סטיב עבר הרעלה

yoniqq1

New member
סטיב עבר הרעלה

אתמול בערב הכלב שלי ברח לאשתי וחזר אחרי 10 דקות כשהוא חזר היא לא שמה לב למשהו מוזר אצלו והשאירה אותו במרפסת שלנו (שם הוא בדרך כלל נמצא) אני חזרתי מהעבודה מאוחר בלילה וראיתי את כל המרפסת עם שילשול וקיא שלו כשהתקרבתי אליו הוא גירגר ונבח אלי כשבדרך כלל הוא הכלב הכי פחדן בעולם ובטח שלא מנסה לנשוך אותי מיד הכנסתי אותו הביתה וניסיתי להביא לו מים הוא היה מלא בחרא וקיא של עצמו שטפנו אותו והתקשרתי לוטרינר השעה היתה 1 בלילה אחרי חצי שעה הוטרינר הגיע למרפאה אני נסעתי ישר עם סטיב למרפאה (בדרך פרקתי את הרגל של עצמי אבל זה כבר סיפור אחר) הוטרינר הביא לו כל מיני זריקות שחלק מהם גרמו לו להקיא הוא אמר שהוא הורעל כנראה שאכל חומצה או משהו בסגנון הזה הוא קיבל אינפוזיה וכדורים היום הייתי איתו בביקור חוזר אצל הרופא והוא אמר שמצבו עדיין לא טוב והוא מקוה שיהיה בסדר עכשיו ניראה לי שהמצב שלו רק מחמיר כי הוא לא אוכל ולא רוצה לשתות אני מנסה לדחוף לו בכוח אין לו כוח אפילו להרים את עצמו על ארבע הוא לא הולך ולא עומד אתמול חום הגוף שלו ירד בצורה דרסטית היום הרופא אמר שהחום השתפר אני באמת כבר לא יודע מה לעשות זה ממש מתסכל לראות אותו חסר אונים הוא לא חירבן ולא השתין מאתמול אני מנסה לדרבן אותו לזה אבל אי אפשר להעמיד אותו על הרגלים הוא עומד לשניה ומיד נופל אני ממש פוחד לאבד אותו אבל אני יודע שהוא חייב לאכל ולשתות אחרת הוא ימות מהתיבשות כי הוא איבד הרבה מאוד נוזלים (הרופא גרם לו להקיא במרפאה והוא הקיא את כל מה שהוא הלך ניראה לי בשבוע האחרון) בקיצור אני ממש עצוב ולא יודע מה לעשות ואני לא יודע אם הוא יצא מיזה ומה יהיה אם למישהו יש נסיון במקרים כאלה אני אשמח לשמוע המליצו לי לפרסם כאן את ההודעה אולי מישהו יוכל להמליץ מה לעשות בסוף השבוע ואם זה הגיוני שהוא לא יוכל ולא יעשה את הצרכים שלו אחרי מה שעבר עליו

אלבה

New member
תתקשר לוטרינר שוב מיד

איזה עזרה אפשר לתת לך בפורום במצב כזה?

אלבה

New member
אתמול התקשרת ב-1, מה ההבדל?

יש וטרינרים שזמינים 24 שעות, ואתה גם יכול לנסוע לבית דגן.

yoniqq1

New member
אתמול המצב שלו היה ממש חמור

היום הוא בנתיים ישן וניראה לי מיותר שאני יעיר את הכלב כדי לקחת אותו

אם עוד לא התקשרת לוטרינר

אז או שתתקשר עכשיו או שתקח אותו למרכז חרום אחר. להשאיר את המצב ככה לא נשמע הגיוני. לגבי טלפון ב 2 בלילה - אני יכול להגיד לך על הצוות במרפאה שלנו - אנחנו מבקשים, דורשים, ומתחננים שבעלים יתקשרו אלינו אם משהו כזה קורה, בכל שעה. הכי נורא זה לשמוע שמקרה הסתבך והחמיר ולא ידעת מזה. מקוה שהכלב מרגיש יותר טוב ארז

ella100

New member
ד"ר ארז -ההנחיות שרוני קיבל מהוט'

ההנחיות שרוני קיבל מהוט' לכלב במצבו-אלה הנחיות שכל וט' היה נותן? לי זה נראה מוזר,ממש טירטור של כלב חולה הוא לא יכול לעמוד על הרגלים אז להכריח אותו ללכת?באמת? כי זה מה שהוא כתב בפורום כלבים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=708&msgid=80574991 מקווה שסטיב מרגיש יותר טוב ושרוני יצר קשר עם הוט'

תלוי במצב

לפעמים טיול החוצה הוא חלק חשוב מהטיפול אני לא בטוח שזה המצב כאן - אבל קשה לי לבקר את דברי הוטרינר דרך הטלפון השבור של הפורומים למיניהם. אני לא יודע למה הוא בדיוק התכוון ומה הוא בדיוק אמר. מה שברור זה שהכלב הזה היה צריך להבדק שוב.

גן חיות

New member
מה שלום סטיב הבוקר??

אני מקווה שכבר דברת עם הווטרינר ושיש שיפור אצל סטיב. אני רוצה לעודד אותך וגם לחזק את דברי קודמי. לי היה פעם חתול שאכל זבובים שמתו מריסוס. מצאתי אותו כמו סמרטוט. לקח שבוע בערך עד שהוא יצא מכלל סכנה. אבל אחרי הטיפול הראשוני, הייתי בקשר עם הווט כמה פעמים ביום. הוא נתן לי את ההוראה הזאת" בבוקר לפני העבודה, ברגע שאת מגיעה הביתה ובלילה לפני שאת הולכת לישון, את בודקת מה מצבו ומדווחת לי. ואם את רואה החמרה או התפתחות מוזרה, לא משנה מה השעה, טלפון מיידי אלי. גם בחג(היה ראש השנה באמצע). אם אין לך איך להגיע אלי וצריך טיפול חירום, אני אגיע אליך. זה לא משחק." אז יש מעט מאד ווטים כמוהו שיגיעו אליך אם קשה לך להגיע אליו, אבל את החומרה של המצב וחשיבות דיווחים שוטפים לווט - הוא הבהיר. מצד שני, החתול ההוא החלים לגמרי. תעדכן אותנו בבקשה מה שלום סטיב הבוקר.

yoniqq1

New member
התקשרתי לוטרינר

סטיב עדיין באותו מצב אוכל כמויות של ציפור ובקושי מוכן לישתות הוטרינר אמר שאולי יש לו הסתבכות פנימית ואולי מחר הוא יצטרך לעשות לו בדיקות דם וצילום הוא אמר להתקשר אליו שוב בערב כדי לשמוע מה מצבו ואם זה נשאר אותו דבר מחר בבוקר אני צריך לקחת אותו אליו שוב כדי לתת לו אינפוזיה

ella100

New member
אם לא ראית מה כתבתי לך במחלות כלבים

הנה: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2653-16733-16932898,00.html האמונה שלך מאד יפה אבל לא עוזרת לכלב שלך הרעלה זה לא דבר זניח והוא היה צריך להיות עם אינפוזיה כל הימים האלה ולא עם מעט מים שאתה דוחף לו לפה. הסתבכות פנימית? והכלב חזק? ואתה דואג לו וזה לא מזיז אותך מאתמול בלילה? גם לא את הוט' שלך? שניכם זוכרים שמדובר על הרעלה?

דרושה הבהרה

אני מתחיל להבין שהעניין פרוש על המון פורומים כרגע. אני מניח שבכל מקום יש פרטים קצת שונים שאלתי - למה אתה לא מגיע שוב לוטרינר, או לוטרינר אחר? זה לא נשמע הגיוני. יש סיבה מאחורי זה? אתה אומר שמחר יבוצעו בדיקות דם - סטיב יחיה עד מחר?

ella100

New member
הבהרות לד"ר ארז

השאלה הראשונה הופיעה בשעה 1 אחרי חצות אתמול בפורום כלבים בתפוז נזכרתי שאין שם וטים אז הצעתי שישאיר שאלה כאן ובמחלות כלבים בווינט בנוסף,צירפתי לו לינק עם הרבה מספרי טלפון של מרפאות שנותנות מענה בחרום הלינק המיוחד הוא מפורום חיות מחמד בווינט (בתפוז ניתן לעשות קישור כזה בטאג ליינס). עד 2 אחרי חצות ניסו לשכנע אותו להרים טלפון לוט' שלו או לכל מרפאה אחרת או להגיע למרפאה כלשהיא. אפילו הסברתי לו שאחד הטלפונים הם של המרכז שלך שידע לקשר בין המרכז לפורום בו הוא רשם שאלה ובעצם ציפה לעצת וט' ושירים טלפון להתיעץ. אתה הית הוט' הראשון והיחידי שהתיחס לבעיה מהבוקר עכשיו גם ד"ר פרגר התיחס ויוני כתב ב-3 הפורומים את אותן השאלות ובכל המקומות ניסו לשכנע אותו לגשת או לפחות להרים טלפון להתיעצות. הוא כתב שהוט' שלו אמר לו שהוא חושב שיש לסטיב כנראה פגיעה פנימית והוא סומך ומאד מאמין בוט' שלו והכלב מתייבש לו מול עיניו,לא יכול לזוז ובוכה-והכלב הסובל לא יודע שבעליו האוהב והדואג סומך על הוט' השאנן(כי זו רק הרעלה-הערה שלי). אלה כל ההבהרות ד"ר ארז.

yoniqq1

New member
תודנ על ההתיחסות

וסליחה שלא עניתי פה האמת שמרוב שכתבתי בכל כך הרבה פורומים על הנושא אז זה נהיה דיי מבולבל בכל אופן ציינתי בפורום כלבים של תפוז סטיב עבר אתמול בדיקת דם דחופה ע"י והטרינר שלי על פי הנתונים של הבדיקה אין לו פגיעה בכבד או בריאות שמזה חשש הוטרינר בנוסף כשהגעתי אתמול לוטרינר פתאום סטיב קיבל עיוות מוזר בעין ( כמו שיתוק ) והעין נכנסה לו פנימה הרופאים שהיו במרפאה מיד חיברו לו אינפוזיה והביאו לו כל מיני זריקות שאני לא כל כך יודע מה הם סטיב אתמול היה כמה שעות במרפאה במין אשפוז יומי להשגחה כי הם טענו שהמצב שלו מחמיר מרגע לרגע ואמרו שיש לו פגיעה בעצב כשחזרתי בערב לראות מה מצבו הוא כבר היה ניראה הרבה יותר טוב הוא אפילו עמד וממש שמח לראות אותי והבעיה שהיתה לו בעין נעלמה הוטרינר אמר שיש לו פגיעה קלה בעצב הוא החליף לו את האנטיביוטה למשהו נגד הבעיה הזאת הביא לו 2 סוגי כדורים היום סטיב מרגיש הרבה הרבה יותר טוב וכבר ממש הולך ורץ אפילו הורדתי אותו למטה לעשות צרכים בכל מקרה יד לו עדיין בעיה קלה מאוד בהליכה והוא גם מתעייף דיי מהר אבל זה כנראה כתוצאה מחולשה הבעיה בהליכה ככל הניראה נובעת בעקבות הבעיה בעצב שזה לפי מה שאמר אמור להפתר עם הכדורים בכל אופן תודה לכם על ההתעניינות ועל העזרה אומנם לא פעלתי על פי עצתכם ולא לקחתי אותו לאשפוז ולרופא אחר כי למען האמת האמנתי בלב שלם בוטרינר שמטפל בו הוא מקצועי לחלוטין ומבחינתי הוא הכי טוב בשביל סטיב

להבא....

קודם כל אני שמח שסטיב מרגיש יותר טוב ומאחל לו החלמה מלאה. אבל להבא דע לך, הפורומים השונים לרפואת חיות יכולים לתת דעות נוספות וכיוונים לטיפולים אפשריים במקרים מסוימים. במקרי חירום (וסטיב היה חירומי בתחילת ההתכתבות בפורומים השונים) יש ליצור קשר עם רופא במיידי ואלו ההנחיות שקיבלת בכל הפורומים. גם באמצע הלילה יש תמיד וטרינר שיענה לך בטלפון ויבוא למרפאתו לעזור לך,גם הוטרינר שלך היה עושה זאת לדעתי. אומנם סטיב השתפר עתה אך זה היה יכול חס וחלילה להיגמר אחרת וכן הוא סבל ויתכן וניתן היה לקצר סבל זה. בקיצור, אני מניח שאם אתה היית מרגיש כמו סטיב באותו לילה היו ההורים או חבר טוב מטיסים אותך למיון.

ella100

New member
מקווה שסטיב ייצא במינימום פגיעה

מקווה שסטיב ייצא במינימום פגיעה מההרעלה ומאחלת לו זאת מכל הלב וכך אפשר יהיה לאמר שהיה לך יותר מזל מ....(אתה יודע מה ההמשך,נכון?) כי אתה אוהב אותו ודאגת ודואג לו. עדיין סבורה שהוט' שלך לא צייד אותך במידע ולא הסביר לך מספיק מה חומרת המצב וכיצד להתיחס למצבים אפשריים (כולל ליידע אותו)כי אחרת לא היית מהסס להרים לו טלפון במקום להכנס לפורום ב1- אחרי חצות שהיה סכוי קטן מאד שמישהו יענה לך. וגם כשסוף סוף התקשרת-הוא לא התרגש במיוחד והיה לו זמן כאילו סיפרת לו שהכלב מתפנק וסתם לא אוכל וזה כבר היה מצדיק-אחרי שסטיב יחלים,לבחור וט' אחר. לי חברה סיפרה על חברה אחרת שלה שהכלב שלה הורעל וכשהיא פנתה אליו(שבת כמובן) הוא ענה לה מאילת ואמר לה שאף וט' באותה עיר לא עונה בחירום. אבל היא זכרה שחברתי כן סיפרה לה שלוט' שלה יש כונן חרום,בקשה את הטלפון ופנתה והצילו את הכלב. הוט' הזה לא התיסר שאולי גרם למות כלב ביסורים- ונראה שהוט' שלך לא היה מרגיש אחריות אם חלילה מצבו של סטיב לא היה משתפר(הוא לא אמור להיות קוסם אבל עושה רושם שהוא לא אחד שדואג לפציינטים שלו יותר מדי). ונקווה שזה רק כך.

למעלה