סטריוטיפים

magy

New member
סטריוטיפים

האישה ביהדות, מאז ועד היום.....בשירים......בספרות..... משהו השתנה? קיראו ונדבר על זה........

magy

New member
@@@@@@

כדאי לקרוא..... לאיזה יחס זוכה האישה בשירים עבריים מסויימים על ידי משוררים נחשבים מאד.......

softy

New member
מגי

יש הבדל בין הקישורים שאת מדביקה לבין הקישורים שאני מדביק? או שההבדל היחיד הוא בהיררכיה?!

magy

New member
הקישורים שלי מובילים

לאתרים שיש בהם חומר עיוני ולא לאתר הפרטי שלי.... ובזה תם הויכוח...... פנה אל ההנהלה לבירור........ונוכח להמשיך בויכוח..... הבירור לא שייך לדפי הפורום........

../images/Emo79.gif|לב ללכת שבי אחריך...........

מעולם לא חיבבתי את "ניתוחי השירים", - וחפוש משמעויות לצרכים שונים ומשונים כמו שעורי ספרות, בחינות בגרות, עבודות סימנריוניות וכאלו - אפילו - הפריע לי - המשהו הטפשי הזה בעיני - כמו "מה חשב משורר...וכו´ אדם מצייר במילים הרגשות - לפעמים קוראים לו משורר - ולציור - שיר. והעין הפוגשת את הציור - אוהבת (או לא), את המפגש ואת המשמעויות שאיתן אתה מזדהה באותו פרק זמן...........או לא, וישנם לא מעט משתנים - נוספים.......... ישנם מפגשים - בתקופת חיים - שהשיר "באת בלילה כבא אל האוח להראות לו בחושך את כל הדברים"........ריגש אותי מאוד - אם הייתי סטריאוטיפ או לא? את מי זה מעניין - הלכתי בעיניים עצומות אחרי הגבר הזה והאהבה שלנו... והשיר הזה............. ואני - אישה מ´זה עצמאית.........ואוהבת ללכת שבי אחרי האהבות שלי..........אז מה?????????? וחוץ מיזה - הכי כייף - שהגבר הוא גבר כמו שצריך........וללכת אחריו שבי מה רע? זה רק נפלאאאאאא בעיני לפחות............... אז אם יש לכותבי הנתוחים והמאמרים הנאות מחפוש גדרות והגדרות,- יאללה למה לא..... וכמו שאומרים - כל אחד ותענוגותיו............. השירים המובאים כדוגמא במאמר יפים מרגשים נעימים - ובעיני למשל מאוד מאוד מוערכים..... מעולם לא חפשתי איזה נחיתות נשית בשירה הזאת - אז לא מצאתי.......כנראה. שבת שלום.

magy

New member
ורד.........אך אם פעם תהיי צוחקת

במסיבה בחברת מרעייך......תעבור קנאתי שותקת ותשרוף את ביתך עלייך לא מדרבן למעשי קנאה מתוך אהבה...........בגלל אהבה........ ????? הבית בשיר הזה........בוטל........... כשאת אומרת "לא"...למה את מתכוונת.............. הבית שונה..........ונוסף חדש....המסביר היטב את הכוונה........

ההבנה - לא ניתנה שווה לקוראים......

אז אולי צריך לכתוב שירים - לפי רמת ההבנה האישית............... שאת אומרת לא????????????????? למה את מתכוונת - שיר מלפני עשורים - פעם, שהיינו כל כך תמימים............. ולפעמים - בינינו לבין עצמנו ..........בשושושושו שאף אחד לא ישמע הלא, היה - נו, בגלל החנוך הפולני........ אני זוכרת שהיו מחלוקות על השיר לפני כמה שנים - ובהחלט המסרים והאופי שלו התאימו לתקופה ההיא - דור התמימות......... והחן שביופי.

Pנדה

New member
../images/Emo4.gifאיבדתי אתכם?

מישהו יכול להאיר את עיני - על מה מדברים בשרשור ? אללי? זה זוק מילה - וזו שותקת? ואני בחיי... עדיין מתאפקת.. להכניס כאן מילה שלא במקומה... שעלי לא תקום ותחל מהומה... אז כיוון שעכשיו רק עתה ברכתיה.. את שבת המלכה - ונשיקה נישקתיה... אולי נתחיל התחלה חדששששה.. של שרשור עם המון אהבה... בבקשה?

Pנדה

New member
../images/Emo3.gifאיבדתי אתכם????

מישהו יכול להאיר את עיני - על מה מדברים בשרשור ? אללי? זה זוק מילה - וזו שותקת? ואני בחיי... עדיין מתאפקת.. להכניס כאן מילה שלא במקומה... שעלי לא תקום ותחל מהומה... אז כיוון שעכשיו רק עתה ברכתיה.. את שבת המלכה - ונשיקה נישקתיה... אולי נתחיל התחלה חדששששה.. של שרשור עם המון אהבה... בבקשה? יו שוב יצא לי שיר... לא´בכוונה.. בחיי

פפוש4

New member
תקראי את התגובה שלי וזה היה

הנושא של השרשור וחוצמזה ברוכה הבאה .......אלינו לא צריך להתרגל ........אלינו צריך להתגלגל .....מ.י....מ.י

פפוש4

New member
אין אין עכילכם

מה אתן לא מבינות שכל התעמרות .....השירתית ....התנכית ....ההיסטורית.... המחזאית ...... הסיפרותית .....האלימותית ........היו והן עדיין הנשק של הגברים החלשים (כולם) ...שפחד הרס המשפחה הפטריארכלית .....ואבדן השליטה הפיזי והנפשי של הגבר באשה .......לעומת מיזעור התכונות הגבריות ..... על ידי הצלחה או כל הצלחה נשית .... בכל תפקיד ובכל המישורים .......במישור המשפחה במישור העבודה בגישה לחיים .....תוך ידיעה (בתת מודע) .... שהצלחות אלה יביאו לשלטון המשפחה המטריארכלית ...וזה שימש כטריגר להנצחת ההשפלה השיעבוד ........ והשימוש באשה כחפץ שיש בו סיממנים של שיעבוד .......או הכרזת בעלות וכך נהוגו מאז ומעולם ...למרות שבשנים האחרונות יש יותר מודעות ........ לזכויות הנשים ופירגון לנשים ..(מה שלא ניתן לומר על פירגון של נשים לנשים) .... היות שאשה שחווה כישלון עיסקי ......או כל כישלון אחר רואה בזה כישלון אישי .......לעומתן הגברים משתמשים... .... בנשק הנשים מקדמת דנה כדי לרצות,... לפנק ... ...להכניס נופך רומנטי לקשר שלהם עם המין "החלש" .......זו בדיוק ההתנהגות של הנשים במאות שעברו ........... ע"מ לרצות את הגברים ........כדי שיעניקו להם ולצאצאיהן מגן....., .................... כלכלה, .................הגנה פיזית ........קורת גג ואיך אומר(ת) דנה איטרנשיונל ...... ומה לא ......מ.י.....מ.י

דניאלה1311

Active member
מנהל
ואוו פפוש - שאפו! אני לא הייתי מצליחה להגיד זאת טוב יותר ובטח חוטפת מלא צרחות ונאצות - כל הכבוד אתה מצורף כחבר כבוד (שלי).

magy

New member
נו, הרמת את כבודך......בסולם

מאסלו...........יפה פפושון...............

למעלה