיד לאחר משטח גרון (יש רופאים שמדלגים. אני ממליצה בחום - פשוט לדרוש!!) תשובה שלילית - מפסיקים אנטיביוטיקה תשובה חיובית - לוקחים את כל המנה הרפואה המשלימה - יש לה תשובות משלה לעניין. במצבים אקוטיים, אם יש לכם ספק - קחו אנטיביוטיקה. אח"כ שקמו את הגוף (עיכול) וחזקו את החיסון. מקווה שעזרתי

rafiek

New member
מהם סימני המחלה

ואיזה בדיקות ניתן לעשות כדי לדעת אם היא קיימת?

כאמור, זו מחלה קשה.

זוהי מחלת חום בדרך כלל שמלווה בדלקת חריפה במפרקים כשיש מעורבות מסתמים - יש פגיעה בתפקוד הלב, כשיש מעורבות כלייתית - נו, כליות לא מתפקדות זה לא פיקניק. עקרונית, התפרצות של RF מחייבת רופא, והוא יידע לזהות ולטפל. אין צורך לחשוד בקיום מחלות שלא לצורך. אם יש לך סיבות לחשוב שמישהו אולי היה לו פעם... שוב, בקש מהרופא לבדוק (בדיקות דם). בדרך כלל זו לא מחלה שמפספסים אותה, אם כי לא תמיד מחברים אותה לדלקת גרון שהייתה.

האם מלווים לכך סיפטומים של פחדים?

אם כן יש פסיכולוגית מסויימת שממליצה על טיפולים שונים אך לפני שאברר את שמה נא מסרי לי השפעות התנהגותיות שנובעות מהתעוררות הסטרפטוקוק, כפי שאת רואה בילדה

למעלה