סטילגר

• פותח הנושא kle
  • פורסם בתאריך

kle

New member
סטילגר

אכן הק.ט.מ. קורץ לי הוא מצטלם טוב במירוצי האנדורו אני מת על הלוק שלו וזה בערך כל מה אני יודע עליו בינתיים מה יכולות הכביש שלו? אני הבנתי שבשטח הוא בהחלט יודע לבטא את עצמו שוב - מדובר על ה-640 אגב, זה דורש ממני גם העלאת סף הרשיון שלי כמה הוא שוקל? אפשר להרכיב עליו נוסע? ארגז? הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא קונה אופנוע לפאן בלבד הוא משמש גם ככלי התחבורה היחיד שלי אחרת מאוד יכול להיות שהייתי חושב בכיוון של שטח נטו

stilgur

New member
אז כך..... (ובקצרה)

אני רוכב על ה-400 , אופנוע מיוחד במינו... כאשר ה-400 הראשונים הגיעו רבים מרוכבי השטח עברו אליו במקום ה-640, הוא יותר קל, יותר צר, יותר זמין (תגובות מהירות-לא שה-640 איטי חלילה). אני עברתי כבר שני ק.ט.מ 400 ואני מרוצה עד השמיים. בשטח, אין עליו, אני מדבר כמובן על דגם ה-EGS ןלא ה-SC, יכולות הכביש שלו סבירות עד סבילות, תענוג גדול זה לא, אבל... הוא משמש אותי ככלי תחבורה לכל דבר, אפשר להרכיב עליו (אם תמצא רוכב נוסף מזוכיסט..... סתם), הוא רוטט נורא, נסיעות ארוכות אפשריות אם יש לך את הנחישות... אני ירדתי איתו לאילת לפני שבועיים, היה חוויה והרפתקה אבל מה זה סיוט... אני עם ק.ט.מ כי אני מוכן להתפשר על הכביש בשביל טיולי שטח שבועיים, חוצמזה שהוא אופנוע כיפי לרכוב עליו, הוא מלא כח. יש לו קירור מים, הטיפולים לא יותר יקרים מכל אופנוע אחר (ממה שאני חוויתי) חלפים ברוב המקרים יש, אלא שלפעמים חסר משהו בארץ ולוקח שנתיים עד שהוא מגיע... ה-EGS הוא הפשרה של ק.ט.מ והיא די מוצלחת לדעתי, את הטיפולים אני עושה באופרוד ת``א אצל נדב לוגסי(שכבר עבר לחיפה) ועופר תימור. מה עוד אני אספר לך ? שוה לנסות, ובשטח הוא נותן לך אחלה כיף... עניתי קצת מפה קצת משם קצת מסביב, אבל אני מקווה שסיפקתי לפחות חלק מהסחורה, ולמה אתה רוצה ת`640 ? למה לא ת`400 ? יכול להיות שאין לך סיבה, תבדוק טוב טוב... אני...

kle

New member
אם כך נשאלת השאלה

האם בכלל קיים אופנוע כזה כמו שאני רוצה?? בא נרד רגע מהק.ט.מ. וניסתכל על מגוון האופנועים בשוק האם קיים אופנוע עם יכולות מספקות לטיולי שטח בעל משקל סביר ניתן ליסוע איתו 140 לפחות על הכביש בנחת ניתן להתקין עליו ארגז ניתן להרכיב עליו נוסעת שתרגיש בת אנוש במהלך ולאחר הנסיעה או ש... פשוט חייבים לוותר על אחד מהדברים הנ``ל????

Miss Mor

New member
אם...

אתה שואל אותי... אז יש לך אפשרות ל XT הוא אומנם לא אופנוע לטיולי שטח רציניים אך הוא לא רע אתה יכול לשאול את סטילגר על כך (וזה מנסיון אישי שלי) אחלה אופנוע גם לכביש וגם להרכבה וגם יש מקום לארגז יש רק בעיה בכל הדושי``ם, קשה איתם בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר למרות שאני הגעתי איתו אפילו ל 160 (בקושי) אבל הויברציות... הויברציות... לא חוויה מהנה בלשון המעטה בדרך כלל המהירות המומלצת היא 120 בממוצע ברוב הדושי``ם הטיול האחרון שלי היה על אפריקה טווין (החלום הבא שלי, ויהייה כזה עוד הרבה) :-( וגם שם, לא יכולתי לזוז יומיים אחרי הטיול בגלל הויברציות שהיו בלתי נסבלים מעל 120 והוא עוד אמור להיות אופנוע תיור! לשורה התחתונה ההמלצה של סטילגר לא רעה בכלל ועד שלא יהייה לך נסיון בשטח שום אופנוע לא יהייה מספיק טוב לשטח אגב, היה לי חבר עם KLE והוא עשה איתו טיולים שטח מאוד קשים והאופנוע עמד בזה בגבורה נסיעה בטוחה :)

stilgur

New member
ובזאת...

אני רוצה לחזק את ידיה של מור, היה לי XT500 אחלה אופנוע, מתאים לך בול ! אחלה התנהגות על הכביש, נוח לרוכב ונוח לנוסע, יש מספיק מקום, יש מספיק כח, אני חושב שזו תהיה בחירה מתאימה ביותר... בשטח- לא מוטוקרוס, אבל טיולי שבילים מהירים, קצת באמפים קצת עליות ירידות אחלה... ואתה גם יכול להישאר בקטגורית הרישיון שלך, עד 500 סמ``ק... ואם תרצה אח``כ לעבור לשטח יותר רציני, אתה עדיין בקלות רבה תוכל להישאר באותה קטגוריה ! המלצתי לעניין הזה זה בהחלט ה-XT500 לך על זה... אני !

stilgur

New member
אם ה...

XT הגעתי בקלות בהרכבה ל-140 פלוס... לגביי הוברציות, זה נורא תלוי למה אתה משווה, כי אם תשווה לק.ט.מ, ה-XT ממש טאטל`ה, נוסע חלק וכו`... הויברציות לא כ``כ נוראיות, חוצמזה שאחרי כל טיולי השטח הראשונים הרציניים שלך תחזור הביתה עם התכווצויות (זה אמור לקרות)... הוא נוסע מאוד חלק על הכביש, אני חושב זו הפשרה הכי טובה גם למצב הכבישים בארצנו... תברר עליו קצת במוסכים, תראה אם אתה יכול לעלות על אחד לסיבוב... ואם זכרוני אינו מטעני ואם לא השתנו הדברים מאז, אז גם את המחיר אתה יכול להוריד ולמצוא לעצמך עיסקה טובה. הוא יותר קל ונח לתמרון מה-KLE ואתה יכול לסע איתו בשטח בכיף, אני עשיתי איתו דברים שלא היו מביישים אופנועי שטח יותר רציניים ! בברכת יום טוב... אני...

Miss Mor

New member
לי היה

XT 600 אחלה של אופנוע, גם לטיולי שטח קלים וגם פיצוץ בכביש. מאוד נהנתי איתו יחסית אין לו ויברציות, רק במהירויות גבוהות זה לא כל כך נעים, אבל גם לא נורא אני פשוט עליתי על ה- XT אחרי אופנועי כביש ואז ההבדל באמת רציני הוא אופנוע מאוד מאוד אמין ומאוד חסכוני!!! ניתן להשיג חלקים בקלות והוא קל לטיפול. אבל... ה XT 500 הוא אופנוע מאוד נגנב ומאוד יקר יחסית (בגלל ההגבלת ברישיון) ובכל זאת הוא כדאי מאוד אני עם סטילגר, מומלץ בחום MOR :)

דווקא כיוון שונה....קצת...

אם כבר מעל ל-500 אז הייתי הולך על ה-DR !!! מנועו אמין לא פחות, חזק לא פחות ואולי אף יותר, הוא נוח באותה המידה ומתנהג טוב יותר...גם בשטח גם בכביש !!! אני חובב מושבע של ימאהות...אבל לדעתי כאן הסוזוקי עדיף בהרבה על ה-XT600. לא תהיה בעיה בשניים... לא תהיה בעיה של כח. בכל מקרה...בהצלחה ! :) השדון...עדיין מציץ כאן מדי פעם... :)

Miss Mor

New member
שדון

לצחי יש רשיון מוגבל כך שזה לא טוב לו ובקשר אלי... לי יש בעיה אחרת אני אישה וזה אומר שהאופנועים האלה גבוהים לי מאוד אין אפשרות של הנמכה משמעותית בנוסף, לדעתי ה- XT הרבה יותר נוח מה- DR אבל הוא בהחלט אופנוע טוב יום טוב, ותבוא לבקר אותנו יותר :)

אז אני מבין שנסעת על שניהם ???

אם החלטת שהאחד נוח יותר מהשני... נו, טוב, כנראה שזה עניין גם של עיצוב הישבן האישי :) אני אהבתי יותר את ה-DR ! בכל מקרה....פתחתי את הודעתי... ``אם כבר מעל 500 אז....`` ומכיוון שצחיק שלנו מוגבל (ברשיון) אז אין כאן הרבה אופציות שפויות כביש... (ולא, האי.ג`י.אס של ק.ט.מ לא כזה)...חוץ מה-XT ה-DR ה-KLE וה-EGS....שבעצם ה-KLE הוא אופנוע ``כביש`` וה-EGS הוא אופנוע ``שטח``... אז השילוב המנצח, לבעלי רשיון מוגבל הוא אם כך האופנוע היחיד שיש... XT500 !!! הלא כן ?? אני לא ממש בטוח שזו הבחירה שהייתי מאחל לעצמי או לצחיק בעולם חסר ברירות....אבל בקריטריונים שהוא הציב...ובארצנו, מה עוד יש ? :) השדון... מבהיר נקודות נסתרות... :)

kle

New member
עזבו שניה ת`הגבלת רשיון

אם יש אופנוע מתאים לא אכפת לי להרחיב ת`רשיון שלי אני ממילא יעשה את זה מתישהו אני מבין שכרגע יש הסכמה גורפת שה XT500 הוא המתאים ביותר האם יש לו מתחרה בעל נפח גדול מ-500 ??? מה היתרונות של ה-DR על ה-XT???? מאיזה מהירות הDR מתחיל לווברץ? מי עדיף בשטח? הDR או ה XT או שבכלל יש אופנועים נוספים שעומדים בקריטריונים?

stilgur

New member
אם כך...

ואין אנו עוסקים ברישיון מוגבל, אז אני מצטרף להמלצתו של השדון ולך על ה-DR650 לאלתר, סבבה על הכביש, יכול לגמוע מרחקים, נוח יחסית, אבל כבד אימים (לעומת הק.ט.מ בטירוף), אני נוסע בשטח קבוע עם ה-650 והוא עושה אחלה עבודה, בקטע הזה ממש תלוי מי הרוכב... אבל שוב, זה כבר 650 סמ``ק וכבד, אז לכביש אחלה אבל בשטח אני לא יודע אם הייתי ממליץ להתחיל דווקא איתו שם... הייתי ממליץ בכל מקרה להתחיל עם ה-DR350 אם אתה רוצה שטח או XT500 אם אתה רוצה משהו יותר באמצע כדי לראות בכלל על מה מדובר, ואז לטפס לכיוון שבו אתה מוצא את עצמך... תתחיל עם משהו יחסית באמצע ותראה לאן מושך אותך הגורל... אני התחלתי עם ה-500 ולמרות שחשבתי בהתחלה שאני יותר לכיוון הכביש, הסתבר שאני נמשך הרבה יותר לשטח ואני היום כבר מתחיל לתכנן על מוטוקרוס או על הק.ט.מ SC... אז צחי`ק יקירי, תנסה, תלמד, תדע ! בהצלחה, לשירותך לאורך כל הדרך.. אני...

stilgur

New member
תיקון...

... לא אני נוסע עם 650 בשטח, אלא נוסע איתי אחד אן שניים כאלו ! תודה אני...

stilgur

New member
ובנימה אופטימית זו.....

אני רוצה לבשר לכם שבאופן רשמי...... אני רעב ! סליחה שסטיתי מהנושא... אני...(?)

Enni

New member
אההה...

אני רוצה לבשר לך באופן רשמי שאתה מוזמן לארוחת ערב (תשמור את הרעב עד אז..) יום נפלא אנני :cool:

תראה....תשמע....תראה....

בין ה-XT ל-DR ... ללא ספק -> DR !!!!! מכל הבחינות...גם שטח גם כביש.... אם תרצה משהו עם אורינטצייה ``שטחית`` יותר יש גם לשקול את ה-EGS ואת ה-XR-L ...אבל שני אלו...פחות נוחים משמעותית בכביש (וגם מתנהגים כך) ביחס לסוזוקי והימאהה. בכל מקרה, חשוב שתדע... שגם ה-DR וגם ה-XT הם לא בעלי יכולות של ממש בשטח אבל, כמו שאמר ידידנו... רוכב טוב יוכל להפיק טוב גם מהם. שניהם כבדים...אבל עדיין יש יתרון תפעולי ממשי ל-DR. יש גם את ה-TT בלגרדה... שגם הוא נחמד לאללה... הכל תלוי מה נוח ומתאים לך...ומהם דרישותיך מבחינת חלוקת שטח\כביש בחייך... תן עוד פרטים על אופי נהיגתך ואופי טיולך, ואני אנסה, מנקודת מבטי וניסיוני , לעזור לך להחליט. בכל מקרה...רצוי לעלות בנפח, מאחר ועסקינן בסינגל שצריך לבלות בכביש בשיוט של מעל ל-120 קמ``ש ! אז תתחיל לעבוד על הרשיון... :) בהצלחה.... :) השדון... שמח שהרשיונות מאחוריו... :)

kle

New member
פרטים לבקשתך שדון

או במילים אחרות: מי אני כרוכב? בגיל 13 אבא שלי אמר לי שתגיע ל16 תוציא רשיון על אופנוע לא יודע למה אני זוכר את זה... או מה היה הקטע שלו אבל הוצאתי מפה לשם עקב בעיות תקציב בעיקר וחוסר שאיפות נסעתי במשך 10 שנים על קטנועים מצבי הכלכלי השתפר והחלטתי על אופנוע חבר מהעבודה המליץ לי על ה-ק.אל.אי על פי בקשתי לאופנוע ימיומי אשר יאפשר את הצורך שלי בלקפץ מדרכות, איי תנועה למיניהם וכו` אז לאור התלהבותי והאפשרות להיכנס לחובות שאני עדיין נמצא בהם... רכשתי אחד חדש במרץ לפני 4 חודשים הבעיה החלה כשנפתח לי התיאבון לשטח... כי מנסיוני הק.אל.אי. עובר הרבה מכשולי שטח ואיננו אמפוטנט, אבל מתי שמחליקים, בגלל הכובד נשבר חצי אופנוע, וטיולי שטח מתחילים לעלות הרבה כסף מסקנות: אני די חסר נסיון כרוכב על אופנוע כבד למרות שבכביש אני כבר מסתדר די טוב אינני מגובש מבחינת אופי רכיבה וטיולים

אז לסיכום...שינוי מרענן בגישה...

אם גילית חשק וכיף לשטח יותר...ונראה לך שנסיעותיך בשטח יהוו חלק הולך וגדל מחייך הדו``גים...הייתי בוחר דווקא ב-XR650L. צריך להתחשב שהוא קצת פחות אמין מה-DR וקצת פחות נוח בכביש אבל...הרבה יותר חזק....הרבה יותר קליל...והרבה הרבה יותר מהנה בשטח !!!! אתה הוא זה שצריך להחליט כמה שטח כמה כביש.... בוא נסכם בצורה לא מדוייקת ולא מקצועית את האופנועים לפי סדר יורד...מהשטח, אל הכביש...זה יתן תמונה טובה יותר אולי למי שאינו מתמצא כלל... ובטח אני ישכח איזה שמונת אלפים אופנועים בדרך...ולא הכל ברור כפי שהרשימה מציגה את זה...אבל בכל זאת... אז הנה....הדו``שים בסדר יורד...מהשטח אל הכביש... KTM-EGS KLX-R XR-R XR-L DR XT KLR KLE בכוונה לא ציינתי נפחים...כי יש שני נפחים עיקריים לרוב הכלים. אני עדיין ממליץ בחום...על ה-DR, לפחות כאופנוע שדרכו תחליט אם יותר שטח או כביש !!!! אם החלטת... אז XR-L לפני המעבר לק.ט.מ האימתניים ! :) השדון...מסכם בקצרה... :)

למעלה