סטריליזציה

cinderella81

New member
סטריליזציה

שלום,
תהיתי לגבי סטריליזציית בקבוקים (לחלב שאוב).
למיטב ידיעתי אמורים לשים את הבקבוקים לתוך מים רותחים למשך 5 דק'. והסטריליזציה תקפה למשך 24 שעות.

מישהי שעובדת בעיקור וחיטוי כלים רפואיים אמרה לי שאם שמים למשך שעה לתוך מים רותחים ואח"כ סוגרים את הבקבוקים- הם ישארו "מסטורלזים" חודש. האם זה נכון?

ושאלה לגבי חישוב כמות דרושה של חלב שאוב.
האם הנוסחה הנכונה היא:

weight in kg * 160) / num of meals

תודה רבה!

Revili

New member
סטריליזציה

אין לי מידע מדוייק ומקצועי לגבי סטריליזציה, אבל לפי הבנתי, אם עשית סטריליזציה "רגילה" לבקבוק ולא השתמשת בו, אבל שמרת אותו במקום יבש ונקי, אין צורך לעשות שוב סטריליזציה כעבור 24 שעות.

לגבי הנוסחה, היא אינה תקפה לחלב שאוב אלא לחלב מלאכותי.
תינוקות שאוכלים חלב שאוב יאכלו בד"כ כמויות קטנות יותר וגם כאשר הם בני כמה חודשים הכמות לארוחה לא תעלה בד"כ על 120-150 מ"ל.

cinderella81

New member
המשך-

תודה רבה על התשובה המהירה!!

ותודה שתיקנת בנוגע לנוסחה.

בקשר לסטריליזציה, רק כדי לוודא- אם סטירלזתי והבקבוק סגור, מתי כן אצטרך לסטרלז שוב ע"מ להשתמש בו? או במילים אחרות- כמה ימים "יש לי" לפני שאצטרך לסטרלז?

יום נעים!

Revili

New member
ממשיכה...

אני לא חושבת שיש תשובה מוחלטת לשאלת הסטריליזציה...המפתח הוא "הגיון בריא".

התינוק אינו סטרילי, החלב לא סטרילי ואין צורך להקפיד על סטריליות מוגזמת (כאשר מדובר בתינוק בריא שנולד בזמן).

הרי ברור שכאשר התינוק זוחל ומתחיל ללקק את סוליות הקרוקס שלך ואת גלגלי העגלה שלו אז מגוחך לעשות סטרליזציה לבקבוק שלו.

לאחר שעשית סטרליזציה רגילה והבקבוק עמד, הייתי מסתפקת בשטיפה מהירה עם מים וסבון ...ונרגעת :)

למעלה