סטרט אפ

marsala

New member
דרמבוי מה שאתה מבקש

זה ליצור לקסיקון לערכי יין ואלכוהול, כאחד שאוהב לכתוב על יין בעיקר אני יול להגיד לך שהלקסיקון הרזה ביותר על מדף הספרים שלי שעוסק ביין בלבד מונה כארבע מאות עמודים. עכשיו שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בא בגישה שלילית, אלא מציאותית, מרגע שלקחת עליך פרוייקט שכזה אתה מחוייב לכל הערכים, נאמר שאני וצ'ובקה כותבים על יין, נאמר שאנחנו כותבים כחמש מאות ערכים בתור סיפתח, לכל ערך חייבים לכתוב בממוצע שבעים שמונים מילה , כגודל ההודעה הזאת עד עתה (שזה מינימום) אנחו מדברים כאן על ספר דק בן ארבעים אלף מילה . זה כבר חתיחת פרוייקט, ומה עם ערכים ש"פיספסת" וגולשים מזכירים לך ששכחת..? אני מבין שכוונתך ה היא למילון בסיסי, אבל איך תגדיר בסיסי ? מה חשוב להכליל ועל מה אפשר לפסוח? אני לא שולל את הרעיון, רק מנסה לחדד ולהבהיר את המטרה , כך לא נצא מזה מתוסכלים (ועייפים...) מוש

D r a m b u i e

New member
אתה צודק מוש

לכן אנחנו נדבר על משהו בסיסי ביותר, מה גם שלא על כל הגדרה נרחיב בגודל של שבעים שמונים מילה. לדוגמא, הערך קוניאק, יקבל הרצאה של אולי חמש מאות מילה, אבל הערך "טריפל סק" יקבל שורה נוסח : ליקר תפוזים, משמש על פי רוב לקוקטיילים. מותגים ידועים בארץ "קורה, ברדינה, שטוק ובנימינה". סתם דוגמא. אני חושב שאפשר להסתפק בהתחלה במשהו בסביבות מאה ערכים ומקסימום לבנות על זה אחר כך קומות. גם מאה ערכים כאלה, שיהיו כתובים טוב ובתשומת לב, זה משהו די נדיר (בעברית כמובן) לרשת. אותו הדבר ד"א גם לגבי יין. נניח שאתה וצ'ובקה תכתבו, תחליטו על מה צריך להרחיב, ועל מה אפשר לכתוב שורה וחצי. למשל על תהליך ייצור היין אולי שווה להרחיב, אבל בלקסיקון שלנו, אולי על יין קיאנטי לא צריך לכתוב יותר מ : יין שנוצר בחבל קיאנטי שבטוסקנה. עשוי ברובו מזן הסנג'יובזה וכו'... משהו כמו ארבע שורות. מקווה שהעברתי את הכוונה, עם הניסוח הלא מדוייק שלי פה.

סניפטר

New member
אני מוכן להיות אחראי על הטעימות

הרי בכדי לספר על משקה צריך קודם כל להבין אותו . ולשאלה הנישאלת מי יממן את מסעותי בעולם לצורך כתיבה מעמיקה בתחום שאבחר ?

D r a m b u i e

New member
התמלוגים מהמילון

שנכתוב יממנו את הנסיעות שלך, עד אז תעבוד, עצלן!

marsala

New member
אז אני מתחיל.. צ'ואי מה דעתך?

נחלק את ה א' ב' חצי חצי ונדבר במסרים . מוש

Chewbacca

New member
בכיף, כמו שאומרים.

אני יסיים בסופ"ש את המאמר על עמק הרון ונוכל להתחיל לעבוד.

Angel of Chaos

New member
אז אתם רוצים שאלות נפוצות או לא ?

בלי קשר ללקסיקון שלכם יש שאלות שרובן מפגרות ונשאלות פעם בחודש כמו שאמרתי אפשר בקלות למיין אותן ואת גישת הפורום לנושאים הנ"ל

amircn1

New member
כן

יש לי קצת חופש עד המועדי ב' :) מה דעתך שנחלק את זה ?? אני אתחיל לעבוד מהאות א' ועד כ' ואתה תמשיך את היתר... לכל שאלה ניתן קישור לתגובה שעונה עליה

amircn1

New member
גב' טרנר...

לא ידעתי שיש לך זנב
ואגב, אל תברחי, את בהחלט מוזמנת, אני בטוח שאנשים (כולל אני) יוכלו להעזר בך

Benjamin Turner

New member
אמא'לה, עוקבים אחרי ../images/Emo2.gif

, אני אשקול בחיוב (אם כי לא ברור מה יש לזקנה כמוני לחפש בפורום עתודאים
), ואתה אישית מוזמן להיעזר ברסיסים שנותרו ממני בתום שנה ב' מתי שתרצה

amircn1

New member
הממ...

את זאת עם המצלמה הנסתרת כאן
את רואה, יש יתרונות בחפירות בארכיון הפורום
ולי זה מאוד ברור שיש לעתודאים פעורים (לא כמוני חס וכרפס!) המון מה ללמוד ממך אגב, מה את לומדת ?

D r a m b u i e

New member
וואלה, מעודדת זה במקום

יש פונפונים והכל? צ'ובאקה ומוש, אתם סוגרים את הערכים? אני מציע הרחבה על הערך יין, עוד הרחבות יותר קטנות על שאר הדברים שאתם מאמינים שדורש הרחבה, ושורה עד ארבע על ערכים קטנים ופשוטים. עוד שאלה, היתה פה בפורום מומחית לוויסקי, שאפילו נסעה לספרינגבנק. אני מתבייש להגיד ששכחתי את השם שלה, ונדמה לי שהיא נעלמה. אם היא פה, יהיה אחלה אם תיקח על עצמה את הוויסקי.

night mistress

New member
אז אני מתחילה...

תנו לי "יאלללללההההההה" תנו לי "לעבודהההההההההההההההה".. מה קיבלנו? יאללה..בואו נתחיל
>מה זאת אומרת התבלבלתי בתמונה
?<

Moonshadow

New member
אני מוכנה לעזור

אמנם אין לי ידע עד כדי כך מעמיק (מה שלומדים בקורס ברמנים ועוד קצת), אבל על הדברים בסיסיים נראה לי שאוכל לכתוב... אם עדיין צריך, פנה אלי במסרים.

marsala

New member
קלוקלו הייתה בספרינגבנק ואף ביקרה

אצלנו אבל כבר לא נראתה בפורומינו כבר חודשים. אז אמיר ואנג'ל מתקשרים ביניהם על שאלות נפוצות , צ'ואי ואני מתעסקים ביינות.. אז תיכף מתחילים! Mosh

amircn1

New member
ראיתי אותה...

בפורום המקביל (בכינוי אחר כמובן, ואני כמעט בטוח שזאת היא...) אני התחלתי לעבוד וזה ממש לא פשוט, אבל זה מתקדם !

asafusan

New member
אם אתם צריכים עוד קצת עזרה

אני בור עם וארץ בכל הנוגע ליינות, אבל הידע שלי מתרכז בעיקר בויסקי ובליקרים מובחרים. אם אתם רוצים, אני אשמח לעזור.

למעלה