סטריליזציה

סטריליזציה

אני יודעת שמים לתינוקות חייבים להרתיח עד גיל שנה, האם זה כך גם לגבי סטריליזציה לבקבוקים? האם יש הבדל בטיפול בין בקבוקים המיועדים לחלב אם לבין בקבוקים המיועדים למים?

sagitlaleche

New member
סטריליזציה ../images/Emo20.gif

אכן, מים לתינוק, גם מים מינרלים יש להרתיח עד גיל שנה, על פי המלצת משרד הבריאות. ההרתחה אמורה להיערך שתי דקות כדי שהמים יהיו ראויים לשתיית תינוקות. לגבי בקבוקים: אני מצטטת ממקורתיי: (Breastfeeding Answer Book, עמ'231, 641) Any container used to store milk should be clean.... use hot soapy water, rinse well, and allow to air dry." "When expressing milk for a healthy baby, it is necessary to sterilize the pump or pump collection kit only once - before its first use.... Once sterile, after each pumping session the mother should wash the parts that touch the milk in the dishwasher or with hot soapy water and rinse well (Arnold 1999). If the mother is pumping for a hosptalized baby, there may be other guidelines she needs to follow."

כלומר...

חוץ הסטריליזציה הראשונית אין צורך לעקר בכלל בין שאיבה/האכלה אחת לשניה??!! בכל ספרי ההדרכה כתוב שכן צריך אך לא כתוב עד מתי. עכשיו אני עוד יותר מבולבלת

sagitlaleche

New member
סטריליזציה ../images/Emo20.gif

המידע שאני העברתי הוא מהמקורות שלי. שם כתוב ששטיפה במים חמים עם סבון מספיקות ביותר (גם במדיח זה מספיק). זה המידע ואת יכולה לבחור לעשות כרצונך.

תודה על התשובה המהירה.

יש לי עוד שאלה שעלתה לאחר שקראתי את התשובה שלך לגבי הטיפול בחלב שאוב. חלב יכול להשאר במקרר 8 ימים??? לי אמרו לא יותר מ48 שעות? ולגבי הקפאה? פעם שמעתי שלא יותר משבועיים ופעם אחרת שמעתי שלא יותר חודשים. מה הם הזמנים הנכונים? מה לגבי השארת חלב מחוץ למקרר? לאחר כמהזמן הוא מתקלקל?

sagitlaleche

New member
אחסון חלב אם ../images/Emo20.gif

הנה טבלה שתעזור לך: טמפ' החדר - 25 מעלות צלזיוס - 4-6 שעות. טמפ' החדר 19-22 מעלות צלזיוס - 10 שעות. במקרר - 0-4 מעלות צלזיוס - 8 ימים. בתא הקפאה בתוך המקרר - טמפ' משתנה - שבועיים (מקרר שכשפותחים אותו יש עוד דלת למקפיא). בתא הקפאה עם דלת נפרדת - טמפ' משתנה - 3-4 חודשים. במקפיא (מכשיר נפרד, דיפ פריז) 19- מעלות צלזיוס - 6 חודשים ואף יותר. יכול להיות שההנחיה שנתנו לך לגבי שבועיים היתה בתא הקפאה בתוך המקרר. בימינו, מדובר במקררים קטנים, לא לכל אחד יש כאלו. הגדולים הם הנפוצים יותר ואז ניתן לשמור 3-4 חודשים.

למעלה