סטרואידים

sheli6220

New member
סטרואידים

היי חדשה פה נעים מאוד שלי..
יש לי כלבה מקסימה בת שנה וחצי מסוג שיצו, כשקיבלתי אותה מחברה היא היתה בת חצי שנה והתגרדה כל הזמן בכל הגוף וגם סבלה מדלקות חוזרות ונשנות באזניים, הוצאתי המון כסף אצל הוטרינר עד שהבנו שהיא כנראה אלרגית למשהו, הוטרינר המליץ לי לנסות לעבור לאוכל היפואלרגני ועם זאת הסביר שאם היא תיגע באוכל אחר בנוסף להיפואלרגני זה לא יהיה אפקטיבי, מיד שללתי את האוכל ההפואלרגני כ הבנתי שזו מלחמה שאין לה סיכוי, הכלבה שלי היא סופר חזירה! כל דבר היא אוכלת.
בסופו של דבר אחרי הרבה כסף שנשפך שם הוחלט לנסות כדורים שנקראים פרדניזון, הוטרינר הסביר לי שמדובר בסטרואידים ושזה לא בריא אבל כרגע נראה שזה הדבר היחיד שיעזור לה, כבר שנה היא לוקחת את הכדורים האלה במינון של חצי כל יום (2.5 מ"ג), ניסיתי להוריד ל 1/4 כדור אבל זה לא היה מספיק אפקטיבי. הרופא הסביר לי שזה מוריד את תוחלת החיים שלה אבל אני מעדיפה שתחיה קצת פחות אבל שתיחיה טוב! זה סיוט להתגרד כל הזמן ובכל הגוף ודלקת באזניים כל הזמן וטיפות אזניים שהיא שונאת לשים. אז קודם כל השאלה שלי אם אולי יש פיתרון אחר? ועד כמה הכדורים האלה לא בריאים..?

sapirdvm

New member
אלרגיה זה לא פשוט

הי שלי
אכן נשמע שהווטרינר שלך עלה על הבעיה-אלרגיה.
עכשיו יש כמה דברים שניתן לעשות:
1. לנסות ולאבחן למה היא אלרגית. החשיבות של זה היא בעיקר טיפולית ומעט מניעתית. היתה לי כלבה שהיתה אלרגית לפריחה של הדשא. לכן לא עלתה על דשא, וכשעלתה ופרחה, קיבלה טיפול סטרואידי שהפסיק את הפריחה והיא היתה שבה לעצמה מהר.טיפולית: יש, בתחום האלרגיה, תהליך ריפוי שנקרא אימונותרפיה. בתהליך הזה אנחנו מנסים 'לחסן' את הגוף נגד גורם האלרגיה (אלרגן) שגורם לו לתופעות כגון הגרוד. האבחון נעשה בעיקר בארה"ב. שולחים דם למעבדה ומקבלים תוך כשבועיים תשובה מפורטת לאלו אלרגנים הכלבה שלך רגישה. כאן את שוב בצומת החלטה: לנסות אימונותרפיה או להחליט שאת מנסה להימנע מחלק מהאלרגנים. הבעה שמרבית הכלבים יוצאים רגישים לקרדית האבק, לעובשים, לאבקנים-אלרגנים שקשה להימנע מהם אך ניתן לנסות אימונותרפיה. ההצלחה של אימונותרפיה היא כ60%. כלומר, כשליש מהכלבים לא מגיבים כלל לטיפול ונשארים מתגרדים, כשליש משתפרים ושליש מחלימים ואינם מתגרדים בתגובה לאלרגן. באיזור המרכז יש רופא המתמחה בבעיות עור בכלבים וחתולים ועושה את הבדיקות הללו מול המעבדה בארה"ב שמו ד"ר אילן סקורינסקי מנווה מונוסון. יש וטרינרים שעובדים ישירות מול המעבדה האמריקאית בעצמם
2. לנסות, בלי לאבחן מהו המקור לאלרגיה, לטפל.
נושא המזון יכול להיות קריטי. אני מבין את מה שאת אומרת על זה שהיא 'חזירה', אבל תחשבי על סיטואציה שנגיד (טפו טפו טפו) היא חולה בסרטן ורק סוג מזון מסוים יציל אותה-לא היית מנסה?
מכיוון שאלרגיה היא תופעה שיכולה להיות מושפעת ממספר גורמים, אנחנו מנסים להסיר את מקסימום הגורמים הידועים שיכולים להיות אלרגנים. מציע לך לעשות מאמץ בנושא, לתת חודשיים מזון היפואלרגני (רק מחברה ידועה ורק מוכרז שכזה). יש כיום אפילו חטיפים היפואלרגנים, כך שהחיים יכולים לחייך גם לכלב אלרגי.
טיפול תרופתי: צדק הווטרינר שלך בקשר לסטרואידים. אנחנו מנסים לצמצם את השימוש בהם כי בטיפול ארוך אנחנו יכולים לגרום לבעיות כגון סוכרת, כגון קושינג, שינויי לחץ דם, ירידה במערכת החיסון ועוד. כשאין ברירה אז אין ברירה. מציע לך לנסות גם אנטי היסטמינים. אומנם רק כ35% מהכלבים מגיבים להם, אך יש כ3-4 סוגים שכדאי לנסות אותם: מנסים כל כדור לשבועיים ומתרשמים מהאפקט שלו. אם את מרוצה מהאפקט של הכדור את יכולה להחליט להישאר איתו ולא לנסות אחרים.כדאי לנסות את האנטיהיסטמינים רק כשהיא כבר לא מתגרדת, וכמובן בלי סטרואידים.
3. רחצות: במידה והווטרינר שלך חושד שמדובר ב'אטופי', שאלו אלרגנים שנשאפים דרך דרכי הנשימה, או נספגים דרך העור, הרי שרחצות-רק עם מיים-תכופות יכולות לעזור. יש כיום סוגי שמפו שמרגיע את העור, כך שבגרוד קל תראו הטבה בטיפול שכזה.

הכלל שלי הוא 'גרוד נסבל': מותר לכלב להתגרד מדי פעם, אבל זה צריך להיות גרוד שלא מוריד ופוגע באיכות חייו או איכות חיי הבעלים-שגם מאד חשוב בטיפול שכזה שכפי שהתרשמת הוא מורכב ולפעמים מתסכל.
בהצלחה רבה, אל תתיאשי, כי אלרגיה אומנם קשה לריפוי אך היא ברת טיפול שיתן לכלבתך איכות חיים טובה.

sheli6220

New member
תודה קודם כל..

אני מבינה שוב תודה קודם כל על התשובה המושקעת.. ומה בעניין עלויות? פחות או יותר? לשלוח דם לארהב נשמע לי נורא יקר.. היא סוחטת אותי הכלבה הזאת חח

sapirdvm

New member
מציע לך

להתעניין בנושא העלויות מול הווטרינר המטפל. כל אחד והמחירים שלו.

למעלה