סטרימר

סטרימר

איזה כניסות בד"כ צריך בין מחשב לטלוזיה?
אני רוצה לקנות rosberry pi שישמר כסטרימר לטלויזיה - אבל לא בטוח איזה כניסות אני צריך לטלוזיה.

מודה לעונים

גיליום

New member
חיבורים מקובלים,בין מחשב לטלוויזיה

ישנם מספר סוגי חיבורים מקובלים בין מחשב לטלוויזיה. אי-אפשר לענות על השאלה "איזה חיבורים צריך?", כי התשובה לכך תלויה בגורמים סובייקטיביים, כגון מפרט הכניסות שיש בטלוויזיה שברשותך וכמובן, גם בכמה כסף אתה מעוניין להשקיע, כדי להגיע למטרה שלך...
החיבורים המקובלים כיום, לחיבור בין מחשב לטלוויזיית LCD, מאחד מהסוגים הנפוצים הם:
RCA - חיבור אנלוגי, איכות בינונית-נמוכה, אך נפוץ מאד וקיים ברוב הטלוויזיות מהשנים האחרונות. לא קיים ברוב כרטיסי-המסך (במחשבים).
VGA - חיבור אנלוגי, איכות בינונית. קיים בהרבה דגמים של טלוויזיות וברוב כרטיסי-המסך.
S-Video - חיבור אנלוגי, איכות טובה, לא קיים בכל דגמי הטלוויזיות וגם לא ברוב כרטיסי המסך.
DVI - חיבור דיגיטלי, איכות טובה, לא קיים בכל הטלוויזיות / כרטיסי המסך.
HDMI - חיבור דיגיטלי, איכות טובה, לא קיים בכל הטלוויזיות / כרטיסי המסך.

כדי להחליט, איזה חיבור יתאים לך ביותר, אתה צריך לבדוק אילו כניסות קיימות בטלוויזיה, בה אתה מתכנן להשתמש ואז לקנות ראספברי פיי, עם יציאות בעלות החיבור שנותן את האיכות הגבוהה ביותר, שניתן לחבר לטלוויזיה שלך.
אני מניח שהכיוון הכללי, יהיה חיבור DVI או HDMI.

בברכה,
גיליום

המון תודה

זה כבר מעבר לתחום הפורום?

אבל תוכל לכוון אותי איזה מפרט לחפש בראסברי?
פרט ליציאות וידאו.

אני רוצה שישמש כסטרימר פשוט.
אחבר אותו לכרטיס נייד חיצוני שיש לי.

אני רואה שיש כמה מודלים.

אם אתה מכיר, מה טוב
אם יש לך לינק לאיביי, אני בכלל אהיה מרוצה

חג שמח

אני רואה שדגם B הוא האחרון

1) מחיר- באתר שלהם רשום 35$ אבל אני לא רואה איפה מזמינים. באיביי זה עולה 50$ פלוס משלוחים. איפה מזמינים במחיר הרשמי לישראל?

2) האם יש תוכנה שעובדת על הראסברי פי שיוכל להצמיד כתוביות ?
כמו VLC וכו'?

3) מבחינת מחירים - זה באמת משמעותית יותר זול מסטרימר ייעודי אחר? אני אסתכל בזאפ, סתם אם מישהו מכיר?

גיליום

New member
לראספברי פיי יש יציאת HDMI

יציאת HDMI, מאפשרת חיבור וידאו באיכות גבוהה, אל רוב מסכי הטלוויזיה מסוג LCD, מהשנים האחרונות.
בנוגע לשאר השאלות שלך, אני לא מומחה לראספברי. אני מכיר את ההתקן הזה רק באופן כללי. לפיכך, אני לא יודע כיצד משתמשים בו בתור סטרימר והאם ניתן לצפות בו יחד עם כתוביות (וחשוב מזה, אני לא יודע אם הראספברי בכלל תומך בעברית..)
אם תצליח להפעיל אותו בתור סטרימר, אז הצמדת הכתוביות היא בעיה "פחותה", כי אתה יכול להצמיד את הכתוביות כבר בצד של המחשב (כלומר, בתחילת הדרך של "הסרט המוזרם") ואז להעביר דרך הסטרימר, סרט שכבר כולל את הכתוביות מראש..
אם אתה סקרן ופרויקט כזה מעניין אותך באופן אישי, מעבר לנושא של הסטרימינג מהמחשב לטלוויזיה, הייתי משקיע בכך זמן ולומד כיצד לממש אותו (יש המון חומר זמין על הראספברי באינטרנט), אבל אם כל מה שאתה מחפש, זה סטרימר אמין וזול, נראה לי שזה לא הכיוון המתאים לפתרון..
לדעתי, בנושא 'סטרימרים שתומכים בעברית כמו שצריך', עדיף לרכוש מוצר קיים בישראל, ש"יש לו אבא ואמא", גם אם זה יעלה קצת יותר מאיביי. זה עשוי לחסוך לך בזבוז זמן ותסכול מאוחר יותר..
אם בכל זאת אתה בוחר ללכת בכיוון הזה, ממליץ לך למצוא קודם כל, מישהו שכבר עשה מימוש דומה (אולי תמצא באינטרנט) וללמוד מהניסיון שלו, כדי לחסוך את הזמן של ה"ניסיון וטעייה".

בברכה,
גיליום

תודה על התשובה המפורטת

למעשה, אלך בכיוון הפוך

אחפש תוכנות שמצמידות כתוביות בעברית

ואבדוק אם התוכנות מותאמות לראסברי.

איזה תוכנות מומלצות?

VLC. יש נוספות?

אני לא רוצה להטמיע את הכותביות, כי מנסיון העבר (הרחוק, כשהתעסקתי עם זה) - הטמעה הוא תהליך מייגע. שכולל כמה שעות טובות. או שדברים השתנו מאז?

למעלה