סטרטרה

סטרטרה

מבקשת מידע מכל מי שמכיר את הסטרטרה מניסיון אישי, היות ואנחנו עומדים להתחיל בטיפול ואני קצת חרדה. תודה

עד שיגיבו המכירים את הסטרטרה,

מצרפת לך קישור למדור טיפול תרופתי בספריית הפורום. רדי עד לקישורים המדברים על התרופה, מידע רב ממתין שם (לפי א'-ב')

merav250

New member
נסיום עם סטרטרה

דנה בוקר טוב, לנו יש נסיון של 1.7 חודשים עם הסטרטרה (הבן הקטן החל לקחת סטרטרה כמעט בגיל 6). ממה את חרדה ואיזו מידע תרצי לקבל, פרטי - ונראה שאוכל לעזור לך. לנו התרופה פשוט הצילה את הילד ואת חיי המשפחה שלנו. היום הוא לומד בכיתה ב', מצטיין בלימודיו ונבחן למבחני המחוננות (שלב ב'). מרב

תגובה למירב 250

אני חושבת שכל הסיפור הזה עם הפרעות הקשב,המלחמות עם ביה"ס,עם הילדה,עם האחים שלה,עם סדר היום והשיעורים פשוט שיגע אותי. קחי בחשבון שאני עובדת בתחום שקשור לרפואה ומפחדת מתרופות,אז תביני שהסטרטרה מדאיגה אותי,במיוחד שאין איתה ניסיון עשיר.קראתי קצת על התרופה ועל כל דעה חיובית אני מוצאת אחת שלילית. בכל זאת אנחנו ננסה כי אין ברירה ואני מקווה שזה אולי יעזור.אעדכן בהמשך.תודה.

merav250

New member
נסיון עם סטרטרה

דנה, חשבי שכל תרופות שפותחו ונוסו, לא היה נסיון עשיר ולתת תרופות לילדים שלנו זה לא הדבר הטבעי שהיינו בוחרים עבורם. לנו פשוט הסטימולנטים עשו רע יותר מההפרעה עצמה ולא היתה ברירה אלא להגיע לסטרטרה - והחיים כל כך טובים עימה - פשוט קבלנו את הילד שלנו במתנה. חשוב לזכור במיוחד אם עדיין לא התחלתם בטיפול - שזוהי תרופה שבונה רמה בדם. איני יודעת האם הסבירו לכם שצריך לעלות במינונים בהדרגה ובמשך 3-4 שבועות לא תראו כל תוצאות. אנחנו ב- 10 הימים הראשונים, נתנו לבננו גם ריטלין. אחת הבעיות היא שעד שהתרופה בונה רמה בדם , הילד כאילו לא מקבל טיפול והדבר לא פשוט. אם אתם יכולים, אני ממליצה להתחיל בחופשת הפסח. אנחנו התחלנו באוגוסט, כך שבספטמבר - כבר הילד היה תצחת השפעה של התרופה והיה מצויין. אשמח לעזור בהמשך, מרב

סטרטרה בחופשים ארוכים?

מה קורה למשל בזמן החופש הגדול? אנימתכוונת להתחיל טיפול בימים אלה. שאלתי את הפסיכיאטר שמטפל בנו והוא אמר שלא מפסיקים בכלל בגלל שאחרי הפסקה צריך לבנות הכל מהתחלה. זה הגיוני אבל למה צריך לקחת תרופה במשך חודשיים שאין לימודים,גם מבחינת העלות הכספית. עוד שאלה : ברגע שמפסיקים לקחת סטרטרה תןך כמה זמן השפעתה חולפת?

merav250

New member
סטרטרה בחופשים

דנה היקרה, סטרטרה לא מפסיקים. פשוט כך. מכיון שזהו כדור שבונה רמה בדם, על מנת לרדת מהכדור, גם צריך לעשות זאת בהדרגה. מעבר לכך שההמצאה של טיפול ב- ADHD רק בימי או בשעות בית הספר - היא המצאה ישראלית לחלוטין. הטיפול התרופתי מאפשר את הצלחת הטיפול ההתנהגותי שמשפיע על כלל חיי הילד (מישור חברתי, מישור התנהגותי במשפחה ובכלל). לגבי העלות הכספית - לא אוכל להתווכח איתך. כל אחד עם סדרי העדיפויות שלו. חשבי רק על להוריד ולהעלות את הילד מהתרופה כל פעם שיש חופש גדול או חופש של 3 שבועות - המאמץ ועליות והמורדות פשוט לא שווים את זה. אנחנו כבר 1.7 שנים על התרופה ללא הפסקה - גם לא בחופשים והכל פשוט טוב. מרב

המצאה ישראלית...

משום מה מזכירים בפורום הזה שהפסקת מתן תרופות בסופי שבוע היא המצאה ישראלית אולם לא כך היא... כנראה שכולם מצטטים את אותו מקור וכנראה שזה הזמן להפסיק. Some doctors recommend stopping treatment with methylphenidate during times when the child is not under stress, such as on weekends. ישנם עוד מספר רב של מקורות המציינים הפסקה בסופי שבוע.

zivadina

New member
הפסקה בסופי שבוע

לפני כשנה, ד"ר מנור דווחה לנו על כנס שהשתתפה בו בחו"ל. (היא משתתפת בכנסים בינלאומיים לעתים קרובות). בדווח ההוא, היא כתבה שהמשתתפים התפלאו לשמוע שבישראל לא נותנים טיפול תרופתי בחופשים מן הלימודים. בכל אופן, כמובן שההפסקות היזומות האלה מתאימות לתרופות כמו ריטלין, אשר מתחילות לעבוד תוך חצי שעה עד שעה. תרופות כמו סטרטרה, שמצריכות בניית רמה בדם, ואת ההשפעה רואים רק לאחר כ-3 שבועות, לא מתאימות להפסקות כאלו.

דנה יקרה,

הרשי לי גם להצטרף למערך התומך והמאמין בתרופה סטרטרה, בני בן העשר נוטל את התרופה כשמונה חודשים וגם עבורינו השינוי שחל בו היה מבורך, כפי שכתבה מירב על ילדה, גם בני לא הגיב טוב לריטלין והתגובות לריטלין היו אפילו גרועות יותר ממה שהיה ללא טיפול, יש כ-15 אחוז לערך של ילדים באוכלוסיה שלא מגיבים טוב לממריצים, ולכן התחלנו את הטיפול בסטרטרה, כמו שמנהלת בית הספר בו הוא לומד אמרה "קיבלנו ילד סוכריה" אכן, הוא רגוע, קשוב ומרוכז, תלמיד מצטיין, לוקח חלק בחוגי מחוננים, כל בעיית האגרסיות שלו נעלמה לחלוטין ורק היופי שבו והיכולות המדהימות שלו פורצות החוצה. סטרטה נוטלים כל השנה גם בחגים וחופשים, אצלינו היא הגיעה להשפעה מקסימלית אחרי חמישה שבועות, כך שיש להתאזר בסבלנות, גם בזמן שהתרופה מתחילה כבר להשפיע יש לקחת בחשבון שחלק מההתנהגויות הן כבר נרכשות ולכן יש ללמד אותו התנהגות נאותה מהי, אני מזכירה שיש לעשות בדיקות דם לתפקודי כבד פעם בשנה, לאור המחקרים האחרונים שהתריעו על אפשרות לבעיות בתפקודי כבד. מקווה שהארתי את עייניך ולו במעט, שלך, גוונים

למעלה