סטרואידים

אמא10000

New member
סטרואידים

אני יודעת שסטרואידים מאד מאד לא מומלץ. מישהי יודעת למה? ועכשיו לשאלה שממנה הכל התחיל.. לבת שלי יש כנראה פיטריה על השוק, ברגל. הרופא אמר שזה נראה כמו פיטריה ואולי אפילו יש גם זיהום
והטיפול - דקדקורט (משחה עם קצת סטרואידים) ואם אין שיפור, להוסיף מופירוסין (משחה עם קצת אנטיביוטיקה). מכאן התחלנו לחשוב למה אומרים שסטרואידים זה כ"כ לא טוב. לא מדובר על כדורים אלא על משחה (אולי שימוש בסטרואידים כמשחה זה פחות קריטי?). מה דעתכן?

P U M M A

New member
GSE - למהול מעט עם מים ולמרוח מספר פעמים

על המקום זה מחטא את המקום ומטפל בפטריות אפשר לרכוש בחנויות טבי (כמה שאני ממליצה ......רק שלא ישמע שאני מפרסמת ומרוויחה משהו מזה!)

למיטב הבנתי הסטרואידים קשורים להורמון הגברי

(טסטוסטרון). הבעיה איתם היא כמות תופעות הלוואי העצומה והמפחידה. אבל - יש אבל גדול - (שוב, למיטב הבנתי) אם השימוש בסטרואידים הוא חד פעמי ובאופן מפוקח - זה לא נורא. לאיתמר יש אסטמה של העור, והיה שלב שהרמנו ידיים, הלכנו לרופא והוא נתן לנו סטרואידים. ולמרות שהיינו צריכים למרוח לעיתים קרובות, הוא הרגיע אותנו שאם מורחים על איזורים קטנים יחסית, ונגיד - יומיים פעם בשבועיים, זה לא כל כך נורא. אני עדיין מעדיפה לא למרוח כלל, ולא בטוחה שזה בסדר גם יומיים פעם בשבועיים, אבל זה מה שהוא אמר לנו.

noamk1

New member
יש סוגים שונים של סטרואידים

ויש נטיה להתבלבל... רוב הסטרואידים שבמשחות (ואני לא זוכרת כרגע מה יש במשחה הספציפית שהזכרת אבל מופירוסין אנט' נהדרת במשחה לזיהומי עור) הם לא הורמונים מיניים!!! הם סטרואידים מהסוג שקרוב יותר לקורטיזול , כמו אלו שנותנים לטיפולים באלרגיה. רוב משחות העור הסטנדרטיות מכילות שליבו של אנט' , אנטי פטריתי ומינון קטן של סטרואידים (זה גם ההרכב בגדול של הדקטקורט למיטב זכרוני) - למה הסטרואידים? כי זה מוריד את רמת הגירוד (מה שקורה בדלקות שטחיות ואלרגיות). לדעתי ממש אין נזק בשימוש מקומי לזמן מוגבל במשחות האלו. בשימוש ארוך טווח (חודשים) זה כן משנה, כי כן יש ספיגה מסוימת מהעור לשאר המע' וכל במתן ארוך טווח במשחה כן יכולות להות השפעות. למה לא סטרואידים לטווח ארוך? כי כמו לכל דבר יש + ויש - ויש ת"ל נלוות כמו כל חומר.. אנשים שלוקחים סטרואידים (ושוב, אני לא מדברת על הסטרואידים המיניים כגון טוסטסטרון, פרוגסטרון אסטרוגן ונגזרותיהם- שזה בעצם אחד של השני) מ"משפחת" (סליחה, לא מוצאת מילה לא מקצועית טובה יותר כרגע) הקורטיזולים, סובלים משתיה והשתנה מוגברת, תאבון מוגבר, נטיה להשמנה ומצבי סמי -"קושינג" שזו מחלה בה יש עודף של יצור מהסטרואידים הנ"ל. (השמנה באזור הבטן והכתפיים ועוד כל מיני דברים אופיניים) והכי חשוב- סטרואידים מדכאים את מע' החיסון במינונים גבוהים ולאורך זמן (לכן נותנים אותם במחלות אוטואימוניות) בקיצור, 2 שניות מאוד קטנות וכלליות על סטרואידים, אבל לפי מה שאת מתארת המקרה שלכם רחוק מאוד מלהיות "מתן סטרואידים" ואני בטוחה שגם אם תדברי עם מי שלוקח סטרואידים בזמן התקף אסטמה ובאותו רגע זה מציל את חייו, הוא יגיד לך שלפעמים עדיף תופעות לואי (ת"ל) על איבוד חיים... כל מקרה לגופו.

dido81

New member
מסכימה כמעט עם הכל

למעט דבר אחד קטן, ע"פ המרצה שלי לאנדוקרינולוגיה בסטרואידים אין באמת דבר כזה "מתן מקומי", בגלל המבנה הכימי שלהם הם נספגים מאד מאד בקלות, וגם במריחה על העור הם יכולים להספג ולהגיע לדם. מה שכן, אם המינון הוא נמוך והשימוש הוא זמני בלבד, אז תופעות הלוואי באמת זניחות, והתועלת שלהם עולה על הנזק. עוד בעיה בסטרואידים היא שהאפקט המיידי שלהם הוא נוגד דלקת, כלומר מוריד את הגרד והאדמומיות שנוצרה במקום, אבל הם לא באמת נלחמים בגורם הדלקת. התוצאה היא שלעיתים הבעיה חוזרת ברגע שמפסיקים למרוח את המשחה, ולכן חשוב לשים לב, ולהשתדל לא להשתמש במשחות האלו לטווח ארוך.

lemrac

New member
עוד בעיה עם סטרואידים לטווח ארוך

הם מדכאים את פעילות הבלוטה שמייצרת קורטיזול בגוף, ולכן אם מפסיקים את השימוש בבת אחת יכול להיווצר חוסר קריטי בקורטיזול, שיכול לגרום לירידת לחץ דם עד איבוד הכרה. לא בטוחה שזה רלוונטי למשחות, ובטח שלא לשימוש חד פעמי, אבל נראה לי חשוב לדעת אם כבר מדברים על סטרואידים...

noamk1

New member
זו אחת הסיבות שלא לוקחים סטרואידים בלי ליווי

כי באמת אסור בתחלית האיסור להפסיק בבת אחת (וזה נכון כמעט לכל הורמון חיצוני שלוקחים אלא אם כן לוקחים אותו מראש בגלל חסר כמו אלטרוקסין) אלא עושים tapering של התרופה, אלא אם כן באתמ לקחת אותה זמן קצר ולא באופן שכבר נחשב כרוני. כמו כן כל מה שכתבתי זה באמת 2 שניות קצרות על סטרואידים בלי להכנס לכל הת"ל ואיך וכמה ולמה אלא בהתאם לשאלה שנשאלה. סתם חלב לי לפעמים שיוצא "שם רע" למשהו בלי להבין אפילו קצת על מה מדובר באמת.

דלקות עור יכולות לנבוע מפטריה, אלרגיה, ויכולו

ת לשלב את שתיהן. הטיפול באותן תחלואים רב והוא כולל: קרמים, משחות, תחליב, תרחיץ ועוד.. בחלק מהמשחות יש סטרואידים- קורטיזון. התפקיד של המשחה( קורטיזון) היא לעקב את התהליך הדלקת על ידי שני מנגנונים עיקריים: 1. כיווץ כלי הדם שבעקבותיו מופרשים החלבונים מעוררי הדלקת. 2. עצירת התפתחותם של הגורמים מעוררי הדלקת בשלבים ראשונים. הסימפטומים של הדלקת גורמים לחוסר נוחות, גרד, כאב, עיקצוץ ועוד. הפרדוקס בשימוש במשחה סטרואידית היא שהיא עלולה לטפל בתופעה העורית הדלקתית אך אינה מטפלת בגורם המזהם שכעת יכול לפעול ולהתרבות כאשר נפסיק את הטיפול במשחה.לכן בהרבה פעמים כאשר מורחים משחה סטרואידית על זיהום פטרייתי, כעבור כמה ימים חל שיפור במצב העור עד כדי החלמה אך כאשר מפסיקים למרוח את המשחה מתפרצת הפיטריה בדרגה חמורה יותר. היום אפשר לראות במרבית המשחות למשל בהידרו אגיסטן שילוב של טיפול בדלקת העור המערבת זיהום פטרייתי, וכן הוראות מהרופא למרוח 2 משחות האחת עם סטרואידים לדלקת והשניה משחה לפטרייה. הטיפול במשחה בהתאם לסוג המחלה, הפצע העורי שיכול להיות לח, מפריש או יבש מאוד. יש משחות עם ריכוזים שונים של סטרואידים אחוזים בודדים לכדי יותר. רק רופא יכול להמליץ על טיפול. ועדיף רופא עור. משחות עם רכיבים חלשים של סטרואידים- קורטיזון 10, הידרואגיסטן, אפלומיצין, תריאולון, פוליקוטן, טבע קוטאן. בינונים- יומובט, טופיסילן, דרמקומבין. חזקים- בטאקורטאן, דרמלר. ויש עוד ברשימה חזקים יותר. החומר הוא רב מאוד על סטרואידים בעיקר בשימוש ברפואת העור!! גם אני כרגע מתמודדת עם אלרגיה/ פטריה שיש לקטנה שלי בטוסיק עם התפרצות מעלה לבטן ולגב,
ניסיתי רק את ההידרואגיסטאן שעוזר לה אך לא מצליח לחסל את הנגע העורי, אנחנו בבדיקות אצל אלרגולוג. בהצלחה,

שמוש במשחות עוריות מכילות סטרואידים

מידת הספיגה של סטורואידים בשימוש מקומי במשחות היא זניחה ולכן כל שנכתב לגבי תופעות לוואי של הסטרואידים והצורך בירידה הדרגתית במינון (tapering) אינה רלוונטית. משחות המכילות סטרואידים אכן יכולות לתת הקלה מהירה ומשמעותית בסוגים שונים של גירויים עוריים. עם זאת, שימוש ממושך או מרובה עלול להזיק. באיזה מובן? כאשר מופיעה בילד פריחה או מחלה עורית, זה בדר"כ ביטוי לחוסר איזון או חולשה של איברים עמוקים יותר (בעיקר הריאות, לפי הרפואה הסינית). העור הוא הביטוי השטחי לבעיה - דרכו של הילד להוציא את הבעיה החוצה. כאשר אנו משתמשים במשחה סטרואידלית אנו מדכאים את הפעולה הזו וגורמים לבעיה לחדור עמוק יותר אל הגוף. כך, יש ילדים רבים הסובלים מ- atopic dermatitis, ואשר מפתחים, לאחר מס' שנים של שימוש מרובה במשחות סטרואידליות, אסטמה. זו הסיבה שבשלה כדאי לנסות ולטפל בבעיות מסוג זה ברפואה המשלימה. באמצעות הכלים של הרפואה המשלימה ניתן להבין את שורש הבעיה - המתבטאת בעור, ולטפל בו, ובכך לההימנע או לפחות לצמצם באופן ניכר את הצורך בשימוש במשחות המכילות סטרואידים. הפתרון, אם כן, הוא משולב: שימוש ברפואה משלימה - רפואה סינית או הומיאופתיה לטיפול בבעיה העמוקה ושימוש במשחות רק בהתפרצויות חמורות להשגת הקלה מהירה. ערב טוב לכולן, גלי

גלי אני חולקת על תשובתך בכמה נושאים:

1. משחות אכן מכילות סטרואידים ואולי תופעות הלוואי זניחות אך האם מישהו בדק מהו שימוש מרובה או זניח? האם שימוש כשבוע למשחה בטוסיק נחשב הרבה? מעט? את מציינת כי לילדים עם אטופיק דרמטיטיס נותנים משחות עם סטרואידים, מי כמוך יודעת כמוני כי אטופיק זו מחלה שחוזרת על עצמה פעמים רבות ולפעמים לאורך שנים. האם שימוש כאן במשחה נחשב להרבה? כמה פעמים צריך למרוח על הגוף על מנת שיהיה נזק? אני חושבת שבמקרים כאלה הדבר לא נבדק, וחבל. אני מסכימה איתך כי שימוש במשחה במקרים קשים וחמורים הוא הכרחי בשילוב משחות אחרות למשל לחברת מדיליין יש מוצרים העשויים משיבולת שועל שהם נהדרים לעור, גם למורז יש משחות מצויינות לעור. 2. העור אמנם שייך לאיבר הריאות אך הרקמות הריריות שייכות לכבד. האפידרמיס העמוק של העור שייך גם לריקמה זו ולכן גם לחוסר איזון בכבד. הרבה פעמים כאשר מגיע ילד עם אטופיק דרמטיטיס הריאות שלו בסדר גמור ואין שום פגיעה לעומת הכבד שנמצא בחוסר איזון.( מחיסונים, תזונה לא נכונה, שימוש בתרופות וכו..) השימוש במשחה עם הסטרואידים אינו עוזר לבעייה והיא חוזרת ומופיעה בעור, הטיפול אינו גורם לבעיה לחדור פנימה אלא הטיפול הלא נכון והחוסר טיפול בשלבים הראשונים למחלה גורם לה לחדור עמוק לריאות, מעיים, רחם בבנות. גם פה האבחנה היא חוסר איזון בכבד שהרי גם הסימפונות, רירית המעי ורירית הרחם שייכות לכבד. ואכן מסכימה איתך כי הטיפול הינו משולב רפואה רגילה עם רפואה סינית ואז התוצאות טובות, מהירות וגורמות להוציא את המחלה החוצה מהגוף בכלל.

../images/Emo207.gif חררה - מה עושים?

לקטנה (שנה ו-4 חודשים) יש חררה על אחת הרגליים , מאחורי הברך. זה התחיל לפני כמה ימים ולפי דעתי זו תגובה אלרגית לסבון (אח שלה מצא תחביב חדש - לשחק עם סבון בזמן האמבטיה , מדובר בסבון כמו של סבתא ג'מילה אבל עדיין זה סבון). אתמול שמנו לה לוונדר וזה נהיה אדום אבל היא הפסיקה לגרד , הפסקנו את הסבוניה באמבט ומאווררים כמה שיותר. המטפלת האלטרנטיבית אמרה להוריד את הסבון ואם זה לא יפסיק אז לשים לה איזו משחה של חברת אהבה מוצרי ים המלח. יש רעיונות נוספים?

רעיונות נוספים

מאד מרגיע לעור - אמבטיות חוזרות עם חיתול קשור ובתוכו קוואקר. גלי

לאוורר כמה שיותר, לא הייתי מורחת כלום על מנת

לא לפתח פיטריה. אם יתפשט לכל הגוף למרוח את הצינק נגד גירוד זה טוב ומיבש. לחכות ..... זה יעבור בסוף. לאופק זה עבר אחרי 3 שבועות אבל היה לה על כל הרגל הפנימית.

למעלה