סטראוטיפ

A L O N A 1

New member
סטראוטיפ../images/Emo105.gif

אני פוצחת בנושא חדש כדי לשמוע מנגינות שונות. יש לי רתיעה מגברים שלא למדו או לא הגיעו להשגים בינוניים ומעלה בקריירה שלהם. יתכן שאני טועה ובכך מפספסת בני אדם אנושיים ונבונים. כאלה שאין להם תואר ראשון לפחות, אני פוסלת כמעט על הסף. למה כמעט? כי לדוגמא בזמנו הכרתי מישהו מקסים באקראי, לא דרך בליינד דייט והוא היה חבר שלי משך שנה. הבחור לא היה אקדמאי. העליתי את השאלה כי ידיד שלי התעקש להכיר לי נהג מונית. מראש כבר תאר לי אותו כאדם חכם שעובד במוניות רק באופן זמני כי... וכו´ וכו´. מרוב שישב לי על הוריד הסכמתי שיתן לו את הטלפון שלי. מאז שלשום הנ"ל התקשר אלי 4 פעמים והוא מדבר ומדבר ומדבר, אוףףף נסתמה לי האוזן. בעיקר משבח את עצמו איזה איש טוב הוא ושהמונית היא פרק זמני בחייו. יו, כמה הצטערתי שלא שמעתי לקול הפנימי שלי!!!

אורלי41

New member
גם אקדמאי יכול להיות ברברן

יש מספיק גברים שהם לא אקדמאים והם פשוט מקסימים. אנשים מלאי עניין ותוכן שלשבת לשוחח עמם פשוט מרתק. מצד שני
יש המון אקדמאים לפחות מבחינת התעודה שלהם.....שלא הייתי יושבת איתם ואפילו לא לדקה... כי הם משעממים יבשים ומונוטונים..... ברור שיש (לדעתי ושלא יקפצו עלי כל המבקרים אותי ) בין מישהו שהוא נטול השכלה ושיחה איתו היא שיחה עלגת בעיקרה ובין גבר שאין לו "קבלות" ותמונות ממוסגרות ובן מתנוססות תעודות אך הוא איש אשכולות ומלא כרימון..... כל אחד לגופו של עניין......... בברכת בוקר נפלא מלא אור אהבה וריגושים

A L O N A 1

New member
נכון יש אקדמאים../images/Emo95.gifלא מפותחים

אבל השאלה אחרת: אני לא אבחר באדם להיות בן זוג שלי בגלל שהוא אקדמאי, אלא אני לא אפגוש מראש לבליינד דייט אחד שגם השכלתו נמוכה וגם העבודה בה הוא עוסק - לא נראית לי... לא יפה אולי יעלבו ממני, הכוונה לאדם שלא התקדם, נשאר תקוע, ועדיין בגילנו המתקדם עוסק בעבודות זמניות או אחרות. גבר כזה בדרך כלל יסבול מדימוי עצמי נמוך, ואני - אין לי אנרגיות ....

אלונה יקירתי ../images/Emo23.gif

קודם כל שבת שלום ולנושא שהעלית האם תעודה של תואר עושה את האדם או האדם עושה את התעודה ראיתי כבר אנשים עם תואר שני ושלישי שהם לא בני אדם וראיתי אנשים עם השכלה מאוד בסיסית שהם אנשים חמים וטובים לזולת כך שלא צריך לשפוט אנשים לפי סוג ההשכלה שהם רכשו יש גם אנשים שפשוט לא היו להם האמצעים לרכוש השכלה ויש אנשים שרכשו את התעודה עם התואר (שוחד) אני חושב שאת עושה כאן איפה ואיפה ראי עם האדם מתאים לך ולא התואר שלו מתאים לך וכמובן שמעי לקול הפנימי שלך אבל תמיד תדעי שיש גם כאלו וגם כאלו

A L O N A 1

New member
היי חולה אהבה../images/Emo24.gif

בסדר, אבל אתה חושב שלחיות לאורך זמן עם בן זוג או בת זוג, כשיש פערים גדולים בהשכלה, זה אפשרי?

אלונה../images/Emo23.gif

אלונה יקירתי
ראשית את צריכה להחליט האם השכלה זאת תעודה או לא

A L O N A 1

New member
השכלה או קריירה או גם וגם../images/Emo88.gif

החלטתי
אקדמאי או אדם שהתקדם בעבודתו התמיד ובנה לעצמו קריירה, בעל דימוי עצמי גבוה

amigor

New member
בקשר לסטריאוטיפ! טעות!

היום ישנה מהפכה שקטה בעולם העסקים והקריירה נמצא שלא האקדמאי או התארים למינהם הם מובילים אלה האדם שיש בו אינטלגנציות מרובות כולל יצירתיות הוא הפוטנציאל להצלחה. אפשר לפתח את הנושא אם ברצונכם בכך, או עד כמה שיאפשר לנו הזמן, נושא חשוב כשלעצמו.

A L O N A 1

New member
אינטלינציה רגשית../images/Emo39.gif

אמיגור, אתה מתכוון בודאי לאינטליגנציה רגשית שכוללת: מודעות עצמית דבקות במטרה ויכולת התמדה. אז ברור שמי שניחן בזה יגיע להישגים ויפתח את הקריירה שלו מבלי להתקע בשנות ה-40 או ה-50 לחייו באיזו עבודה זמנית.

amigor

New member
אכן ובנוסף הפנימיות שאינך יכולה

לראות כאן בפורום, אלא רק שיחות ומשוב בדיפרנציאליות עם גברים, כמובן עם אינטואציה מראש לנכונות כזו מצידך ולא עם דפוסי חשיבה מכשילים מראש.

A L O N A 1

New member
לכולנו יש../images/Emo68.gifתמונה

של מה נעים ויפה לנו. ומה עם גברים מסוימים שאינם מוכנים לצאת עם נשים לפני שהם בודקים בטלפון מה הגובה שלה ומה משקלה? עובדה היא שלכולנו כרטיס ביקור המורכב מהופעה חיצונית,השכלה ותעסוקה. את הפנימיות מגלים אחר כך, אז יורדות הקליפות, שכבה,שכבה, כמו בצל.

אורלי41

New member
קודם כל חיצוניות לצערי ורק .....

אח"כ כרטיס הביקור ....... אצל נשים לרוב זה הפוך.......קודם כל מי אתה מה אתה עושה ורק אח,כ איך אתה נראה........ בבקשה לא להרוג אותי.....

amigor

New member
אורלי יקירתי לומדים, חיצוני אח"כ

את צריכה לחשוב קודם שיהיה האדם עם המעלות הטובות, שידע להעריך אותך לפרגן וכל השאר בסדר יורד

אורלי41

New member
אפשר לקבל את זה בכתב?../images/Emo150.gif

בתאוריה 10 במעשה.....גרוע..... זה לא עובד כך אצל הרוב..... שוב....נזהרת מהכללות שלא אחטוף איזה
או איזו
המחולקים עלי

amigor

New member
אורלי חומד תגובותייך מצאו חן

בעיני, עם כל הסמיילים, החיים מלמדים אותנו, מעבר לזה שיש בכתב אני יכול לכתוב לך אם רק תרצי, תקראי את שכתבתי עד עכשיו ותלמדי הרבה. המשיכי כך את נהדרת

אורלי41

New member
קדימה בכייף.....מקשיבה../images/Emo132.gif

תמיד כייף ללמוד מאנשים חכמים ומרתקים...... ואתה נשמע אחד שאפשר ללמוד ממנו...... שמא אני טועה?
להשתמע

amigor

New member
אורלי, קוראים, אי אפשר להקשיב../images/Emo39.gif

אני לא חכם גדול, החיים לימדו אותי בשילוב עם ההשכלה רוכשים עוד מידע, ויוצרים תקשורת נכונה

אלונה ../images/Emo46.gif

תואר עושה את הבן אדם? או אולי האדם עושה את התואר? האמת? קראתי את הודעתך וכל הדם עלה לי לראש. מה בין תארים לאיכותו של האדם? מה בין תואר ובין האינטלגנציה שלו? מה בינו ובין האינטלגנציה הרגשית שלו? יש נהגי מוניות שחכמתם וחכמת החיים שלהם מכניסה בכיס הקטן את טוב הדוקטורים ויש פרופסורים אינפנטילים לחלוטין! עלי להתוודות ולומר שאני אוהבת אנשים חכמים והדרך אל ליבי עוברת דרך הראש,אם אין לי גירוי אינטלקטואלי - זה לא ילך לעולם. אבל מה? מי שלמד ואפילו רכש דוקטורט בהכרח חכם? לאו דוקא , הוא יכול להיות חכם בתחומו אבל לא יודע דבר וחצי דבר בעניינים אחרים... לא מזמן הכרתי מנכ"ל חברה שניפנף בתאריו ובתפקידו כבדגל , תוך שניות ניפצתי את כל ה
והראתי לו עד כמה הוא מסתתר אחרי תאריו ותפקידו ומה שהוא הכי זקוק לו זה כתף לשים ראש,האדם פגוע רגשית.והכי נהנתי לומר לו לא!... הבן אדם היה בהלם ואני יצאתי עם
ענקקקק על הפנים.

A L O N A 1

New member
ניצת../images/Emo141.gifקראי שוב

ידעתי שההודעה הזו תמשוך אש. שימי לב היטב למה שכתבתי - אולי לא הדגשתי מספיק, השכלה או בנית קריירה. יש לי בעיה עם גברים שעדיין עוסקים בעבודות מזדמנות או לא התקדמו כלל בתחום עבודתם. אני לא באה מתוך התנשאות. גבר שבגילנו עדיין לא הגיע להישגים כלשהם, יסבול לרוב מתחושת ערך עצמי נמוך, לא? ואני מדברת על זוגיות, לא ידידות גרידא. גם אותי דוחים הפלצנים שמנופפים בתארים שלהם...

למעלה