סטרואידים

Bogen2

New member
סטרואידים

1.כלבי בן ה-15 מקבל מזה כ-3 חודשים HIP AND JOINT בשל קשיים בקימה, ורביצה, ועלייה וירידה במדרגות. הוא מסתובב הרבה בחוסר שקט, עד שמתיישב באי נוחות. לא ניכר שיפור משמעותי עם הכדורים, והוטרינר המליץ על סטרואידים. קצת חוששת. האם ההשפעה באמת ניכרת כל-כך ומקלה לטובה? ומה המחיר הבריאותי ארוך הטווח? יש לציין שבצעדיו המוגזמים יש חשד לבעייה נוירוטית מסויימת. 2.בשל גידולים חשודים (ליד העין ובפי הטבעת), הומלץ לי להרדימו לשם ביופסיה (ובאותה הזדמנות סירוס כמניעה לבעיות עתידיות-לצערי לא סורס בהיותו צעיר<<<) חוששת מהרדמה< האם צילומים עשויים להצביע על אופי הגידול-ובוודאי על גודלו?! והאם בכלל קיים טיפול? או שבמצבו עדיף לחסוך ממנו כל התערבות כירורגית מענה? תודה על התייחסותך!

שאלה קשה

יש כמה אפשרויות לטיפול נגד כאבים, ואני לא יודע מה הכלב מקבל כעת. האם אובחנו בעיות פרקים ? אני מבין זאת מתוך השאלה, אך לא נאמר במפורש. אני אישית לא חסיד של סטרואידים, ומעדיף לנסות אופציות אחרות, ויש יותר מכדור אחד נגד כאבים. לפני שמיציתי אוותם לא אתן סטרואידים. בודאי שאם הכלב מקבל סטרואידים אין עניין לנתח אותו במקביל - הדבר פוגע בהחלמה. בכלב כל כך מבוגר השאלה של נזק לטווח ארוך קצת מתגמדת, אך אני עדיין חושש מנזקים לטווח הקצר. לגבי הגידולים - יש לשקול היטב את התועלת בהסרה, והאם הדבר יאריך את חיי הכלב או ישפר את איכותם. גם כאן צריך לראות את הכלב ולשקול היטב את התנאים. לצורך ביופסיה בלבד, אפשר לחשוב על עבודה בשלבים: 1. אספירציה - פעולה פשוטה שאינה כרוכה בהרדמה, ומקרבת אותנו לאבחנה לעיתים קרובות. כאן לוקחים "דגימת תאים" באמצעות דיקור במחט, אופי התאים עשוי לרמז על הגידול, אך לא תמיד. רופאים לא פעם מדלגים על השלב החיוני הזה, כדי לחסוך לבעלים כסף. כאן זו דוגמא טובה למקרה בו את יכולה להפסיד מזה רק כסף (עלות הבדיקה), אבל לצמצם סיכון לכלב. 2. ביופסיה בהרדמה מקומית. תחת טשטוש נותנים הרדמה מקומית, וניתן לקחת חתיכה מהגידול ולשלוח למעבדה. היתרון הגדול הוא שלא מרדימים את הכלב הרדמה מלאה, ועדיין יש סיכויים טובים להגיע לאבחנה של אופי הגידול. החסרון - במידה ותוצאות הביופסיה מעידות על גידול המחייב הסרה - יש לנתח אותו שוב. בכלב כל כך מבוגר הייתי ממליץ להתחיל ב- 1, אם זה לא יקדם אותנו לעבור ל-2. ניתוח בהרדמה מלאה, כולל סירוס, יכולים להישמר לאחר האבחון.

למעלה