סטם

ilovebarbie

New member
סטם

אני רוצה לקנות סטם עם זוית ככה שהכידון שלי יהיה קצת יותר גבוה מסיבות טכניות אני לא יכול להביא את האופניים לחנות ואני ארכיב אותו לבד לשאלתי: האם הסטמים הם אחידים לכל האופניים ? (מדובר באופני שטח לא כביש) שלא יקרה מצב שהסטם לא יתאים לאופניים שלי... ואם הוא לא יתאים, אני אוכל להחליף אותו בחנות ? תודה רבה מראש

bonanai

New member
אתה צריך לקחת בחשבון כמה מידות...

כאלה שקשורות ישירות להתקנה: קוטר הסטירר (צינור המזלג) וקוטר הכידון שלך ( האם הוא OVER SIZE ?), גובה הסטם בבסיסו (ישפיע על הספייסינג) ומידות שקשורות למה שאתה רוצה להשיג בהתקנה: זווית הסטם ואורכו מ CENTER ל CENTER. אה, וגם חשוב לדעת עם יש לך THREADED או THREADLESS הדסט - מה שישפיע על סוג הסטם (QUILT או THREADLESS). מקווה שהבנת...חלק מהמושגים בעייתי לתרגום לעברית ואף יכול לסבך אותך יותר בהבנה. תנסה גם בלינק הזה: http://www.utahmountainbiking.com/fix/index.htm בהצלחה

Yarnin

New member
ויש כמובן את ההתקנה עצמה

יש להדק את הבורג העליון במידה כזו שתמנע חופש של הסטירר, אבל מצד שני לא יותר מידי. ורק לאחר מיכן להדק את שני הברגים הצדדיים . ירנין

SivanILoveU

New member
אם אני אביא את הסטם הנוחכי שלי

לחנות, זה ייתן למוכר את כל המידע שצריך בשביל לתת לי סטם מתאים ?

סטוקמן

New member
השאלה האם אתה יודע באיזה גובה אתה ר

וצה את הכידון. לדעתי התאמות כאלה דורשות מדידות והתאמות של סטמים שונים בחנות כשאתה על האופנייים. לכל שינוי כזה יש השלכה על תנוחת הרכיבה, איכות הרכיבה והיכולות הטכניות של האופניים.. ואם אתה כבר רוצה להגביה את הכידון למה להחליף סטם? אולי להחליף כידון לגבוה יותר?? בכל מקרה אולי תקח לפחות את הכידון לחנות..

תתחיל עם SPACER להגבהת הכידון

אם מטרתך העיקרית להגביה אותו לשינוי זווית ה STEM יש משמעויות מרחיקות לכת על השליטה באופניים

bonanai

New member
זה נכון רק במידה ו...

יש לו THREADLESS וספייר מעל לסטם.

למעלה