סטרט אפ

D r a m b u i e

New member
סטרט אפ

יושבים פה בפורום טובי מוחות האלכוהול של ישראל. אנשים שאוהבים ומבינים באלכוהול, וחשוב מכך, נהנים לחלוק את זה עם הציבור. מה דעתכם שניצור את מילון המשקאות השלם. נלך משקה משקה, וניתן לו הגדרה, עד שנוכל ליצור מילון שלם של הפורום. כל הוותיקים פה כבר הפסיקו לספור כמה פעמים נכנסים חדשים לפורום עם הודעה נוסח "מישהו שמע על אבסינט'? הוא באמת גורם הזיות? אתם יכולים לספר לי עליו קצת?" בדיוק בשביל הודעות כאלה וגם סתם למען התיעוד, אפשר ליצור מילון, משקה משקה. נשמע לכם? או שאני לבד בעסק?

Jack Daniel

New member
../images/Emo45.gif.........

המילון כהגדרתו צריך להיות בעל הסברים קצרים לכל ערך... ואותם חדשים לא יסתפקו בכך... יגידו לך "דרמבואי...זה נחמד אבל אני רוצה שתרחיב קצת בנושא ותיתן לי כמה מתכונים לקוקטיילים עם המשקה הזה אם אתה כבר כאן...
"

D r a m b u i e

New member
בסדר, פרה פרה

אני מציע לגבש רשימה של משקאות ומותגים, מא' ועד ת"ו (הכוונה היא שלמשל ג'ק דניאלס יקבל ערך, כי הוא משקה כמעט בפני עצמו, ואילו טליסקר, למשל, ייכנס תחת הערך סינגל מולט). ואז פשוט להתחיל להתאים הגדרות ולהעלות את תרומת הפורום לעולם האלכוהול.

katadgi

New member
רעיון מעולה לדעתי

רק שלדעתי צריך לעשות הפרדה בין קוקטיילים למשקאות "נקיים" הצעה לקיטלוג: וודקה ג'ין רום, קסאשה טקילה, מסקל *לכל המשקאות הלבנים פרטים, מאיפה הם צצו מה הייחוד של כל אחד מהם רמות יישון/איכות אפרטיפים דג'סטיפים וויסקי סקוטי (בלנדד, מאלט), אירי, אמריקאי (ברבן/בורבון, טנסי), קנדי ברנדי (קוניאק, ארמניאק, קלבדוס) *כאן צריך הסבר טיפה יותר מפורט מהמשקאות הלבנים כי לכל וויסקי/ברנדי סיפור שלם משלו *גראפה ליקרים, שנאפסים שלכל אחד מאפיין משלו. עכשיו יגיע פירוט על יינות, מכיוון שאין לי הרבה ידע בתחום היינות אני לא אכנס לעניין
ועכשיו יגיע החלק של הקוקטיילים, אשר יקוטלגו על פי הכוס בה הם נמזגים עם התערבות של לימון או בלי וכמובן קוקטיילים קלאסים ובסופו של דבר כבונוס, נוסיף קוקטיילים אישיים
-באמת חבל שהרבה שאלות בסיס ישאלו פה שוב ושוב במקום שהפורום יתמקצע בתחומים עמוקים יותר. ואני לא כ"כ מכיר את חברי הפורום, אך אם יש מישהו שיוכל לחלק את המטלה למספר חברים אז יהיה נוח יותר לכולם. קובי

amircn1

New member
האמת ש...

זה רעיון טוב
מילון משקאות וכמובן שאלות נפוצות ! כדי שכל בחור חדש שייכנס נוכל לצעוק עליו ישר:
"תחפש בשאלות הנפוצות/תבדוק במילון"

Angel of Chaos

New member
בשאלות נפוצות אני יכול לטפל

אפליקציה פשוטה יכולה ללקט כמויות מידע עצומות מהארכיון ולסדר אותו לבד.

D r a m b u i e

New member
אני חושב שבשלב ראשון

משקאות נקיים, בלי קוקטיילים. אולי למעט כמה קלאסיים (מרטיני, מרגריטה, ראסטי וכו'...). בכל אופן יש היענות?

marsala

New member
רעיון טוב אבל נראה לי

שעםקצת ריסרץ' כל אחד יכול לקרוא מגילות על כל דבר ברשת.. אמנם הרבה מהדברים הם באנגלית, איך המצב בעברית? MOSH

Chewbacca

New member
אין כמעט מידע בעברית

עד כמה שאני יודע. ואפשר לעשות גם מילון מונחי יין. זנים שונים איזורים שונים. הנחיות כיצד לקרוא תוויות. וכמובן שגם על בירות.

Jack Daniel

New member
רגע......

אז קודם ניכנס בסוגים (למשל קוניאק, וויסקי) בכלל מה זה... או במותגים ספציפיים...?

D r a m b u i e

New member
חשבתי על

משקאות נקיים, מותגים בודדים, וכמו שצ'ובאקה הציע זני יין, או איזורי יין. לא צריך להיכנס לפירוט ענק, אבל שבנאדם יוכל לדעת למשל שיוהנסברג ריזלינג זה סוג יין לבן קליל ושמרלו אמור להיות יין אדום כבד. מוש, אין ברשת שום מאגר עיברי נוח, מסודר ומקצועי. ועם החברים בפורום אפשר ליצור כזה בלי מאמץ כמעט. מחלקים את ההגדרות בין האנשים ורצים.

amircn1

New member
מה איתן ?

כבודן במקומן מונח... הם מפרטות על כל משקה בצורה מעמיקה ואנחנו רוצים מילון שיסביר בצורה חדה, ברורה, פשטנית ומתומצתת על משקאות שונים אהה, כן, ותשובות לשאלות נפוצות ואולי בכלל, כל הפורום כאן יעבור לפורום המקביל אליו

Benjamin Turner

New member
הממשק של וואלה גרוע ../images/Emo5.gif

אני מוותרת על התענוג
מוש שאל אם אין חומר בעברית ברשת, וצ'ובקה ענה שלא. לכן הזכרתי את הכתבות של גיא. לעניות דעתי, אם מישהו בפורום מבקש מידע על משקה מסוים אפשר פשוט לקשר אותו לכתבה המתאימה, בבחינת "כל המרבה הרי זה משובח". נראה לי שמי שמתענין-ישמח להרחבה. אבל אם בא לכם להכין פרויקט כזה, סבבה, ו

D r a m b u i e

New member
אוקיי

אז עכשיו השאלה היא כזאת. מקובל על כולם לתרום לעניין? אני יכול לחלק משימות במסרים הפרטיים?

Benjamin Turner

New member
רגע, אתה לא כולל אותי בענין, נכון?

לא שאני לא רוצה לעזור, אני פשוט לא מבינה כלום באלכוהול

D r a m b u i e

New member
אם אני אחלק את המשימות

אז חשבתי בעיקר על ותיקי הפורום שאני מכיר : מוש, צ'ובקה, ג'ק דניאלס, סניפטר, אלון, סייטה ושות'. כל אחד בתחומים שבהם הוא מתמחה. אם מישהו אחר רוצה לחלק ומכיר את כולם טוב ממני, אז בכיף.

למעלה