סטרטה!

Rincewind

New member
סטרטה!

א. סיימתי לקרוא! ב. מה זה לכל הרוחות STRATA?! ג. מיום ליום אני חושב שג'וש קירבי פשוט מנותק לחלוטין מהתיאורים שבספר בציורים שלו. יש אישה? מצויין, בואו נצייר כוסית על בת 20 (למרות שהדמות בת 500). יש חייזר? מצויין, בואו נצייר גוש ענק וירוק! (למרות שהחייזר מתואר כדומה ליצור אנושי ומאוד רזה). יש דוב לבן? נצייר דוב חום! וזה קורה גם בכל ספרי הדיסק! ד. הספר מתואר כספר שבו פראצ'י בוחן לראשונה את הרעיון של עולם הדיסק, וזה אכן כך- בקווים כלליים, בלי ספוילרים, הספר עוסק בחברה שמייצרת פלנטות, על כל קווי הנוף, המאובנים וכו' (מישהו אמר מדריך הטרמפיסט?). מנהלת בכירה בחברה יוצאת להרפתקה בחלל עקב ממצא מוזר וחריג - פלנטה שטוחה שנראית בדיוק כמו כדור הארץ, שמפרה את כל חוקי ההיגיון והפיסיקה. אחלה בחלה. יש שם כמה רעיונות מגניבים שחבל שלא עברו גם לעולמדיסק. ה. בכלל שמתי לב שבספרים המוקדמים של פראצ'ט, בייחוד סטרטה וצדה האפל של השמש, הוא מעלה לחיים כל מיני רעיונות ותיאוריות שנראה שהתבשלו לו הרבה זמן בראש. נראה שיותר חשוב לו להעביר את הרעיונות האלה מאשר ליצור עלילה רציפה של ממש. אבל בכל זאת הספר מאוד מהנה. קצת מוזר לקרוא מד"ב של פראצ'ט, ואני שמח שהוא עבר לפנטזיה. למרות שכמה אנשים אמרו שהוא משעמם, אני ממליץ עליו מאוד, ושוב, לו רק בגלל הרעיונות המעניינים שהוא מעלה. ו. וסוף סוף הובא ביאור לשם הפונדק המפורסם באנק-מורפורק, התוף השבור. גם בסטרטה מוזכר פונדק כזה. The bar was called The broken drum. "why?" she asked the kung behind the bar. "You can't beat it."

Spirite

New member
../images/Emo6.gif

א. כל הכבוד לך ב. אין לי מושג ג. צודק. ד. זה לא קצת ספוילר למי שלא קרא? ה. לא קראתי את הספרים- אין לי דעה בעניין, אבל תמיד מעניין לדעת. עכשיו אני עסוקה בלקנא במי שיש לו את כל הספרים.

Rincewind

New member
זה לא ספוילר...

זה לא נותן יותר מידע ממה שכתוב בכריכה האחורית

The Mad Hatter

New member
אז כדאי לקנות את הספר?

כי ראיתי אותו כמה פעמים בסטימצקי והתלבטתי, כי הצד האפל של השמש לא ממש נראה לי. אני פחות אוהבת מד"ב, ופראצ'ט כותב מד"ב זה מוזר מידי בשבילי. אוו, ואתה צודק לגמרי בקשר לקירבי ז"ל (תמיד כעסתי עליו על זה שהוא צייר את סתמרוח כמו קשיש בן 8000 או משהו ואת גראני כמו צימוק מקומט {למרות שכתבו במפורש בספר שיש לה פנים חלקות..!}) אבל אני אתגעגע לצבעוניות של הכריכות שלו...זה בהחלט מייחד את המראה של הספרים וגם מקל על אנשים למצוא אותם בספריות. טוב, זה לא העניין. אז מזל טוב על סיום הספר, ו..אה, זהו. :)

Rincewind

New member
לדעתי הוא טוב יותר מ-TDSOTS

אבל אם ממש לא אהבת אותו, אז לא תאהבי גם את STRATA. וגם: גיליתי מה זה אומר! ע"פ מורפיקס: strata noun שִׁכְבָה, רֹבֶד וופי דו!

Athaclena

New member
רציתי להגיד לך באמת

א. מה זה סטראטה. כי אני יודעת מה זה. ב. לך תחפש במילון אבל אתה לא צריך אותי בשביל זה, אז לא נורא. ואני לא מסכימה איתך ומעדיפה את הצד האפל של השמש. נה לך! אמנם את סטראטה אין לי בבית ואת הצד האפל יש אבל בכל זאת הצד האפל יותר בוגר והגיוני לדעתי. ויש בו חייזרים שווים (אני חייבת לשים אחד מהם בחתימה שלי! איך לא חשבתי על זה עד היום!?! אולי את הKreapii?) ואוף איתך, טרילוגיית הנומים היא מד"ב, ובהחלט טוב. די לרדת על מד"ב של טרי! וכן, זה מד"ב. כי ככה.

Rincewind

New member
הנומים?!?!?! מד"ב?!?!!?

(מה שנקרא אובר-ריאקשן). הייתי אומר שאנשים קטנים שחיים מתחת לרצפה הם די פנטזיה...

Athaclena

New member
אנשים, לא משנה באיזה צורה הם,

שמגיעים מפלנטה אחרת בחללית - זה מד"ב. באמת. זה שבמקרה (או שלא) הם מאוד דומים לרעיון האנושי שנקרא נומים זה פשוט לא קשור. בחיאת, הם חייזרים! אולי קטנים ודמויי אנוש, אבל חייזרים ב-100 אחוז.

TheBursar

New member
../images/Emo58.gifאנשים קטנים שחיים מתחת

לריצפה, מחזיקים מחשב רב עוצמה יותר מכל מחשב אנושי, הגיעו לפני 15000 שנה לכדוה"א ולימדו את בני האדם את יסודות החקלאות... אה כן ומחפשים את החללית שלהם.... well, sound like SCI-Fi 2 me

TheBursar

New member
אה!

א. מזל"ט ב. כמו שציינת בסוף - שכבה/רבד ג. ג'וש קירבי פשוט צייר את מה שהתחשק לו ואם היה קשר בין הספר לכריכה הוא היה מקרי לחלוטין אבל הן עדיין מוצלחות במיוחד ד. לא קראתי את הספר כי עוד לא מצאתי אותו לרכישה באילת אבל הוא נמצא ברשימת ההזמנות הבלתי נגמרת מאמזון UK. אבל לפני שהיא תצא לפועל יש לי עוד כמה ספרים שנמצאים בהמתנה לקריאה ה. אם אתה אומר... אני לא ממש שמתי לב לעניין חוץ מההתקדמות של עולם הדיסק והתפתחות העולם עצמו על יצוריו, עריו, אליו וסתם הצב. ו. אם אני לא טועה השם הוא The Munded Drum... לא?

Athaclena

New member
בהתחלה שבור, אח"כ מתוקן... או להיפך

מה שכן, בזכות זה אני גרה ברחוב פראצ'טי למהדרין: רח' התוף! בהעדר רחובות כמו אורנג אוטן, XXXX, אנק מורפורק או מוות אני חושבת שזה בהחלט מכובד.

TheBursar

New member
חבל... אני מקווה שיום יבוא

וימצא מקום שייקרא "משעול XXXX"

ויימס

New member
אכן קודם שבור, ואז אחרי שמתקנים

אותו מהשריפה באדיבות הביטוח של זוגפרח- מתוקן. באמת הרחוב שלך מגניב. אבל בטוח יש סמטת האוהבים איפה שהוא!

למעלה