סטיקי הנדס - וידיאו

סטיקי הנדס - וידיאו

קישור לקובץ של כ- 40 MB, המתאר (או אמור לתאר) סטיקי הנדס של סגנון יאנג (הקליקו על התמונה בדף שיעלה). אני לא מכיר את הסגנון ואת האנשים המצולמים, אבל מה שאני רואה נראה כמו המון שיתוף-פעולה מצד הבחור משמאל, שעף ממקומו פעם אחר פעם בלי סיבה נראית לעין. בשום מקום לא ראיתי שמופעל לחץ על הגוף, אלא רק על הידיים - ולא ראיתי סיבה לעוף מלחץ על הידיים, שיכולות לשמש כבולם זעזועים ולהתכופף במרפק, בעוד שהגוף נשאר במקומו. מצד שני, אני לא מכיר את האנשים והסגנון, אז שאלה: מישהו יודע על האנשים או הסגנון יותר ממני? פספסתי משהו?

zoti

New member
לפחות יש בצד שמאל את השלישיה

לתפוס אותו כל פעם שהוא עף כמו במטריקס. לדעתי זה נקרא סגנון "אוו וואן טה" או בעיברית - "עובדים עליך בעיניים אם אתה נרשם לביה"ס הזה".

bizhar

New member
נראה יותר כמו ידיים דבוקות.

יד ימין עושה משהו שמזכיר סטיקי בעוד יד שמאל אוחזת בחוזקה את ידו הפסיבית של המשת"פ. לעיסת מסטיק לא ראיתי כך שלא מובן לי מה מפריע ליד לזוז? סגירת מרכז אין פה, בקיצור, נראה לי תירגול חסר ערך אבל אולי גם אני מפספס פה משהו.

סגירת מרכז גם אצלנו אין, אבל

גם אני לא הצלחתי להבין מה קורה בתרגול שראינו.

דרך-אגב, זה נראה לי כהדגמה יותר

מאשר תרגול; אם כך האיש הזה מלמד, מסכנים התלמידים שלו...

זה לא מאסטר פונג יי מחרטא-ג'יטסו?

הייתי מפגיש אותו עם מיסטר הופמן שמתאמן אצלנו 9 חודשים והופמן היה יכול ללמד אותו איזה מהלך או שניים. הוא עושה סטיקי הנדס בערך כמו שאני מחליק על רולרבליידס.

רואים שאתם לא מבינים כלום../images/Emo26.gif

זה הכל בגלל המצלמה. היא תופסת רק אורכי-גל מסויימים, כך שכל האנרגיה של הצ'י (והצ,י כמובן) לא נראית כאן. המראה שמאחורי הבחור הימני מרכזת את כל האנרגיה לעין הרביעית של היריב - וזה מה שמושך אותו אחורה. ה"ונטה" המיוחדת (בתמונה) שואבת את כל האנרגיה החוצה כדי שהיא לא תצטבר בחדר ותגרום לתגובה גרעינית ומשם הדרך ל"סינדרום הסיני" כבר קצרה (ועדות לכך אפשר לראות על פניו של הבחור מימין - במקור הוא בן לאמא שבדית ולאב פיני!)

zappon

New member
חחחח איזה קפיצות יפות הוא עושה

רק לא ידעתי שיש קופים כאלו גדולים. ממש חזק!! וכמובן שאין תפיסות ודחיפות בזה...

אני לא מבין בסטינקי הנדס אבל...

לפעמים תרגול זה גם בשביל המוח. זאת אומרת שהמוח מצלם תגובה של היריב שלך... ואם היריב שלך עף אחורה, אז המוח שלך מצלם את התנועה שעשית ומה שגרם לו לעוף אחורה...- זאת אומרת תנועה הנכונה!!! עכשיו נשאלת השאלה האם בעבודה מסיבית באמת עפים אחורה?? אם כן... אז כנראה הם תרגלו רך.... אבל תרגלו את האפקט של העניין באותה צורה.... בשביל שהמוח יצלם את התוצאה של עבודה נכונה.. למרות שהיתה רכה... אבל שוב אני לא מבין בסטינקי הנדס זאת רק השערה...
יניב

יזהר תרשום לך ביומן....../images/Emo98.gif

באיזה מפגש פורום עתידי .... כמה דקות איתי על העניין!!! למה עד שאני לא ארגיש מה זה... אני לא אבין....

אז גם לא תבין... ../images/Emo13.gif

לפי כל מה שראיתי בסטיקי-הנדס, התיאוריה שלך מענינת מאוד. מעניינת, אבל לגמרי לא נכונה...
נקודה פשוטה: אם דוחפים לך את היד, אתה יכול לתת לה להתכופף במקום לעוף אחורה. אני מודה, שאחרי שהסתכלתי על הסרטון כמה פעמים, אני פשוט לא מבין מה הוא מנסה לעשות - אלא אם זו שרלטנות, ואז זה די ברור...

crane

New member
אולי כדאי להסביר להם

שמשמעות המושג "PUSHING HANDS" היא "ידיים דוחפות" ולא "לדחוף ידיים".

Tonjin

New member
ובגלל זה הקטנוניים טורחים תמיד לומר

Push Hands ולא Pushing hands
....

למעלה