סטימצקי החדש - תענוג!

4flasher

New member
חיקוי עלוב!

סתם, לא חיקוי עלוב, אבל אני מחפש סרט של פרנסואה טריפו שבו יש סצינה שבה זוג נאהבים מדברים אחד עם השני באמצעות ספרים שנמצאים בספריית חדר השינה (אני חושב). לפי דעתי הם עושים את זה אחרי שהיה להם ריב כלשהו. מישהו מכיר במקרה?

a day in a life

New member
מצטרף למחמאות

סרט שכיף לראות גם בפעם השלישית והרביעית. תובנה נהדרת שמראה איך הספרים משתלבים בחיים שלנו ומספרים את הסיפור של החיים שלנו (הייתי אומר שזאת אסטרטגיה מעולה אבל הרי בשלמור אין מחלקת אסטרטגיה...שוב הצליח לגדעון)

coolmood

New member
סרטון נחמד, אבל...

הבעיה היחידה איתו שהוא לא "מתכתב" עם הדימוי הנוכחי של סטימצקי, אלא מתעלם ממנו לחלוטין ומנסה ליצור שפה שלא קיימת בכלל בצורת ההתנהלות הנוכחית שלהם (פיזית, לא פרסומית).
למה? כי כשאומרים לי סטימצקי, האסוציאציה הראשונה שעולה לי בראש היא "קיוסק צפוף ויקרן למכירת ספרים". כשמצטופפים במעברים הצרים שלהם, מישהו מסוגל בכלל להרים את הראש כדי לראות נשים, חמודות ככל שיהיו? אני פשוט מנסה למצוא את דרכי החוצה מהדוחק...  והמוכרת ששולפת בזריזות ספר? המוכרות בסטימצקי, לשיפוטי האישי (ותסלחו לי על ההכללה), מסוגלות או ללעוס מסטיק תוך קריאת ירחון כלשהו שיאפשר התעלמות מהקונים או להמליץ על רב המכר הפופולרי האחרון בהוצאת "כתר" שהצטוותה לדחוף לקונים (צריך באמת לבדוק אם כל הספרים שהוצגו בפרסומת הם בהוצאה הביתית שלהם...). כשבוחנים את זה יחד עם המחירים הגבוהים יחסית למתחרים, "תרבותיות", "רומנטיקה" או כל מסר אחר שאפשר לקבל מהפרסומת החדשה - אינן ממש התחושות של מי שנכנס לסניפים שלהם.

סטימצקי רכשו לעצמם, במאמצים לא מבוטלים, דימוי ציבורי קלוקל, וכך כרו לעצמם בור עמוק למדי, כך שלמרות שהסרט הנוכחי עשוי היטב, הוא מהווה פעולה טקטית בלתי מספיקה ולא שינוי אסטרטגי (שנחוץ להם, ומהר).
אסטרטגית, לטעמי, הם היו צריכים קודם לשנות את הדימוי (בסניפים ובפרסום), ורק לאחר מכן יכולים היו להציג סרט כזה באופן שנאמין לו.

למעלה