סטרואידים לחתול

1000 G A Y A

New member
סטרואידים לחתול

מה הסיכון במתן זריקת סטרואידים לחתול? והאם זריקה אחת או שתיים כנגד אלרגיה, עלולה להזיק לחתול? ( בן 10 ובריא ) תודה מראש

איזה אלרגיה?

באופן עקרוני הטיפול באלרגיות כולל פעמים רבות שימוש בסטרואידים, אבל אם אפשר לתת סטרואידים קצרי טווח זה עדיף בהרבה. אלה ניתנים לרוב בכדורים והנזק לטווח ארוך שלהפ יותר קטן כי אפשר לשלוט במינון בצורה יותר מדוייקת. זריקות ארוכות טווח זה משהו שצריך להמנע ממנו עד כמה שניתן. למה האלרגיה? מה הסימנים?

1000 G A Y A

New member
תודה...

לחתול יש גירוי בעור בכל החלק שמתחת לשפה התחתונה ( סנטר ) נשללה האפשרות שזה כתוצאה מפרעושים או סוג של כינמת, כרגע אני מנסה לטפל בזה עם משחת עור הוט' אמר שאם המשחה לא תעזור, יתכן וימליץ על זריקה או שתיים (לא ידוע לי על איזה סוג-ארוכת טווך או לא ) אשאל אותו לגבי הכדורים. כרגע לא נראה שהחתול סובל מהגירוי הזה, לא מגרד ולא מראה סימני מצוקה, כך שאולי כדאי לתת לו לחיות עם הגירוי הזה, ולוותר על הסטרואידים? תודה לך

1000 G A Y A

New member
תיקון

החשד הוא לאלרגיה לפרעושים, נשללה האפשרות שזו תושבת של כנימות.

הוא חתול פרסי?

יש מחלה שנקראת Chin acne - בעיקר בפרסים (אבל לא רק). זה מופיע בסנטר ולא פשוט להפטר מזה. בכל מקרה זה לא מופע אופייני של אלרגיה וכדאי לחשוב טוב לפני מתן סטרואידים.

1000 G A Y A

New member
לא פרסי

חתול רחוב... איך ניתן לאבחן מה זה בדיוק? זה נראה עור כהה-חום-אדמדם, לא מגרד לו... הפרווה לא נשרה שם, נוצרה קשׂקשׂת שבהתחלה נחשדה ככינמת בגלל הנקודות הקטנות השחורות כאשר מנקים את האיזור שני וטרינרים איבחנו כחשד לאלרגיה כי אין שם משהו חי ( בבדיקה מקרוסקופית). איזור הגירוי קטן יחסית - סביב הסנטר בקוטר של 2 ס"מ בערך ולא מתרחב בנתיים ( כבר חודש וחצי ) תודה לך ואשמח אם יש לך עיצה נוספת...

1000 G A Y A

New member
אגב, החתול חי רק בבית

לא מסתובב בחוץ, אולי זה פרט שיכול לעזור בלשלול אפשרויות שקיימות כשחתול חשוף כשהוא יוצא לרחוב?...

תשובה

אלרגיה זה דבר מגרד. בלי גרוד אי אפשר להתייחס למשהו כאל אלרגיה. באלרגיה מופרש היסטמין, שזה מה שגורם לגרוד כשעוקץ אותך יתוש. זה מגרד. לגבי הסנטר - תוכלי לצרף תמונה?

1000 G A Y A

New member
בקשר לתמונה..

מכיוון שאקט מריחת המישחה נעשה קשה מיום ליום...כרגע החתול די בורח ממני כי נראה לו שמריחת המשחה מגיעה בכל רגע שאני מתקרבת אליו, כך שלצלם אותו נראה לי בלתי אפשרי כרגע, אבל בהחלט אנסה, ואם אצליח- אצרף תמונה בהמשך. המון תודה לך על הרצון הטוב

למעלה