יש סוגים שונים של סטרואידים
ויש נטיה להתבלבל... רוב הסטרואידים שבמשחות (ואני לא זוכרת כרגע מה יש במשחה הספציפית שהזכרת אבל מופירוסין אנט' נהדרת במשחה לזיהומי עור) הם לא הורמונים מיניים!!! הם סטרואידים מהסוג שקרוב יותר לקורטיזול , כמו אלו שנותנים לטיפולים באלרגיה. רוב משחות העור הסטנדרטיות מכילות שליבו של אנט' , אנטי פטריתי ומינון קטן של סטרואידים (זה גם ההרכב בגדול של הדקטקורט למיטב זכרוני) - למה הסטרואידים? כי זה מוריד את רמת הגירוד (מה שקורה בדלקות שטחיות ואלרגיות). לדעתי ממש אין נזק בשימוש מקומי לזמן מוגבל במשחות האלו. בשימוש ארוך טווח (חודשים) זה כן משנה, כי כן יש ספיגה מסוימת מהעור לשאר המע' וכל במתן ארוך טווח במשחה כן יכולות להות השפעות. למה לא סטרואידים לטווח ארוך? כי כמו לכל דבר יש + ויש - ויש ת"ל נלוות כמו כל חומר.. אנשים שלוקחים סטרואידים (ושוב, אני לא מדברת על הסטרואידים המיניים כגון טוסטסטרון, פרוגסטרון אסטרוגן ונגזרותיהם- שזה בעצם אחד של השני) מ"משפחת" (סליחה, לא מוצאת מילה לא מקצועית טובה יותר כרגע) הקורטיזולים, סובלים משתיה והשתנה מוגברת, תאבון מוגבר, נטיה להשמנה ומצבי סמי -"קושינג" שזו מחלה בה יש עודף של יצור מהסטרואידים הנ"ל. (השמנה באזור הבטן והכתפיים ועוד כל מיני דברים אופיניים) והכי חשוב- סטרואידים מדכאים את מע' החיסון במינונים גבוהים ולאורך זמן (לכן נותנים אותם במחלות אוטואימוניות) בקיצור, 2 שניות מאוד קטנות וכלליות על סטרואידים, אבל לפי מה שאת מתארת המקרה שלכם רחוק מאוד מלהיות "מתן סטרואידים" ואני בטוחה שגם אם תדברי עם מי שלוקח סטרואידים בזמן התקף אסטמה ובאותו רגע זה מציל את חייו, הוא יגיד לך שלפעמים עדיף תופעות לואי (ת"ל) על איבוד חיים... כל מקרה לגופו.