גם לדעתי זו לא הסטיגמה שמתגברת...
אלה דווקא תחושת הבילבול של החברה כלפי האנשים שקיבלו אבחנה ASD.
לכולנו יש דעות קדומות כלפי דברים שאנחנו יודעים אך מעט עליהם.
הדעה הקדומה שלי כלפי אוטיסטים הייתה דווקא שאוטיסטים הם סוג של גאונים, אנשים מיוחדים וייחודיים בעלי יכולות יוצאות דופן מצד אחד, כשמצד שני מתקשים להתחבר עם שאר בני האדם, מעיין מאפיין סטריאוטיפי שמזכיר פרופסור מפוזר או מדען מטורף.
הגילוי שלי היה (לפחות מהקרוב אלי), שASD זה קודם כל עיקוב התפתחותי, יסלחו לי כאן החברים אבל, בהחלט כמו סוג של פיגור.
מצידו האחר, כותבים כאן בפורום אוטיסטים שבהחלט יכולים לענות על הדעה הקדומה שהייתה לי, שאוטיסט הוא סוג של גאון מוזר, ייצור אנושי אחר , אולי אדם משודרג, ששידרוג זה הוא המקור לקשייו התפקודיים בחברה.
החברה, כבר לא יודעת מה לחשוב על האוטיסטים, אולי זה משהו חיובי דווקא, הספקטרום המאוד רחב הזה שמכריח אותנו להתבונן על כל אחד מהמאובחנים בו באופן אישי כאינדוידואל.
אני בכל זאת מסכים איתך לגמרי שהכותרת המאחדת היא לא טובה.
אני חושב שבסופו של יום, לאנשי הספקטרום שמכונים "בתפקוד גבוה" יש מכנה משותף רב יותר עם האנשים המכונים "ניורו טיפיקלים" מאשר עם אלו אנשי הספקטרום המכונים "בתפקוד נמוך".
נאמר כאן שאלו שאינם מדברים הם אלו שנחשבים בתפקוד נמוך.
אני חושב שזו טעות.
דיבור זו רק צורה אחת של ביטוי תקשורתי.
בגן שפתי אפשר למצוא ילדים שלא מדברים אולי, אבל יודעים להביע את עצמם נהדר בדרכים אחרות.
יכול להיות מישהו עם ASD שלא מדבר, אבל מבין שפה, ומודע לאנשים הסובבים אותו.
אבל יש גם כאלו, שגם לא מדברים, וגם לא מבינים מילה ממש שהם שומעים, ואפילו לא מבינים שיש כאן משהו שצריך להבין.
יש את אלו שכשמצביעים להם על משהו ואומרים להם "את זה?", הם לא מבינים , לא את המילה, ולא מבינים את ההצבעה. הם בכלל לא רואים את ההצבעה, מבחינתם זה כמו כל תנוחת יד אחרת שאין בה שום משמעות.
יש את אלה שמכניסים אותם לחדר, והם לא קולטים שיש בו אנשים נוספים, אפילו אם הוא מלא.
ויש את אלה שלא מסוגלים לקלוט שום דבר מלבד איזה דבר קטן שתפס את צומת ליבם, ומלבדו אין שום דבר אחר בעולם, מתבוננים מקשיבים מרוכזים, כמו פרפר לילה שלא מסוגל להתנתק מהפנס שמאיר את הרחוב, הרחוב מאפיל אל מול אורו המסנוור של הפנס.
זה מה שיש.
הם כולם אנשי ספקטרום, גם אנחנו, כולנו איפה שהוא על הספקטרום.
אבל בעלי התפקוד הגבוה הרבה יותר קרובים אלי ואלייך מאשר אלו שחיים באינפרה של האינפרה אדום של הספקטרם.
אין סטיגמה...
איך יכולה להיות סטיגמה כשהספקטרום כל כך רחב?
הרוחב הזה רק שובר את הסטיגמה ומנפץ דעות קדומות.
לעניינינו
בביטוח לאומי במה שקשור לילדים שלנו , מבדילים בין ילדים נכים לילדים נכים שיש להם תלות מוחלטת בזולת.
אני חושב שזה הוגן, כי הקושי של אחדים רב יותר משל אחרים גם אם הם כולם בספקטרום.
הבעיה היחידה היא, שהעזרה הייתה צריכה להנתן לכל אנשי הספקטרום במידה רבה הרבה יותר ממה שהם זוכים לה היום.
ובכל זאת יש הגינות בכך שמי שמתמודד עם קשיים גדולים יותר ייזכה בסייוע גדול יותר.